JAKĄ ANTENĘ KUPIĆ
-
Chodzi mi o antenę do radyjka. Ta co jest na dachu (oryginalna) jest złamana i dodatkowo jest rozwalony gwint. Muszę kupić nową, ale nie wiem, która będzie pasowała:
- http://allegro.pl/antena-vw-passat-b5-golf-4-skoda-fabia-octavia-i2791904868.html<!-- m -->
- http://allegro.pl/antena-dachowa-skoda-fabia-octavia-z-wzmacniaczem-i2748482083.html
Jedna ma dwa kable, a druga jeden. I druga sprawa, czy nie będzie problemu z podłączeniem takiego krótkiego kabla??
-
żeby się przekonać jaką masz trzeba rozebrać i zobaczyć.
Problemu z połączeniem na pewno nie będzie, wyciągasz stara i podłączasz nową kable już są wyprowadzone. -
ja jak u siebie wymienialem to byla ta pierwsza z wyjsciem raku 2
-
ja mam sprawe odnosnie krotkich anten: Widzialem na niektorych Fabkach krotkie chromowane, zas takich nie chce, bo beda szpecic Skode. znalazlem czarna antenke, dlatego sie was pytam, moi ukochani parafianie pzed monitorem: Czy bedzie jakas roznica duza w lapaniu czestotliwosci i czy warto sobie to 7€ zaoszczedzic :?: <!-- s:) -->
-
krótka antenka do fabii jest dawana od czerwca 2011 czyli do roku modelowego 2012 współpracuje z antenka wtopioną w przednią szybę- taki cienki ledwo widoczny pasek na środku szyby od góry do połowy
wcześniej dawali zwykłe pręty owijane ale o ile mi wiadomo to w szybie też była antena więc zastosowanie krótkiej nie powinno nic pogorszyć. -
dodam ze krotka antena jest niby znacznie lepsza, byly nawet akcje, ze aso podmienialo je po przyjsciu auta do salonu i pozniej sprzedawali te krotkie za wieksza kase robiac ludzi w ciu**
jesli chodzi o moja ocene to wspolpracujac z antena zatopiona w przedniej szybie i oryginalnym radiem 2 din swing, ktore korzysta z obydwu anten, jeszcze nigdy nie widzialem tak stabilnego sygnalu radiowego (calkowity brak zaniku sygnalu nawet przy przejezdzaniu przez rozne dziwne regiony, brak trzaskow itp smieci) i tak ogromnej ilosci nowych stacji, ktorych wczesniej nawet nie wiedzialem ze na tych czestotliwosciach sa ...
-
Na obu aukcjach nie wspominają o wzmacniaczu - płytce która jest w antenie