[F1] Pompowtrysk
-
Witam mam duzy problem, siadł mi ompowtrysk na cylindrze 1 potrzebuje pomocy a to znaczy ze musze znac numer pompowtrysku do skody fabi 1,9 tdi 74kw, rok 2003.
-
prawdopodobnie 038 130 073 AG
-
Wymienisz go sam ? potrafisz ustawić ?
Sprawdź najpierw wiązkę, szczególnie tą w głowicy.
Może nie trzeba wymieniać całego pompwtrysku tylko po elektrozawór.Michał
-
Powiem tak rozkłeciłem pokrywe zaworów. Wyszczysciłem styki łączące wiązke a pompowtryk. Ale wiązki nie sprawdzałem jutro zrobie to. Byłem tez na VAG-u i wyswietlij mi bląd (Usterka elektryczna pompowtrysk cylinder 1)
-
jak kolega [b]michal33686[/b] pisze, sprawdź wiązkę do pompek - potem szukaj części na wymianę.
-
Rozebrałem pokrywe sprawdziłem wiązke powyginałem blaszki na pompowtryskach i we wtyczce i jak narazie chodzi jutro ostateczny test jade w trase i zobacze czy nic sie nie bedzie działo. :niepewny: :niepewny: <!-- s:niepewny: -->
-
Ja się podłącze pod temat, jednak z innym pytaniem. Kolega, który posiada identyczną Fabię tylko SDI, stwierdził że u mnie po przekręceniu kluczyka "głośno ładuje się pompa". Jest słyszalny głośny odgłos "ładowania" przez jakieś pół sekundy. To coś złego?
-
[quote="wiesuaf"]Ja się podłącze pod temat, jednak z innym pytaniem. Kolega, który posiada identyczną Fabię tylko SDI, stwierdził że u mnie po przekręceniu kluczyka "głośno ładuje się pompa". Jest słyszalny głośny odgłos "ładowania" przez jakieś pół sekundy. To coś złego?[/quote]
wg mnie jest to normalne. też tak miałem w swoim TDI . oczywiście zależy jak głośny jest to dźwięk. u mnie było to dobrze słyszalne. -
Dziękuje, troszkę się przestraszyłem ale mnie uspokoiłeś <!-- s:) -->
-
Siema, przerabiam ten sam temat z wtryskiem - jak postep ?