[Inne] Przyciemnianie szyb - temat zbiorczy
-
[quote="wolfmk"]chociaz raz bys mnie pocieszyl.. :suchy: <!-- s:/ -->
[/quote]Postaram się :rotfl:
-
[quote="Wolfmk"]Ponadto jest jeszcze problem oczywiscie podstawowy - przepisy.
Czy wogole jest sens oklejac szybki folia, ktora przy kontroli policji pomyslnie zaliczy test przepuszczalnosci swiatla? Bo taka folia bedzie zapewne bardzo jasna..[/quote]A ja od czasu przyciemnienia szybek nie miałem żadnej kontroli.. <!-- s:D -->
I zabiegu dokonałem przed wejściem w życie przepisu o przepuszczalności. :hyhy: Jestem bardzo zadowolony i też powiem że każde następne moje autko bedzie przyciemione. :] -
[quote="jamesbondzio"]A jak jest z ogrzewaniem tylniej szyby. Nic sie nie dzieje z falia, nie wychadza jakies babole??[/quote]
U mnie nie ma tego problemu
-
Jezdze drugi rok juz i nic sie nei dzieje. Dwie zimy przetrwalo, a ogrzewanie grzeeje. Moze byl jakis blad w montazu, albo cos w tym stylu
-
Ja mam ciemne szybki dokłanie od 11 06 2004 i wszystko jest OK.
Nie wyblakły ani o jotę. Mam te 3M....... <!-- s;) --> -
kazda folia jest zaciemna na przod tzn na szybe pasazera i kierowcy !! nawet najasniejsza folia jest zaciemna sa firmy ktore przyciemniaja szyby ale nie nalepiaja folie tylko ja wtapiaja czy jakos tak i ona jest odpowiednio jasna zeby byla zaakceptowana tylnie szyby mozesz nawet na czarno pomalowac
-
[quote="Adaś"]Nie wtapiają :zabawa: tylko przyciemniają piecowo <!-- s:P -->
Przepisy do przyciemniania piecowego są IDENTYCZNE jak do przyciemniania folią.
Mniej niż 70% przepuszczlaności światła na przednich bocznych to nie ma znaczenia co masz, dowód leci do wora :ups: [/quote]
a pozniej 20pln skrocony przeglad i cala zabawa zaczyna sie od nowa :kijemgo: -
Szymano przyciemniaj nic nie bój,już mam 4 lata szyby czarne i jakoś sie nikt nie czepia.Tylko przeglądy musisz sobie załatwiać <!-- s -->
-
[quote="Adaś"]Nie wtapiają :zabawa: tylko przyciemniają piecowo <!-- s:P -->[/quote]
no brakowalo mi tego slowa[quote="Adaś"]Mniej niż 70% przepuszczlaności światła na przednich bocznych to nie ma znaczenia co masz, dowód leci do wora :ups: [/quote]
a nie 70 tylko 75 % przepuszczalnosci a zawsze mozna zyletke wozic ze soba i jak sie doczepia zerwac folie i po krzyku
-
[quote="Adaś"]70% - przednie boczne
75% - czołowa <!-- s;) -->
[/quote]By uzupełnić to co już jest napisane dodam tylko, że seryjne szyby, barwione "fabrycznie" na zielono nie spełniają już norm i "teoretycznie" już za to powinien lecieć dowód.
-
[quote="Adaś"]To juz pisałem dużo wcześniej <!-- s;) -->[/quote]
To sorki nie patrzyłem wstecz, tylko ostatnie.
-
[quote="szymano"]przyciemniłem szybki... z przodu Folią 1,a z tyłu 2... jest pieknie... pozdro[/quote]
No i fajnie, pokaz fotki jak to wyglada <!-- s:D --> Sam robiles czy w zakladzie??
-
Ja też bym prosił o fotki jak można
-
Czy ma ktoś namiary na firmę do przyciemniania szyb [b]3M Panther [/b] :?: <!-- s:?: -->
Szukam w okolicy Katowic lub Krakowa
Z góry dziękuję za info :padam:
-
No i już mam namiary dzięki uprzejmości kolegi z [b]OCP[/b] :super: <!-- s:super: -->
-
[b]Loni[/b] moglabys sie podzielic namiarami z kolegami z mniejszymi Skodami <!-- s:P -->
-
dokladnie, moze komus sie to kiedys przyda.
Czyzbys sie w koncu zdecydowala na przyciemnienie szybek?? :super: <!-- s:super: --> -
Moge tylko powiedziec ze bardzo dobry wybor :super: nie ma lepszej folii .. u mnie juz jest ciemniej od 3 lat i nie widac zadnych sladow zuzycia :cwaniak: <!-- s:cwaniak: --> [url=http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=1650]TUTAJ[/url] kilka fotek folii o numeracji 35
-
[quote="Zygus"]dokladnie, moze komus sie to kiedys przyda.
Czyzbys sie w koncu zdecydowala na przyciemnienie szybek?? :super: <!-- s:super: -->[/quote].. tak, w końcu będę przyciemniać szybki :super: a jak mnie złapią... to trudno będę coś kombinować :evil:
Oto stronka z adresami gdzie można znaleść tą firmę:
-
w Gliwicach
SENSOR TUNING
ul. Pszczyńska 13
44-100 Gliwice
tel: (032) 337-10-70robią 3M koszt to 330zł / 440zł ( bez przednich / z przednimi ) pas na przedni a szybe + 50 pln
też chodzi mi to po głowie :piwo: <!-- s:piwo: -->