Archiwum
-
Kraków dziś tj.16,11,2008 PB 95 na stacji Tesco Kapelanka 3,80
-
Gorzyce Bliska
PB95 -> 3.94 -
Skoda ma nominacje w 9 kategoriach
http://www.autolider2008.pl/index.html<!-- m --> -
[quote="kornat"][b]Zygus[/b], o tym mówisz :?: <!-- s:?: -->
http://motoryzacja.interia.pl/szukaj/news/skoda-rozerwana-na-pol,1209175[/quote]najgorsze jest to że gość jechał z dzieckiem :zalamany:
-
witam
od ponad roku szukam stałej pracy , jakoś nie mam szczęściaszukam pracy
w okolicy miast Bytom - Gliwice - Katowice - okolicaśrednie techniczne
35lat
prawo jazdy kat Bchętnie wyśle CV i opinie pracodawcy
podejne prace obojętnie w jakim zawodzie - ważne aby była możliwość pracy na stałe i oczywiście aby można było zarobić co nie co grosza
kont 666-07-55-23 lub gg4814957
-
Witam!
Kiedys zrobilem (co moze niektorzy pamietaja) liste - spis wyposazenia poszczegolnych wersji Fabii I - zwyklych oraz limitowanych. Od tej pory a wlasciwie od jakiegos czasu kilka osob sie mnie pytalo co z tym i co z tym dalej szczegolnie w ostatnim czasie (pewnie szal zakupow narasta!).
Chcialbym zrobic po "latach" porzadna aktualizacje oraz dodac wersje Fabii II
Dlatego zwracam sie do Was z prosba:
-Jezeli macie stare cenniki, wyposazenia ulotki odnosnie Fabii I (jakiekolwiek) oraz szczegolnie teraz szukam wersji limitowanych Fabii II ( Start; Fun ; Joy) i moglibyscie mi je podeslac na maila to bede wdzieczny. (najlepiej w PDF)
Moje zbiory na ten temat szlak trafil razem z systemem jakis czas temu, wiec na sobie bazowac moge tylko na moich starych tabelkach. (dobre i to)Poprosilem juz Skode o podeslanie materialow ale z nimi to roznie bywa, zajme sie tez wysylaniem maili do dilerow ale to troche potrwa.
Jak bedzie juz cos na "gotowo" to dam znac.
Moj mail przypomne: <a href="mailto:zaber@interia.pl">zaber@interia.pl</a><!-- e -->
Dzieki za pomoc!
Żaber -
Właśnie wysyłam do Ciebie paczuszkę pdf'ów, mam nadzieje że pomogą <!-- s;) -->
-
Kapitalnie !
To jest wlasnie to o co mi chodzilo!
Wielkie dzieki.
-
Witam!
Zrobilem aktualizacje spisu wyposazenia "fabrycznych" Fabii dla I i dla II.
Dodalem spis dla Fabii II (narazie na jednym pliku ale pewnie dojda nowe wersje wiec bede rozbijal na inne pliki).
Do spisu korzystalem z materialow firmowych skody (oraz dzieki koledze Ciacho)
Co do tego czy wszystko sie zgadza - z opinii zebranych na forum oraz swoich doswiadczen oraz doswiadczen sprzedawcow z salonow:
- wyposazenie naszych Fabii moze odbiegac od tego co widzielismy na cennikach Skody bo:
wlasciciel/poprzedni wlasciciel dolozyl sobie wyposazenia;
diler zamowil samochod na salon z innym wyposazeniem mimo ze znaczek mowi np. o Classic-u to mamy juz troche lepsza wersje nawet o tym nie wiedzac ze typowy Classic tego nie ma; jak bede sprzedawal moja Fabie kiedys tez napisze ze to Ambiente a klient kupi i zwroci mi uwage ze nie zgadza sie tabelka bo jego Ambiente ma fabryczne radio a w tabelce pisze ze opcja;
w roznych rocznikach moglo roznic sie wyposazenie niestety nie dysponuje spisami ktore by wytyczaly ze dotycza tego roku czy innego, szkoda bo to napewno mialo miejsce
(gdyby sie okazalo ze ma kilka osob na forum np Classica z 2003 i maja identyczne wyposazenie a w tabeli co innego widac to znaczy ze trzeba skorygowac o rocznik)
Dlatego nie dam rady narazie i pewnie wogole podzielic spisu na roczniki, jedyne co moglem zrobic to podzielic na przed i po liftingu.
Dla Fabii II sciagnolem cenniki tegoroczne jak beda nowe to skoryguje na roczniki.Ale oczywiscie licze na porady i niescislosci zeby je poprawic, no i jesli ktos ma jakies materialy to czekam na maila.
Link do spisu dodalem do mojej strony, stary spis byl na stronie do ktorej utracilem dane i spisuje ja na straty.
http://skodascalemodels.prv.pl/wyposazenie.html<!-- m -->
Dobra koncze bo juz oczy mnie pieka od patrzenia na tabelki.
Pozdrawiam.
Żaber
- wyposazenie naszych Fabii moze odbiegac od tego co widzielismy na cennikach Skody bo:
-
[quote="szubi81"]zestawy, głównie samochodów lego z lat 80 i 90 [/quote]
Sypnij jakieś fotki ,bo mnie zaintrygowałeś!!!
Z Lego to pamietam tylko takie z kilku elementów z gumowymi oponkami... -
czego to ludzie nie wymysla...
http://www.autokrata.pl/ogien/5066/tuning_po_japonsku/<!-- m --> -
hehehe ideolo na nasze drogi, czyba taki spojlerek sieknę do fabki :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
-
Hej,
Bardzo pilnie poszukuej fabrycznej instrukcji obslugi do fabii 1.9 sdi 2002r. Jesli ktos moglby poratowac bede dzwieczny. Info mozna na gg lub na maila <a href="mailto:msemafor@onet.eu">msemafor@onet.eu</a><!-- e --> -
Czy ktos spotkal sie z takim znaczkiem ?
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0baa2b4f1af9f6ab][img]http://images31.fotosik.pl/415/0baa2b4f1af9f6abm.jpg[/img][/url] -
Mi to wyglada na albo: znaczek jakiegos conceptu, albo obrobka w photoshopie <!-- s:) -->
-
witam
chce kupić fabie ale mam dylemat nad silnikiem
chce wybrać pomiędzy tdi,mpi,htp
tdi znam z vw ale 2 pozostałe są dla mnie nowością
więc prosze o pomoc
obecnie wykonuje jakieś 12-15 tyś rocznie gółwnie cykl miejski i mieszany ale od czasu do czasu trasa głównie oława-opolelub wrocławjeśli chodzi o silnik chce zeby miał w mniare małe spalanie i dobrą dynamike (lubie czasem przycisnąć i pojechać powyżej 130 oczywiście na autostradzie)
przesiadam sie z seicento ale jeździłem też golfem tdi 130 km
-
Sposrod tych trzech to wybor jest tylko jeden - TDi <!-- s;) -->
Jesli chodzi o fabie 1 z silnikami MPi to ani nie sa oszczedne, ani dynamiczne (dedukcja na podstawie wypowiedzi wlascicieli MPi). W HTP juz nieco lepiej z dynamika (nisko umieszczony max. moment obr.) i spalaniem (3 cylindry). TDI jednak bije te dwa silniki pod wzgledem dynamiki jak i spalania. Niestety cena nowego TDi nie jest zbyt zachecajaca.. -
Jak oszczędnie i dynamicznie to tylko TDI. Ale niestety przy zakupie drożej....
-
Może mam pomroczność jasną , ale czy to nie jest atrapa od Yeti? A znaczek fajny.
-
Na tylnej klapce napis " magnum' Na znaczkach Art Tech. Upolowany w Wawie. Fotki na szybko z komóreczki dlatego nieco mało artystyczne.