Archiwum
-
ja zainwestowałem 30zł w przedłużacz ogrodowy 30m, i taką inwestycje polecam
standardowe okurzacze domowe mają moc rzedu 1200-1700W
Jesli masz możliwość podjechania w miarę blisko pod okno to radze podejść z domowym odkurzaczem.60W coś tam ci wciągnie - największy brud, ale żeby porządnie doczyścić to zapomnij <!-- s:) -->
-
[quote="Tomislav"]ja zainwestowałem 30zł w przedłużacz ogrodowy 30m, i taką inwestycje polecam[/quote]popieram kolege :zdrowko: ewentualnie zostaja jeszcze odkurzacze, ktore sa na stacjach benzynowych :super: <!-- s:super: --> pozdro
-
[quote="-oli-"]zostaja jeszcze odkurzacze, ktore sa na stacjach benzynowych[/quote]
No tak, ale za te to trzeba juz placic. A mam juz dosc placenia, dlatego pomyslalem nad kupnem. Musze pomyslec nad tym przedluzaczem, 30m raczej powinno mi wystarczyc
-
Ja mam odkurzacz samochodowy na 12V - i był to mój najgorszy zakup w życiu.... Ogólnie najlepsze są zwykłe domowe odkurzacze.
-
[quote="Krzychu_W"]i był to mój najgorszy zakup w życiu..[/quote]
A wiesz jaki to model i ile miał mocy, albo jakieś inne parametry??
Chciałem coś poręcznego, są na allegro droższe modele, co na nawet ciecz wsysają, może taki byłby lepszy??
-
12 V to tylko kaske z kieszeni wyssie
-
[quote="Zygus"]
A wiesz jaki to model i ile miał mocy, albo jakieś inne parametry??
Chciałem coś poręcznego, są na allegro droższe modele, co na nawet ciecz wsysają, może taki byłby lepszy??[/quote]
Modelu Ci nie podam, bo kupowałem go ładnych parę lat temu. Ale logicznie rzecz biorąc ile Wat uda Ci się wyciągnąć z 12V?? Na pewno nie dużo. Będą to na pewno dziesiąte części mocy normalnego odkurzacza.
-
[quote="Zygus"]Jakies dziwnie tanie te ksenony. Ciekawe co zlego z nimi jest??[/quote]
jest napisane ze brak zarowek oraz przetwornic <!-- s:P -->
-
Nie doczytalem
-
[quote="pl_alf"]12 V to tylko kaske z kieszeni wyssie[/quote]
hehe.
No wiadomo ze nie bedzie to huragan, ale jest maly i poreczny. I to jest zaleta, zawsze mozna go wozic w bagazniku <!-- s:) -->
-
[quote="Zygus"]zawsze mozna go wozic w bagazniku <!-- s:) -->[/quote]
i nawet sobie po drodze odkurzać zeby ciagle miec porzadek -
W bagażniku nie musisz przecież wozić bo używasz go nie częściej niż raz na tydzień, koledzy dobrze radzą korzystaj z domowego bo tamtym to nic nie wyciągniesz, będziesz miał taniej i skuteczniej przy wydanych paru pln-ów na przedłużkę.
-
Tylko u mnie pod blokiem nie mam najlepszego dojscia, a za rok to juz wogole musialbym miec przedluzacz chyba 100m <!-- s:D -->
-
[quote="Zygus"]Tylko u mnie pod blokiem nie mam najlepszego dojscia, a za rok to juz wogole musialbym miec przedluzacz chyba 100m <!-- s:D -->[/quote]
zgadzam sie w takich sytuacjach jest potrzebne tez mieszkam pod blokiem ale fabiana myje na wsi ale chyba nie wolo myc samochodow przed blokiem -
[quote="kornat"]ale chyba nie wolo myc samochodow przed blokiem[/quote]
Myc nie wolno, ale my tu o odkurzaniu a nie o myciu auta mowimy <!-- s:D -->
-
[quote="Zygus"]Myc nie wolno, ale my tu o odkurzaniu a nie o myciu auta mowimy <!-- s:D -->[/quote]
hehe ale wiesz Panowie niebiescy maja czasem swoje prawa wiec trzeba uwazac -
Jeśli chodzi o ten odkurzacz - to se odpuść :dobani: <!-- s:dobani: -->
Mam taki. Totalny kibel, szkoda kasy !!! -
Niestety nie mam fabki w TDI a tym bardziej nie jestem z Wawy moze ktos sie odezwie <!-- s;) -->
za wspolne imie :zdrowko:
-
[quote="kornat"]myje na wsi ... nie wolo myc samochodow przed blokiem[/quote]
Nie tylko pod blokiem nie wolno, ale na wsi też jeżeli z miejsca gdzie myjesz nie ma odprowadzenia ścieków do szamba lub kanalizacji.
-
ale wiesz wszysko pojdzie w glebe <!-- s:D --> ale na podworku mi nic nie zrobia, tak mysle