[F1] Włącznik świateł - zwarcie pinów przy św. mijania
-
Hejka.
Mam następujący problem. Zaczął wariować włącznik świateł w mojej F1. Na początku zapalając światła mijania włączały się również przeciwmgłowe tylne. Dzisiaj światła mijania nie włączyły się już w ogóle.
Postojówki, przeciwmgłowe przód i tył chodzą ok.
Rozebrałem włącznik na części pierwsze .. i pytanie, które piny powinny być zwarte przy włączonych światłach mijania.
Domniemywam że któryś mi nie styka i stąd ich brak.
Ewentualnie, może ktoś ma do sprzedania sam włącznik ? Nr części 6Y1 941 531 DJDY
-
[quote="mari0"]Ewentualnie, może ktoś ma do sprzedania sam włącznik [/quote]
pisz do kolegi [b]Koleś[/b] -
[quote="kapi"][quote="mari0"]Ewentualnie, może ktoś ma do sprzedania sam włącznik [/quote]
pisz do kolegi [b]Koleś[/b][/quote]Już napisałem <!-- s:) -->
Jeszcze omawiając temat z [b]Tomusiem[/b], doszliśmy do wniosku że mogły też paść bezpieczniki mijania. Jutro to sprawdzę.
-
[quote="mari0"]Już napisałem [/quote]
A ja odpisałem.Nie mam pojęcia, co może nie działać w Twoim włączniku świateł. Mogę zaoferować mój na próbę aby wyeliminować inne ewentualne przyczyny awarii.
-
Najtańsza rzecz, sprawdź wszystkie bezpieczniki <!-- s:) -->
-
Mari0 mam schemat i moge ci pomóc <!-- s:) -->
napisz co zrobiłeś a co nie było w naszej wczorajszej rozmowie -
Bezpieczniki są ok.
-
Mi też się samo zapalało przeciwmgielne tył jak miałem odpalone światła mijania. Rozebrałem na części 1sze. Wyczyściłem jedną blaszkę bo aż się hajcowała, do tego oczyściłem trochę ten plastykowy wałek co odpowiada za przełączanie się blaszek i jak na razie jest ok