Archiwum
-
A mnie mineły dość fajnie chociaż ludzi w centrum Leeds masakrycznie dużo :zakrecony: resteuracje kina knajpki zawalone po brzegi ale pewnie tak samo też w Polsce ...ważne aby ten dzień spędzić z :serce: osobą reszta to przecież tylko szczegóły <!-- s:P -->
-
dzień jak co dzień. <!-- s:D -->
-
Czy macie takie coś ?
http://www.tuning-skoda.sk/pl/index.php?section=1&id_folders=15&kat_detail_foto=644&xf=1<!-- m -->
Gdzie indziej można takie kupić ? -
Chodzi mi o to że wożę z tyłu dzieci i bardzo brudzą mi jasną tapicerkę na drzwiach. To by trochę ochroniło ją. A może ktoś ma jakiegoś innego pomysła??
-
Powstało nowe forum o Fabii dla ludzi z 3 city
[color=red]ADRES STRONY[/color] http://www.fabia3city.xad.pl<!-- w -->
[glow=red][color=red]ZAPRASZAM!!![/color][/glow] -
na razie mało nas tam jest no ale zobaczymy co bedzie dalej.Oczywiscie nie odstawiamy na bok stronki http://www.fcp.pl !!!!!!!!Oczywiscie na zlocie bedziesz <!-- s:P -->
-
Tak jak w temacie, mam mocnego zgryza, wszystko miałem dopięte na ostatni guzik, poszczególne etapy, aż do teraz gość który miał być oki, okazał się totalnym parataczem, powinien wystąpić w usterce.
I teraz pytanko czy zna ktoś osobę która umie ładnie, równo położyć flizy? Jak się okazuje o taką osobę dość ciężko. Potrzebuję konkretny [b]sprawdzony[/b] namiar. -
być może forum trójmiejskie ma służyć lepszej komunikacji nam z Trójmiasta,ale i tak fcp.pl wiedzie prym. Nieważne ile klubów-jedna Fabia <!-- s:P -->
-
A ja sie nie mogie zarejestrować sie. Jest napisane, że adres e-mail nie prawidłowy.
Próbowałem na dwa maile - gmail i op.pl(onet) i zawsze napis nie prawidłowy adres.. -
Wildze ze kolega ma chęci i umiejętności. Tylko za bardzo nie wie co z nimi zrobic. Moze zamiast tworzenia kolejnego forum, jak dla mnie zbytecznego, przysłużysz się fcp. Może zechcesz zrobić nowy styl na forum czy cos w tym stylu.
-
oczywiscie wiesz ze to nie ja utworzylem nowe forum!zwracam tylko uwage na fakt ze pozostajemy przy macierzystym forum fcp! moze nie bylo zbytnio celu zakladania nowego forum bo i tak jestesmy rozmyci po roznych forach i nie mozemy sie odnalezc.no i jescze jedna sprawa: nie ma nas az tylu z trojmiasta bysmy potrzebowli osobnej stronki.no ale zobaczymy co ona przyniesie.narazie tam nic nie ma (kilka postow) pozyjemy zobaczymy
-
Uwaga! Nowe nieoznakowane radiowozy!
Teren dzialania - Warmia i Mazury. -
No, w Ełku jest jeden taki.
W Augustowie i Grajewie są 2 nowe Vectry - srebrna i bordowa - po 275 KM każda.
-
Dobrze wiedziec ze takie cos jezdzi heh <!-- s;) -->
-
Dodam jeszcze, że u nas ma końcówkę rejestracji 97 i dwie litery, stare Vento miało 997 - też jeszcze w ruchu.
Ważne - mają też kamerę z tyłu.
-
Witam wszystkich na wstepie i mam pare pytan:
- Ktory silnik 1.4 lepszy mpi czy 16v. Chodzi mi o bezawaryjna eksplatacje i maly apetyt na paliwo na plus dla mpi jest rozrzad na lancuch no i nizsze koszty wymiany <!-- s -->
2.Czy Fabia ma jakies typowe bolaczki z tego co wyczytalem na forum to napewno laczniki stabilizatora , tuleje wahaczy cos jescze ??
3.Co myslicie o tych autach w porownaniu z Fabia - Peugot 206 , Seat Ibiza , Renault Clio , Kia Picanto , Smart Fortwo chodzi mi o eksplatacje nie o rozmiar :super:
-
do pytania 1) ja osobiście wybrałbym jednostkę 16V,chciażby ze względu że MPI to czeski silnik.A ten 16V to motor niemiecki montowany m.in w VW Polo. Niemiecki silnik moim zdaniem jest lepszy.
do pytania 3) Eksploatacja Fabi jest zapewne tańsza od eksploatacji Peugota, Kia czy Smarta. Częsci do tych aut nie należą do najtańszych na rynku. Koncern Seat, Skoda, VW ma w miarę tanie częsci i ogólnodostępne,napewno lepiej niż do Kia i Smart. Widzę że jesteś z UK,nie wiem jednak jak tam kształtują się ceny częsci
-
Polecam 16v i to nie dlatego, że ja taki mam. Zajrzyj do Auto-Świata (chyba 2 lub 3 tygodnie temu). Był tam test VW Golfa z tym silnikiem czyli 14 16v 75KM po przebiegu 200 tys. km. Elementy silnika miały parametry części nowych. A dla porównania poczytaj na tym forum wątki np. o uszczelce głowicy w silniku czeskim 8v.
-
Jesli chodzi o uszczelke glowicy to dziala to na mnie odrazu czyli 16v gora. Co do diesli niewiem nigdy nie przepadalem choc jezdzilem paroma. Tu w uk benzyna jest tansza + naprawy diesla i mam powod do zakupu benzyny :super: Ceny czesci porownywalne jedynie robocizna :mur: Takze jesli silnik 1.4 16v to jest juz troche aut z tym silnikiem VW polo . Golf 4 , Seat ibiza , Seat Leon. Z tego co wiem golf 4 z 1.4 byly problemy ze skrzynia biegow :zabawa: no i tak naprawde szukam raczej z klima a leon z 1.4 to mozna zapomniec o klimie :dobani: Patrzac na spalanie to w sumie nie jest tak rozowo z Fabia tu wygral by Renault Clio 1.2 no i ma przy tym 4 cylindry :hurra: <!-- s:hurra: -->
-
[b]Adaś[/b], Ten gosciu z polowki świrował to byla seryjna poli <!-- s;) -->