[F1] Climatronic Fabia I ????
-
Witam
Czy ktoś mi może powiedzieć czy w fabce I był montowany climatronic ? Znalazłem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/panel-sterowania-klimatyzacji-skoda-fabia-2000r-i3255860318.html<!-- m -->
-
nie wydaje mi się żeby był w jakiś F1 climatronic, bo kiedyś czytałem, że polecieli w kulki i nawet RS nie miała dostępnego.
-
Dlatego jestem zdziwiony tym climatroniciem <!-- s:D --> Bardziej mi to wyglada na panel od Octavi 1
-
A ja Wam powiem zupełnie co innego <!-- s:D --> .W 2003 w F1 była montowana automatyczna klima z schłodzeniem schowków w standardzie dla wersji elegance . Nie mam cennika opcji do F1 więc nie powiem Wam ile ona kosztowała w 2003 roku.
Obrazek tej części mi też capi innym modelem niż F1 . Poza tym tą część sprzedaje koleś ze szrotu. Wiem że jak się jedzie z Gliwic na Mikołów to tam jest kilka szrotów a on jest jednym z nich. Jeden koleś z tych szrotów to jeździ do Niemiec po tajle, więc może to być od niego -
ja mam półautomat razem z chłodzeniem schowka pasażera i małego przy kierowcy więc może o to chodziło w cenniku <!-- s;) -->
-
Ten panel raczej z OI jest lub jakiegoś golfa IV.
W F1 tego nie widziałem... -
Ja również słyszałem że w F1 nie było climatroników (z kilku źródeł) - wychodzi na to że sprzedawca nie wie co sprzedaje <!-- s;) -->
-
ja też mam chłodzenie ze zwykłego panelu w dwóch schowkach pewnie to była opcja <!-- s:) -->))
Pozdrawiam
-
Może na Polskę nie wychodziły a na inne kraje tak ?
-
Ojciec w nowszej OI ma taki :oczami: <!-- s:oczami: -->
W FI bez rzeźbienia byłoby ciężko nawet tylko to w estetyczny sposób zamontować -
[quote="jablonix"]Może na Polskę nie wychodziły a na inne kraje tak ?[/quote]
Do polski zawsze szły i idą i będą iść tak zwane ersatze (gorsze, odpadki) . Weźmy parę kwestii pod uwagę.
- wyposażenie - zupełnie inne jak zagranicą.
- jakość/ wytrzymałość na stuki, skrzypienia itp. - różna zachodnie wersje więcej wytrzymują
- dostępność nowego modelu - zwykle wszyscy dookoła mają nowy a polacy jeszcze nie np. Nowy seat toledo czy nowy leon. Nawet w Czechach on jest a w Polsce go nie ma.
- Cena - w Polsce jest mniejsza ale to nie idzie w parze z wcześniejszymi punktami.
Krotko mówiąc polacy są dymani na każdym kroku. Dlaczego - nie wiem.
-
[quote="TOMUŚ"]
3. dostępność nowego modelu - zwykle wszyscy dookoła mają nowy a polacy jeszcze nie np. Nowy seat toledo czy nowy leon. Nawet w Czechach on jest a w Polsce go nie ma.[/quote]
Ale tych Seatow nie ma bo w Polsce jakby Seata nie ma... cos mi się tak obiło o uszy... <!-- s;) --> -
[quote="M.I."][quote="TOMUŚ"]
3. dostępność nowego modelu - zwykle wszyscy dookoła mają nowy a polacy jeszcze nie np. Nowy seat toledo czy nowy leon. Nawet w Czechach on jest a w Polsce go nie ma.[/quote]
Ale tych Seatow nie ma bo w Polsce jakby Seata nie ma... cos mi się tak obiło o uszy... <!-- s;) -->[/quote]W sumie to seat jest w polsce ale jest walka o prawa importerskie i tu są problemy. Ogólnie sieć serwisowa/salonowa jest mocno okrojona