Plastik po zmywaczu do paznokci
-
Witajcie,
Na wyświetlaczu od CB znajdują się białe ślady. Przypuszczam i jest to bardzo prawdopodobne, że poprzedni właściciel do wyczyszczenia plastikowej szybki użył właśnie zmywacza do paznokci na bazie acetonu i powstały jasne smugi. Czy jest jakiś sposób na usunięcie tych śladów? Czy folie ochronne takie jak do telefonów (poliwęglanowe) mogą pomóc?
-
Proponuje natłuścić lekko, raz czy dwa, po jakimś czasie przetrzeć alkoholem, powinno pomóc jeśli nie podziała to poinformuje że folia ochronna powinna dać efekt, ale są różne rodzaje więc musisz spojrzeć na to jaką kupujesz, są takie które niwelują zniszczenia powstałe na powierzchni ekranu ale spróbuj najpierw tego co na początku napisałam, tańszy sposób <!-- s;) -->
-
proszę ....kobieta a jakie ma pojęcie.
A może wiesz co zrobić z porysowaną szybą ????Pozdrawiam
Mariusz -
Chodzi o szybę w CB czy w aucie?
-
Sądzę, że o szybę w Samochodzie, jednak to jest chyba inna zabawa, niż ta z plastikiem w CB
-
Zdecydowanie inna K2 ma w swojej ofercie specyfik do reperacj pekniec itp na szybach, podobno dziala, osobiscie nie testowalam moze jest mozliwosc potraktowania szyby tak jak reflektora? Tzn pasta lekko scierna i polerka? Bo ja w sumie w swojej fabce mam mega porysowana przednia szybe uroki aut chandlowcow
-
[quote="mariomario"]proszę ....kobieta a jakie ma pojęcie.[/quote]
Się używa, się wie.
Ślady po acetonie są dość uporczywe do usunięcia. Jest to dość uniwersalny zmywacz. Tak jak Milcia napisała - natłuścić, a później przetrzeć alkoholem.
[quote="milcia91"]chandlowcow[/quote]
Oj... Milcia... <!-- s;) -->
-
Wrona dzięki za wytknięcie błędu jak się na telefonie pisze to różne bzdurki wychodzą <!-- s;) -->
-
dzieki za info, sprawdzę <!-- s;) -->