[F1] Podswietlenie switchpacka dzwi kierowcy.
-
Czy przycisk ryglowania dzwi powinien sie swiecic na zielono caly?
czy tylko odblokowanie dzwi? -
ten przycisk się świeci po włączeniu świateł na zielono. Natomiast jak się od środka zamknie drzwi to ten kluczy się świeci na pomarańczowo. Ale tak jest w fabii 2
-
aha bo u mnie swieci sie tylko otwarcie, sam kluczyk nie swieci sie w zadnej kombinacji.
jak przypuszczam sa tam diody?
-
muszą tam być diody dwie lub jedna dwukolorowa
-
a jest taka mozliwosc ze po zaprogramowaniu auto blokady powyzej 20km/h przycisk sie nie podswietla?
tzn dziala podswietlenie jak wylaczona jest opcja blokady po ruszeniu autem.niewiem czy wczesniej sie swiecil przycisk w kazdym razie programowalem vagiem opcje auto blokady
-
Na mój gust to po zamknięciu się drzwi przy prędkości powyżej 20 km/h dioda powinna się palić. A z postu wynika że jak są otwarte to się pali a jak są zamknięte to się nie pali czyli bym obstawiał spaloną diodę . Musisz otworzyć ten wyłącznik i zobaczyć czy te diody są dobre , a są tam dwie . Tak powinno być, chyba że jest jedna dwukolorowa.
-
Ja ostatnio tam zajrzałem bo też nie paliła. Dioda była przepalona. Wymieniłem sobie na czerwoną (akurat taką miałem) <!-- s:D --> wymiana jest banalna pod warunkiem że mamy wkrętak torx taki mały jak do rozkręcania telefonu noka. Przy lutowaniu diody należy zwrócić uwagę na jej biegunowość i oczywiście jej nie przegrzać lutownicą.
-
[quote=".kamil004."]Czy przycisk ryglowania dzwi powinien sie swiecic na zielono caly?
[/quote]Tak cały tzn. dwie ikonki zablokowania i odblokowania.
-
[b]zonkast[/b], [b]MirekS[/b], dzieki za informacje, troche dziwne ze dioda sie przepalila ale napewno sprawdze u siebie i tez jakies kolorki wsadze <!-- s;) -->
Edit: 10-06-2012
Wiec tak diode mam jednokolorowa zielona, i wstawilem soie czerwona na miejsce kluczyka.
bardzo ladnie wyglada jutro zamieszcze fotki[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 12-06-2012, 20:48[/i] ][/size]
zamieszczam fotke po wymianie diody[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a68fe34784884841][img]http://images38.fotosik.pl/1630/a68fe34784884841m.jpg[/img][/url]