Archiwum
- 

i właśnie ze względu na konstrukcję kodeksu chyba będziemy to atakować. Świadek w razie czego jest. [b]Janek[/b], a co potrzeba?  <!-- s;) --> <!-- s;) -->
- 

Chcecie atakujcie, ale sprawa z góry przegrana i jeszcze niepotrzebne koszty poniesiecie, Twój kolega ma zachować taką prędkość i odległość by bezpiecznie zatrzymać pojazd w razie ostrego hamowania pojazdu poprzedzającego. Policjant miał 100% racji. Jedyną sytuacją gdzie sprawa może zostać wygrana jest przypadek gdy jedziesz w nocy po nieoświetlonej drodze i doganiasz pojazd jadący bez świateł który porusza się wolno lub stoi nie oświetlony na drodze. W każdym innym przypadku winny jest jadący z tyłu. 
- 

Ja w obydwóch fabiach nie zaobserwowałem takiego zjawiska u siebie. 
- 

[quote="MatCar17"] [b]Janek[/b], a co potrzeba?  <!-- s;) -->[/quote] <!-- s;) -->[/quote]Ano potrzeba będzie wykonać taki mały przegląd bo albo coś jest ze sprzęgłem, albo skrzynią lub z pół osią napędową. :zalamany: 
- 

Policjant jasno stwierdził, że wina jeży po obu stronach.  <!-- s:) --> także dogadujemy sprawę z prawnikiem i lecimy w sąd, bo wygranie obustronnej winy jest bardzo realne. <!-- s:) --> także dogadujemy sprawę z prawnikiem i lecimy w sąd, bo wygranie obustronnej winy jest bardzo realne.[b]Janek[/b], zapytam znajomego, czy jego mechanik to ogarnie i odezwę się na PW.  
- 

Chodzi mi oto czy znasz może kogoś kto obcuje z Fabiami... byłem w ASO przy okazji kupowania części, ich mechanik wsiadł do auta ale nie potrafił jasno określić usterki i mówił że trzeba podnieść auto i sprawdzić... 
- 

nie wiem dokładnie jak to jest ale jeśli przyjmiesz mandat to jest równoznaczne z przyznaniem sie do winy trzeba by mieć bardzo dobrego prawnika żeby to wygrać i nie trzeba było przyjmować mandatu tylko wniosek do sądu jeśli miał kolega wątpliwości co do winny wg mnie to marne szanse na wygranie bo w tej sytuacji kolega ewidentnie nie dostosował prędkości jazdy do panujących warunków a jeśli policjant stwierdził ze wina lezy po jednej i po drugiej stronie to powinien był to napisać w notatce i ukarać 2( kolegę za stłuczkę a taksiarza za wykroczenie które spowodowało stłuczkę) lub jeśli nie mógł tego ocenić to skierować wniosek a jak orzekl ze to wina kolegi i jeśli kolega przyjął mandat to jest raczej pozamiatane 
- 

Nie pozamiatane.  Pytaliśmy go, czy jak dojdziemy do wniosku, to sprawa może jeszcze trafić do sądu. W ciągu 7 dni może, jeśli są wątpliwości. Znajomy prawnik powiedział, że wina jest po obu stronach. Taksówkarz złamał przepisy, to przyczyniło się do kolizji i nie można tego rozpatrywać w kategorii tylko i wyłącznie winy najeżdżającego z tyłu. Jedno jest następstwem drugiego. Tu sytuacja jest bardzo podobna to takiej, gdzie ktoś nagle zajeżdża drogę, hamuje i się nie wyrabiamy. Bez świadków nie do udowodnienia, że droga została zajechana - wina najeżdżającego. Ja myślę, że to jest do ogarnięcia. Pytaliśmy go, czy jak dojdziemy do wniosku, to sprawa może jeszcze trafić do sądu. W ciągu 7 dni może, jeśli są wątpliwości. Znajomy prawnik powiedział, że wina jest po obu stronach. Taksówkarz złamał przepisy, to przyczyniło się do kolizji i nie można tego rozpatrywać w kategorii tylko i wyłącznie winy najeżdżającego z tyłu. Jedno jest następstwem drugiego. Tu sytuacja jest bardzo podobna to takiej, gdzie ktoś nagle zajeżdża drogę, hamuje i się nie wyrabiamy. Bez świadków nie do udowodnienia, że droga została zajechana - wina najeżdżającego. Ja myślę, że to jest do ogarnięcia. <!-- s:) --> <!-- s:) -->
- 

pytanie tylko czy warto się z czymś takim do sądu zgłaszać, [b]MatCar17[/b], ile ten Twój znajomy straci zniżek po 10 % z oc i ac co w sumie wyjdzie jakieś max 200 zł, warto tracić czas i nerwy dla paru groszy. 
- 

[b]Janek[/b], szukaj odblokowanej nawigacji wgraj AutoMapę, 
 MapaMap jest baaardzo niedokładna
- 

To będzie jego decyzja. Nie wiem, ja bym się nie sadził pewnie.  Na razie to jest tak, że zbieramy informacje. Na razie to jest tak, że zbieramy informacje. <!-- s:) --> <!-- s:) -->
- 

Od zatankowania pod korek mam teraz zrobione 1100km i 50 komputer pokazuje do stacji, jutro liczę spalanie:) 
 Ale jeśli już o SDI to mam pytanie do użytkowników. Otóż moja fabka na zimnym silniku gdy wyjeżdżam przed bramę i schodzi z obrotów to nierówno klekocze... I teraz nie wiem, czy ten typ tak ma? Po przejechaniu kilku km ten problem zanika. przebieg 117tkm.
 Poza tym autko super, nie trzeba studzić turbo bo go nie ma, choć w trasie przy komplecie pasażerów by się przydało:D
 Pozdrawiam
- 

[quote="Adamus"]Otóż moja fabka na zimnym silniku gdy wyjeżdżam przed bramę i schodzi z obrotów to nierówno klekocze... I teraz nie wiem, czy ten typ tak ma? Po przejechaniu kilku km ten problem zanika. przebieg 117tkm. [/quote] 
 też miałem coś takiego w swojej sdi, właśnie przy tych obrotach i na zimnym silniku, jak sie rozgrzał to tego nie byłonic z tym nie robiłem i było całe lata ok więc sie nie przejmuj  <!-- s:) --> <!-- s:) -->
- 

[quote="Adamus"]Od zatankowania pod korek mam teraz zrobione 1100km i 50 komputer pokazuje do stacji[/quote] A w jakich warunkach to ci wyszlo ziama,lato,miasto,trasa,mieszany? 
- 

[b]Ciacho[/b], dzięki, uspokoiłeś mnie tą wypowiedzią:) Czyli trzeba po prostu na to przymknąć oko:) 
 [b]maroko2007[/b], na tym zbiorniku pierwsze 300km mieszany ale raczej miasto, następne 360km trasa tak do 100 km/h i później to było cały czas minimum 120km/h na DK1 z Częstochowy do Łodzi i A2 z Łodzi do Wrześni w warunkach jesiennych a na autostradzie cały czas w ulewie spalanie wyszło ok 4.7l/100km.
- 

Ok dzięki  <!-- s <!-- s --> -->
- 

Odświeżę kotleta. 
 w końcu kupiłem takową osłonę za 100zł. Pasuje jak nic, są 2 mocowania (zakupię w aso - koszt max 50zł, ale zobaczymy ile starguję), trzeci pkt mocowania to wlew oleju, a czwarty to bagnet oleju. Za jakiś tydzień jestem w aso więc napiszę, czy są rezultaty.
- 

no właśnie ale dookoła wlewu oleju idzie taka jakby uszczelka gumowa w osłonie (a normalnie tego nie ma)? i ona chyba nie jest w komplecie z osłoną tylko też trzeba dokupić? koło bagnetu to samo? czyli z wlewem i bagnetem jest razem 4 mocowania 
- 

jutro sprawdzę, bo nie mam jej przed sobą, wokół wlewu oleju na 90% jest, ale przy bagnecie - nie zwróciłem uwagi. 
- 

Zastanawiam się nad prezentem na mikołaja dla mojej dziewczyny  Potrzebuję z związku z tym waszej pomocy ponieważ samemu nic nie przychodzi mi do głowy. Prezent powinien być bardziej praktyczny niż romantyczny Potrzebuję z związku z tym waszej pomocy ponieważ samemu nic nie przychodzi mi do głowy. Prezent powinien być bardziej praktyczny niż romantyczny Dlaczego? Ona raczej nie przepada za romantykami, sami mi to kiedyś powiedziała, a ostatnio jak jej wręczyłem bukiet kwiatów to stwierdziła, że nie potrzebnie wydawałem na nie pieniądze itd. itp. Nie lubi misiów, zresztą one teraz wogóle nie są modne Dlaczego? Ona raczej nie przepada za romantykami, sami mi to kiedyś powiedziała, a ostatnio jak jej wręczyłem bukiet kwiatów to stwierdziła, że nie potrzebnie wydawałem na nie pieniądze itd. itp. Nie lubi misiów, zresztą one teraz wogóle nie są modne <!-- s:P --> <!-- s:P -->Obecnie to klasa maturalna tak więc na nic nie ma czasu oprócz nauki i spotkań ze mną  Z tego co do tej pory zdążyłem ją poznać to lubi czytać książki (ostatnia jej ulubiona to "Zmierzch" - wszystkie części, jest nimi zachwycona), oglądać filmy (romantyczne, horrory i komedie). Cóż na jej temat mogę powiedzieć więcej - jest stanowcza, zawsze dąży co celu i jest uparta. Za czasów gimnazjum bardzo lubiła biegać i uczestniczyła w wielu zawodach w tej dziedzinie. Z tego co do tej pory zdążyłem ją poznać to lubi czytać książki (ostatnia jej ulubiona to "Zmierzch" - wszystkie części, jest nimi zachwycona), oglądać filmy (romantyczne, horrory i komedie). Cóż na jej temat mogę powiedzieć więcej - jest stanowcza, zawsze dąży co celu i jest uparta. Za czasów gimnazjum bardzo lubiła biegać i uczestniczyła w wielu zawodach w tej dziedzinie.Fajnie by było gdyby prezent nie był jakiś dużych rozmiarów ponieważ chciałbym go dzień przed Św. Mikołaja schować u niej w pokoju ;D Rano zadzwoniłby z zapytaniem czy był u niej Mikołaj w nocy, a jeśli odpowie, że nie to powiedziałbym jej, żeby zobaczyła podane prze ze mnie miejsce ;D Na tej stronie znalazłem parę prezentów, ale nic specjalnie nie przypadło mi do gustu. 
 http://www.2future.pl/Produkt/386/zaskakujacy_kubek_Kilka dni wcześniej myślałem nad tym kubikiem, jednak zauważyłem Ona wogóle ich nie używa, prawdopodobnie lubi pić wszystko ze szklanki podobnie jak i ja  (kawe, herbate, gorący kubek itp). (kawe, herbate, gorący kubek itp).