Kup tu człowieku auto z Polski...
-
Mamy autko, w miarę z sensem...
http://otomoto.pl/skoda-fabia-ladna-fabia-z-klima-C22609361.html<!-- m -->
Bierze handlarz, czary mary, przbieg się kurczy i tak dalej...
http://otomoto.pl/skoda-fabia-klimatyzacja-1-4-16v-75km-C22688212.htmlTo tak ku przestrodze Kolega z klubu Wartburga wygrzebał.
-
Takich oszustów mamy niestety na pęczki. Auto z realnym przebiegiem bardzo ciężko znaleźć.
-
Jakby Tatko chciał Fabianne sprzedać, to też nikt nie uwierzy...
-
Ja słuchaj kupiłem swego czasu 12 letnią sienę 1.6 16V z przebiegiem 27tys.km, ale poszła dalej bo te silniki miały kosmiczne spalanie. Auto i dziadka znałem więc wiedziałem co jest.
-
Najlepiej kupować od prywatnej osoby nie od handlarza, prywatnemu zależy żeby sprzedać a nie koniecznie zarobić.
-
Zgadza się tylko ciężko znaleźć prywatnego, choć jak komuś zależy to cierpliwie będzie szukał.
-
No dokładnie, ale 50 000 na 8-letnie auto to śmiech na sali, a znam dwie takie fabie.
-
Szkoda słów na głupków <!-- s:) -->
-
[quote="K0_VOITH"]No dokładnie, ale 50 000 na 8-letnie auto to śmiech na sali, a znam dwie takie fabie.[/quote]
Wpadnij do nas na spot, to zobaczysz kolejne trzy fabie, które nie są najmłodsze a mają przelatane poniżej 50 kkm i jest to pewny przebieg <!-- s;) -->
-
W Poznaniu to w ogóle jest królestwo pięknych samochodów
Problem w tym, że za taki samochód i tak nie weźmiesz sensownych pieniędzy
np:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/291798_251310291582396_100001102825954_717918_183155094_n.jpg<!-- m --> -
Rdzę na masce zamalował, próg zaszpachlował, przebieg skręcony. Nawet wielkimi cyframi napisane: 183000 Haha <!-- s:D -->
-
Rzeczywiście, najpewniej od osoby prywatnej, najlepiej jeszcze jak się ją zna. Ja kupowałam z firmy w której dorabiam i było od początku powiedziane że przebieg jest duży bo co mają mi oczy mydlić, ze w każdej chwili mogliby zaprowadzić do kolesia i mogę ją dostać z przebiegiem zerowym nawet ale po co. Szczera rozmowa i chociaż wiadomo ile jeszcze pośmiga i kiedy trzeba planować np robienie rozrządu itp <!-- s:) -->
-
Tacy oszusci sa wszedzie ) w Niemczech mam znajomego ktory przerabial octavie I na 400PS, zrobil na nowym silniku 61kkm i sprzedal (byl 2 wlasiciecilem), po 2 latach autko znowu na portalach aukcyjnych^^ z dokladnie jego opisem, ktory byl pisany 2 lata wczesniej xD ten sam przebieg, te same dane, tylko data ubezpieczenia i badania technicznego zmieniona <!-- s:) -->
Najlepiej kupowac jak juz wyrzej pisali koledzy od prywatnych osob 8 lat i 50kkm? moj sasiad tutaj jezdzi oplem omega kupiona BOAH.. w 1992 Roku przebieg? 80kkm... oryginalny silnik ma caly czas^^ w aucie zmienil "RAZ!!" opony, bo jezdzi na "calorocznych" co krytykowalem juz wiele razy, ale on wie lepiej, opony maja 10 lat... ale jezdzi dziadek sobie^^
-
Ja jak szukałem auta dla siebie znalazłem na dwóch różnych portalach internetowych w tym samym czasie, ten sam samochód - akurat była to biała Fabka, rejestracja samochodu była taka sama tylko zdjęcia plenerowe były wstawione z dwóch różnych miejsc. Samochód był wystawiony w komisie w Dąbrowie Górniczej oraz w Zawierciu. Pomiędzy nimi na stronkach była różnica w cenie 2 tyś zł. Z ciekawości poszedłem oblukać to auto z kumplem tak dla picu, gość sprzedający zarzekał się, że nie jest to auto poflotowe - wszedłem do niego do środka i ku mojemu zdziwieniu siedząc na miejscu kierowcy w tylnej szybie odbijała sie nazwa firmy z której pochodził samochód - promienie słoneczne akurat gdy odpowiednio padały widać było cały cień naklejki zerwanej przed sprzedażą :szok: <!-- s:szok: --> , cienia naklejki nie było widać oglądając auto z zewnątrz.
-
Ehhh a ja właśnie jestem na etapie poszukiwań <!-- s:/ --> ale do komisów nawet nie zaglądam bo to strata czasu.
-
[quote="Fly"]Ehhh a ja właśnie jestem na etapie poszukiwań <!-- s:/ --> ale do komisów nawet nie zaglądam bo to strata czasu.[/quote]
Zależy co szukasz w niedzielę znalazłem ładną superb 1.9TDI na gratce lub otomoto od pierwszego właściciela z przebiegiem coś koło 200tys.km z 2004r. Do końca serwisowana w ASO, bezwypadkowa, jednak nie mogę coś jej teraz trafić.
-
Bo już pewnie stoi u handlarza...
-
[quote="K0_VOITH"]Bo już pewnie stoi u handlarza...[/quote]
Taa a za parę dni będzie odmłodzona o 100tys.km z fikcyjną serwisówką.
-
[quote="Fly"]Ehhh a ja właśnie jestem na etapie poszukiwań ale do komisów nawet nie zaglądam bo to strata czasu.[/quote] zaglądaj fajne rzeczy są my z kolega jak oglądaliśmy a3ke 1.9TDI to na liczniku było 165 tys a w komorze śilnika znaleźliśmy malutka naklejkę rozrząd wymieniany przy 185 i to 2 lata wcześniej trochę niedokladny kombinator <!-- s:) -->
-
[quote="enemik"] zaglądaj fajne rzeczy są my z kolega jak oglądaliśmy a3ke 1.9TDI to na liczniku było 165 tys a w komorze śilnika znaleźliśmy malutka naklejkę rozrząd wymieniany przy 185 i to 2 lata wcześniej trochę niedokladny kombinator <!-- s:) -->[/quote]
Dopiero uczył się fachu może