Podświetlenie popielniczki
-
Z symbolem nie pomogę <!-- s:( --> ale jeśli nie znajdziesz jej w serwisie to możesz pytać w sklepach dla elektroników. Ja tak kupowałem różne mini-żaróweczki m.in do oświetlenia zegarów we fiacie, a nawet takie do podświetlenia wyłączników i regulatorów (żaróweczka do wlutowania w płytkę) oraz inne wynalazki
Zazwyczaj na żarówkach było oznaczenie mocy i napięcia więc być może po wyjęciu starej będziesz wiedział czego szukać. -
Oznaczenie mocy poszczgólnych żarówek jest w książce obsługi którą dostałeś przy kupnie autka.
-
[quote="MirekS"] jest w książce obsługi[/quote]
Ale tej żarówki akurat nie ma w wykazie - pewnie nie jest przewidziana do wymieniania <!-- s:P --> -
[quote="Micchal"]Banalna sprawa.
Spaliła mi się żarówka od podświetlenia popielniczki, rozkręciłem i mam problem z kupieniem nowej (nigdy takiej nie widziałem). W serwisie jeszcze nie pytałem.
Zna może ktoś symbol tej żaróweczki?[/quote]
Misiu nad czym ty sie zastanawiasz. Dzwonisz ladnie do najblizszego ASO i prosisz z czesciami zamiennymi. MOwisz milo do pana ze masz kilka zarowek w garazu nie wiesz ktora bedzie pasowac bo masz kilka modeli i prosisz ladnie o podanie numeru seryjnego zaroweczki.......Pomoga -
Pewnie zostanie mi tylko serwis. Na żarówce nie ma żadnego symbolu (taka jest mała <!-- s;) -->).
W sklepach motoryzacyjnych w okolicy bezradnie rozkładali ręce, niektórzy takiej nigdy nie widzieli.
Dzięki za podpowiedzi, spróbuję jeszcze u elektroników, ale myślę, że też to nic nie da. -
Najlepiej do seriwisu podjechac, z reguly zarowki nie sa drogie w ASO. Ja za zarowki do oswietlenia tylnej tablicy placilem po 0,80gr za szt. A skoro tak ciezko dorwac ta zarowke, to juz bym wiecej czasu nie tracil na poszukiwania
-
[b]Zygus[/b] ma rację żarówki kosztują grosze, ja płaciłem okrągły 1 zł za żarówkę postojową i 1,2 zł za podświetlenia odblasków w drzwiach..
-
[b]Micchal[/b]
Daj znać czy mają to w ASO i jaki jest jej symbol oraz moc i napięcie (czy 12V?) -
ASO w Lublinie twierdzi, że to standardowe żaróweczki (ze szklanym, płaskim trzonkiem jak do podświetlania zegarów) - pytał się o nie kolega będąc tam przejazdem i mając na wzór moją spaloną żarówkę. Wziął tą zalecaną i oczywiście nie pasuje. A facio zapewniał, że na 100% to ta.
Może napisać list do Mlada Boleslaw? Może tam mają? -
[quote="micchal"]Wziął tą zalecaną i oczywiście nie pasuje[/quote]
Czemu nie jestem zdziwiony...Ja mam jakieś żarówki z zegarów - zrób fotę tej spalonej (na linijce - żebym znał z grubsza wymiary) - jesli to będzie coś podobnego to wyślę Ci pocztą.
Albo tak jak mówiłem wstąp do elektroników, jeśli masz gdzieś w okolicy
-
Od INFO SKODA dostałem nr katalogowy: 357 919 243D 85H. Spróbuję się uprzeć i zamówić w jakimś ASO, myślę, że nie będą kosztowały więcej niż 2 zł (te nie pasujące były po 1,5 zł).
Zdjęcie postaram się w najbliższym czasie zrobić. -
http://allegro.pl/item197559666_kolorowe_zarowki_do_auta_3_5_10_mm_tanio.html<!-- m -->
to sa te zaroweczki do tej popielniczki?? -
Niestety nie. Te z allegro są wszędzie dostępne, tylko w białym kolorze. Żarówk od popielniczki ma inną podstawę i jest dłuższa. Te z długimi "wąsami" też nie pasują do mocowania - mają za małą średnicę i są za krótkie.
W serwisie powiedzieli, że samych żarówek nie mają tylko razem z uchwytem. Koszt ok. 30-40 zł. -
aha bo mi swieci na bialo pewnie ta farbka sie zmyla czy cos i chciałem ja wymienic
-
czyli nie potrzebowałeś już tego plasticzku co jest włożona ta żaróweczka?a to oświetlenie to jako by nie wstawił to zasze bedzie świecić na zielono? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: <!-- s:?: -->
-
mogby tos mi powiedziec jaki kabelek jest + i - przy popielnicze bo nie mam takiego urzadzaka do sprawdzenia
-
no kurde panowie przeciez wystarczy wziasc zwykla zarowke przylozyc do masy i sprubowac ghdzie jest plus <!-- s;) -->
-
tak :?: <!-- s:?: --> nie wiedziałem az sprawdze dzieki kolego
-
[quote="kornat"]tak :?: <!-- s:?: --> nie wiedziałem az sprawdze dzieki kolego[/quote]
no tylko 12voltowa musi byc
-
[quote="waku"]no tylko 12voltowa musi byc [/quote]
wiem wiem tylko moze lepiej 14.4V to mniejsze prawdo podobienstwo ze sie spali