Ściąganie w lewo
-
Witam, od pewnego czasu zauważam że moja fabka ściąga mi w lewo pomimo że np. droga jest płaska i bez dziur itd. Obraca o kilka stopni kierownice. :dobani: <!-- s:dobani: --> Nie fajnie się jeździ bo trza kierownicą cały czas w prawo kontrować Czy może to być zbieżność rozregulowana albo coś innego ? Please help!!! Opony zamieniłem z przodu
-
I najprawdopodobniej to wina opon
Znajomy tez mial problem. zmienil ponownie opony i jak reka odjał -
A przy wymianie miałeś kolego wyważane opony?
Jeśli tak, to sprawdź, czy ciśnienie w odu kołach jest jednakowe - to też może być przyczyną ściagania.
W miom wypadku przyczyną ściągania była geometria. Wpadłem w DUŻĄ dziurę i się poprzestawiało :rozpacz: Ale po ustawieniu jest wszystko :super: <!-- s:super: -->
-
[b]makh[/b] a drga Ci kierownica :?: <!-- s:?: --> Jeśli nie to raczej wywazenie nie pomoże...
-
A mnie ściąga w prawo <!-- s:) --> - mimo że zbieżność jest OK.
-
Proponuję zamienić koła, ale nie przednie z tylnim, tylko lewe z prawym tak by się obracało w przeciwny kierunek niż do tej pory - [b]nie dotyczy opon kierunkowych[/b]
-
A sciaga cie od momentu wymiany?? Moze felga sie pokrzywila, albo spadl ten ciezarek od wywazania. Zaczalbym od sprawdzenia cisnienia i czy felgi cale. Nastepnie wywazyl jeszcze raz. Jesli to nic nie da to sprawdzenie geometrii i zbieznosci
-
Dziękuje bardzo za wszystkie podpowiedzi. Na szczęście skończyło się tylko na krzyżowej zmianie kół - teraz jeździ jak po sznurku :super: <!-- s:super: --> Pozdrawiam