[F1] Czuć benzyną na zewnątrz, EPC świeci
-
Witam
Nie mogę znaleźć podobnego tematu , więc zakładam nowy ... najwyżej oberwę od moderatora.
Wzrostu zużycia paliwa w swojej Skodzie nie zauważyłem , ale jak ostatnio po jeździe wychodzę z auta to czuję wyraźnie paliwo.
Dzisiaj nawet zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka silniczka i EPC.
Jutro podepnę się pod komputer i sprawdzę.... spalanie też.[b]Pytanie - co może być tego przyczyną?[/b]
-
Po 1-sze
_reg5Po drugie to sprawdź najpierw błędy i jak już będziesz miał raport to dopisz do tematu ich numery wraz z opisem z VAGa.
Na pewno ktoś ci wtedy więcej powie <!-- s:) -->. -
Sprawdź czy nie rozszczelnił się filtr paliwa ( po prawej stronie auta bliżej tyłu ).
Pozdrawiam
sid -
[quote="sid"]Sprawdź czy nie rozszczelnił się filtr paliwa ( po prawej stronie auta bliżej tyłu ).[/quote]
Sprawdziłem i faktycznie - filtr paliwa jest rozszczelniony i sączy z niego.
[b]sid[/b] - dziękuję za podpowiedź. -
[quote="WZÓR"][quote="sid"]Sprawdź czy nie rozszczelnił się filtr paliwa ( po prawej stronie auta bliżej tyłu ).[/quote]
Sprawdziłem i faktycznie - filtr paliwa jest rozszczelniony i sączy z niego.
[b]sid[/b] - dziękuję za podpowiedź.[/quote]Proszę, sam nie dawno to przerabiałem <!-- s:D --> tyle że mi EPC się nie świeciło.
Pozdrawiam
sid -
Wybaczcie pytanie jeśli wyda Wam się głupie ale gdzie szukać tego filtra paliwa? Po prawej stronie z tyłu auta niewiele mówi pod spodem auta będzie widoczny czy raczej gdzieś we wnętrzu, pod tylnymi siedzeniami? Objawy mam podobne, tylko bez EPC, za to z "helikopterkiem".
-
szukaj pod podwoziem .. znajduje sie w miejscu tylnego prawego siedzenia, tylko musisz dobrze zanurkowac pod auto albo jechac na kanal