Nie świecą się żarówki w bagażniku i podsufitce - jaki powód
-
Zrobiłem sobie małe kuku <!-- s:P --> Kombinowałem jak wyjąć żarówke w bagażniku (bo jest to masakrycznie niewygodne) i przez przypadek dotknąłem w jakieś miejsce (pewnie w tą blaszke) śrubokrętem. Lampka zgasła. Później zobaczyłem, że oprócz tego nie świecą się wszystkie trzy żarówki w podsufitce, więc maly zonk. Coś się spaliło? Co mogę zrobić?
-
Zobacz bezpiecznik <!-- s;) --> Podajże nr 4 oświetlenie wnętrza 10A
-
Tak wynika z opisu, dokładnie ten <!-- s;) -->
-
wymień i melduj <!-- s:D -->
-
Też wydaje mi się, że będzie to bezpiecznik.
-
Oczywiście mieliście racje, nowy bezpiecznik załatwił sprawe, dzieki <!-- s:D -->
-
To spoczko. Usterka mega tania A na przyszłość już będziesz wiedział jak grzebać <!-- s;) -->
-
W przyszłości, to ja będę wyjmował bezpiecznik <!-- s:D --> Czyli niedługo, bo chcę w końcu wymienić tą żarówke w bagazniku na leda
-
[quote="seven"]W przyszłości, to ja będę wyjmował bezpiecznik <!-- s:D --> [/quote]
I to jest słuszna myśl -
w przyszłości, nie będziesz pracował pod napięciem i nie będziesz robił zwarć ) Przy robotach elektrycznych wyciągaj bezpiecznik danego obwodu, bo możesz sobie narobić szkód <!-- s:) -->
-
A ja mam inny problem. U mnie nie świeci się żarówka w bagażniku. Oczywiście oświetlenie wnętrza jest OK. Czy oświetlenie bagażnika jest na tym samym bezpieczniku, co i bagażnika?
Pytanie, co się stało i jak to naprawić? -
[quote="Super8"]Czy oświetlenie bagażnika jest na tym samym bezpieczniku, co i bagażnika?[/quote]
Tak, oświetlenie bagażnika jest na tym samym bezpieczniku co wnętrza czyli nr 4 (mini) http://skodaczesci.pl/porady/skoda/Fabia/55<!-- m --> -
[quote="seven"][quote="Super8"]Czy oświetlenie bagażnika jest na tym samym bezpieczniku, co i bagażnika?[/quote]
Tak, oświetlenie bagażnika jest na tym samym bezpieczniku co wnętrza czyli nr 4 (mini) http://skodaczesci.pl/porady/skoda/Fabia/55<!-- m -->[/quote]Ok, dzięki za pokazanie, gdzie jest skrzynka bezpieczników. Nigdy bym na to nie wpadł.
U mnie świeci się wszystko w kabinie... jedynie bagażnik niedomaga. Może to kwestia krańcówki w bagażniku? Kurcze, tylko gdzie ta krańcówka jest? Oglądałem bagażnik, zamek i nie mogę tego znaleźć... -
[quote="Super8"]... jedynie bagażnik niedomaga. Może to kwestia krańcówki w bagażniku? Kurcze, tylko gdzie ta krańcówka jest? Oglądałem bagażnik, zamek i nie mogę tego znaleźć...[/quote]
tak - krańcówka jest w zamku, który jest w klapie.
by go zdemontowac musisz co najmniej odciągnąć pokrywe plastikową klapy, albo ją zdemontować całkowicie, plastik jest dosyć twardy i można sie pokaleczyć. Uważaj :!: <!-- s:!: -->
jak bedziesz mieć zamek w ręce to krańcówki są pod plastikową osłonką.
u mnie niedomagała jedna z dwóch, więc ją zmostkowałem do tej działającej.
po demontażu i montażu zakma nic się nie reguluje. -
Super, dzięki za wskazówki. Sprawdzę to przy pierwszej wolnej chwili. Ale to nie jest dla mnie priorytet - tylko pierdoła. <!-- s;) -->
-
[quote="Super8"]Może to kwestia krańcówki w bagażniku? Kurcze, tylko gdzie ta krańcówka jest? Oglądałem bagażnik, zamek i nie mogę tego znaleźć...[/quote]
No w zamku <!-- s:) --> musiałbyś go o ile pamiętam zdemontować, tę część, która jest na klapie.