[F1 i F2] Tuleje wahaczy - temat zbiorczy
-
Witam.Czy ktoś może doradzi jakie założyć tuleje (tylne)na przednie wahacze do fabii.Pozdrawiam
-
[quote="MARIUSZ1975"]Witam.Czy ktoś może doradzi jakie założyć tuleje (tylne)na przednie wahacze do fabii.Pozdrawiam[/quote]
Tuleje mam mam od fabii II, sinerbloki od octy I, jedne i drugie wzmacniane w stosunku do org z fabii I.
-
tylko od ibizy cupry. bedziesz mial spokoj na kilka lat. te nie sa podatne jak te dedykowane do fabii. tylko troche zesztywnieje zawieszenie ale jesli jezdziles kiedys czyms w stylu golfa i Ci sie podobalo to tu tez Ci nie bedzie to przeszkadzac. pozdro!
-
http://allegro.pl/skoda-seat-vw-zestaw-tuleji-wahacza-przednieg-i1461149278.html.A<!-- m --> może ktoś z was próbowal coś takiego.Pozdrawiam
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 16-02-2011, 15:41[/i] ][/size]
woolfwood pamiętasz może numer katalogowy tych tulei -
Co do tych z Cupry to opinie są podzielone. Głównie chodzi o wibracje , bo wytrzymałość jest napewno bardzo wysoka. Tu masz link do tematu oraz na końcu jest fotka tych które ja mam obecnie.
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=6400&postdays=0&postorder=asc&start=15<!-- m -->
-
koko ja mam założone te wzmacniane ,ale kupione w aso skoda.Czym się różnią z aso vw
-
Kiedy kupowałem w VW to w ASO Skody były jeszcze niedostępne. A różnica w cenie wynosiła ok 3-4 zł. I te ze skody były dwuramienne a z vw czteroramienne. Teraz może juz są takie same a aso vw i skody.
-
mam te od cupry to że nic nie puka to fakt ale auto jest za twarde ,chyba wymienie na te cztero ramienne ,a cha drgania też są
-
[quote="skodzian"]mam te od cupry to że nic nie puka to fakt ale auto jest za twarde [/quote]
bo silnik jest lekki i dlatego jedziesz jak po szynach <!-- s;) -->
w dieslach na prawde nie czuć tego tak bardzo. -
W sobote też wymieniam tuleje ale te od cupry bo juz mam dość ciągłego wymieniania tych orginalnych Cena tulej 43zł w ASO
-
Krzysiek2 czekamy na wrażenia i odczucia po wymianie, bo z czasem praktycznie każdą fabie czeka taki zabieg. U mnie jeszcze jakoś się trzymają, ale nie wiadomo jak długo.
-
Witam, czy ktoś z was próbował zakładać tuleje poliuretanowe??
http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacza-przod-skoda-fabia-poliuretan-i1487667320.html<!-- m -->
Warto w to inwestować? Moje wytrzymały niecałe 10tkm... Bydgoskie dziurawe drogi... -
Wrażenia są pozytywne po wymianie,nie jest aż tak twardo,brak jakich kolwiek wibracji,przestała drgać kierownica przy chamowaniu,to mnie troszkę zdziwiło i tak mocno przód nie nurkuje przy ostrym chamowaniu
-
[quote="Adamus"]Warto w to inwestować?[/quote]
119 za sztuke ?? <!-- s:D --> - załóż te z Cupry - są po ok. 40-45 za szt. a wytrzymałość podobna. (może i lepsza) niż te poliuretany,
do diesla jak znalazł. -
[quote="Adamus"]Witam, czy ktoś z was próbował zakładać tuleje poliuretanowe??[/quote]
Ale to są tuleje przednie przedniego wahacza , a siadaja głównie tylne. -
[b]koko[/b], "Przedmiotem aukcji jest tuleja tylna wahacza przedniego renomowanej firmy STRONG FLEX ."
Jak mówicie że te od cupry są trwalsze to spróbuję. Można to dostać na allegro? -
ok. Tylko ,że to na fotce nie wyglada jak tylna.A bardziej przypomina przednią. Ja mam te od polo( czteroramienne) i jak narazie sobie chwalę. Tuleje z cupry napewno sa trwałe ale niektórym nieodpowiada ich twardość.
-
[quote="koko"]Tuleje z cupry napewno sa trwałe ale niektórym nieodpowiada ich twardość.[/quote]
zgadza się, niektórzy wyjmowali je i zakładali czeroramienne. -
[quote="kapi"][quote="koko"]Tuleje z cupry napewno sa trwałe ale niektórym nieodpowiada ich twardość.[/quote]
zgadza się, niektórzy wyjmowali je i zakładali czeroramienne.[/quote]No własnie dyskutowałem na temat tych cuprowskich z moim mechanikiem. Powiedział mi ze do 1.4 TDI (taki mam) nie poleca tych tulei ze wzgledu na odgłosy silnika po załozeniu. Stwierdzil ze w kazdym innym tak, ale nie do tego konkretnie.
-
[quote="radikal"]Stwierdzil ze w kazdym innym tak, ale nie do tego konkretnie.[/quote]
1.4 jest lekki w porównaniu do 1.9 więc wrażenia mogą być "konkretne" <!-- s;) --> zakładaj 4-ro ramienne i bedzie spokój.