Co dziś zrobiłeś dla swojej Fabii?
-
No i przyszedł czas na kolejny przegląd.Wymieniono olej na Mobil 1 5W50, oraz filtr oleju, filtr kabinowy oraz filtr powietrza.Dodatkowo uzupełniono płyn chłodnicz który troszekę odparował ( poziom znajdował się jakieś 4 mm nad min.).Dodatkowo sprawdzono testerem płyn hamulcowy pod kątem zawartości wody no i oczywiście skasowana inspekcja olejowa.Przebieg i wpis uzupełniony w książce serwisowej na kolejny cykl 15 kkm.Przy okazji przejrzane podwozie pod kątem ewentualnych uszkodzeń - bez zastrzeżeń.
-
[b]marcing040381 [/b] w ASO Ci to robili ?
-
Wymieniona gałka zmiany biegów z nowym mieszkiem ze skórki. Od wigilii się w końcu doczekała :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
-
Dostała dzisiaj nowy termostat.
Odrazu więzi między nami jakby takie cieplejsze:) -
rozebrałem cały przód kupiłem części teraz tylko czekać na polakierowany zderzak,montaż i do żyda
-
[quote="ushu"]rozebrałem cały przód kupiłem części teraz tylko czekać na polakierowany zderzak,montaż i do żyda[/quote]
chociaż jej nie proponuj na forum<!-- s:P -->
-
[quote="1.4-16v Michał"][quote="ushu"]rozebrałem cały przód kupiłem części teraz tylko czekać na polakierowany zderzak,montaż i do żyda[/quote]
chociaż jej nie proponuj na forum<!-- s:P -->[/quote]
dlaczego nie? auto jest mocno doinwestowane na wszystko mam paragony i faktury, wsadzone lekko ponad 4tyś nie licząc robocizny ,wymianę sprzęgła i rozrządu wbite w książkę serwisową a o stukniętym przodzie powiem podczas sprzedaży + dużo bajerów gratis więc czemu miałby ktoś nie kupić pewnego auta niż trafić jak ja i dokładać ?
p.s. jestem uczciwy i nic nie zataję podczas sprzedaży żeby nie świecić oczami podczas sprzedaży :] -
Uczciwość dzisiaj jest w cenie
<!-- s
-->
Ja tak samo robie - co klient się zapyta to powiem prawdę a co nie to nie mówię i uważam za wiadome
[b]Ushu[/b] dobrze by było jak byś miał foto jak fabia była rozbita zaraz po zdarzeniu. Bo to tez dowód
Ja jak sprzedawałem cinquecento to to co kupujący się zapytał to powiedziałem (prawdę) a to co się nie pytał to uznałem za wiadome i że się na to godzi. Dostał plik faktur z kilku aso fiata z okolicy. Ja uznałem że gość mi uwierzył że auto jest uczciwe i nie ma cofniętego licznika mino ze zmieniałem tam na sportingowy. Za jakiś czas koleś dzwoni do mnie i mówi mi że jest zadowolony z cecetki i miał jeszcze jedno pytanie, na które mu odpowiedziałem.
Bedę musiał się tam wybrać i zobaczyć czy jeszcze go ma
.
-
A ja dziś wypucowałem wnętrze i nowy zapach zaaplikowałem
a kilka dni temu hamulce z tyłu zrobiłem :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
Fabiana przeszła przegląd
<!-- s:D -->
-
Moja mała również przeszła przegląd, dodatkowo była jeszcze regulacja świateł (cytat pana z SKP: "no auto ładne, ale światła to pan masz do dupy ustawione"). Poza tym posprawdzane ciśnienie, a za dobre sprawowanie i na pół roku użytkowania Fabianna dostała perfumy do wnętrza
<!-- s:P -->.
-
Zamontowałem wycieraczkę tylną (zakupioną w sklepie na Mogilskiej) - poprzednia poddała się podczas próby jej wykucia z lodu dzień wcześniej.
-
Fabiosz dostał instalacje gazową Stag Premium
Teraz pozostaje ino jeździć żeby się zwróciła
<!-- s:D -->:D
-
Nowe tarcze i klocki TRW... ostatnio wyminiłem tylko klocki, bo tarcze wydawały się być OK. No właśnie. Wydawały się być, bo szybko się zwichrowały.
<!-- s;) -->
Teraz mam spokój z hamulcami na lata. -
Ile Cię kosztowały tarcze+klocki??
właśnie jestem a etapie kupa i sonduje rynek<!-- s:) -->
-
[quote="nicram"]Ile Cię kosztowały tarcze+klocki??
właśnie jestem a etapie kupa i sonduje rynek<!-- s:) -->[/quote]
Mam dość mocne zniżki w IC... więc 85 PLN tarcza x 2 (model DF 2803), 95 PLN klocki (GDB1357) + 80 PLN wymiana.
Realne sklepowe ceny to 100 PLN tarcza, klocki 110-120 zł.
Na Allegro znalazłem tarcze za 94 zł, ale trzeba doliczyć przesyłkę, czyli wychodzi w sumie 110 zł. Klocki Allegro 99 PLN + KW.
W sumie taniocha. TRW używałem w WIELU, WIELU autach i nigdy nie było lipy.Zapisz sobie gdzieś modele tarczy i klocków. Kiedyś musiałem wymieniać klocki, bo nie pasowały do Fabii, a katalog IC jest dość mocno dziurawy.
-
Wymieniłem olej w Fabce. Od razu ciszej pracuje.
<!-- s:) -->
Poprzednio: Liqui Moly 5W40 - TOP TEC (nie do końca 100% syntetyk... jak się okazało)
Teraz: Motul 5W40 8100 X-Clean - pełny syntetyk... z InterCarsu za chorendalną kasę, ale wiem, że w 100% jest orgyinalnyFiltr powietrza: KNECHT
Filtr oleju: KNECHT
Filtr kabinowy: KNECHT
Płyn do spryskiwacza: MOTUL (był w prezencie do oliwy)
Jutro kontrola oleju - ile trzeba dolać etc.
I pewnie znów zapomnę o sprawdzaniu stanu przez najbliższe 15 tys. km lub do następnej inspekcji olejowej.
-
No ja dzisiaj odkurzyłam i wypolerowałam;) Jutro mycie z zewnątrz.
-
przerobiłem suba dudni aż miło :super: <!-- s:super: -->
-
Wczoraj - przeglad zawieszenia na stacji diagnostycznej + myjnia
Dzisiaj - wywazenie i przeglądanie stanu kół/opon -> zakup i złożenie 2 nowych opon zimowych -> i znowu wyważanko<!-- s:) --> (ale juz tylko dwóch)