Archiwum
-
Jak można nie odczuć różnic ? Dane techniczne pokazują wyraźne rozbieżności. <!-- s:P -->
1.2 jak 1.2 - a porównanie 1.4 16V czy mocarnego wręcz 1.9 TDI z SDI.
pozdro
-
[quote="wolfmk"]Ciacho, zamienimy sie ? Oddam z felgami i wszystkim co w niej mam :hyhy: <!-- s:hyhy: -->[/quote]
w życiu :rotfl: -
zielarzlol, no wybacz ale jakos nie czulem tych 2 sek roznicy wynikajacych z danych technicznych <!-- s;) -->
-
Ja chciałem kupić fabie z silnikiem VW ale tam był rozrząd do roboty i takie poprawki ... Napewno ten silnik jest lepszy ale trzeba wziąść też koszty pod uwage .. Daj my na to rozrząd w silniku VW 500zł a w 1.4MPI pasek rozrządu 70 zł <!-- s;) -->
-
[quote="SkodaCombi"]1.4MPI pasek rozrządu 70 zł <!-- s;) -->[/quote]
chyba łańcuch masz na myśli, gdzie tam pasek? -
[quote="smigacz"]jak ma się sprawa z TDi (chodzi mi głownie o turbinę, nie chciałbym jej wymieniać po kupnie auta bo wiadomo, ze koszt to niemały)? [/quote]
Wszystko zależy od tego jak ją eksploatował poprzedni właściciel. Jeśli delikatnie grzał nie butował i wychładzał przed zgaszeniem silnika to ok, gorzej jak nie.
-
http://www.axejet.pl/?id=288802 <!-- s -->
-
Dobre :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
LOL :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
-
:hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
:hurra: <!-- s:hurra: -->
-
Jak mowimy o naprawach w kupowanych fbiach - w mojej "na oku" podobno jest tak,ze na postoju ona sie nagrzewa a w czasie jazdy temperatura spada - czy jest to czujnik (podobno wymieniony) czy raczej termostat? I ile taka "przyjemnosc" moze kosztowac?
-
Termostat, koszt 30-40zł, wymiana znajduje się w dziale zrób to sam.
-
:padam: dziekuje :padam: <!-- s:padam: -->
-
[b]Ciacho[/b], Sam teraz nie wiem ale chyba jest pasek.. Nie jestem pewny na 100% ale co do ceny to tak
-
Silnik 1.4 MPI jest napędzany łańcuchem, natomiast posiada również pasek wielorowkowy który sałuży do napędu alternatora.
-
Na pewno łańcuch - w benzynach pasek jest tylko w 1.4 16V i 2.0 8V.
pozdro
-
Nie byłem pewny do końca czy to pasek czy łańcuch ... No ale już wiem .
-
a wam mężczyznom tylko jedno w głowach...
-
[b]skorpionek1982[/b], JASNE. Jedzenie i Fabcie <!-- s:P -->