[F1] problem z LED-ami ??????
-
Panowie jakiś czas temu zakladałem w ASO śiatła do jazdy dziennej LED. PO jakims czasie zauwazylem ze:
na wyjetym kluczyku ze stacyjki po przelaczeniu przelacznika swiatel w pozycje swiatel postojowych nastepuje:
zalacza sie dmuchawa, wlaczaja sie swiatla ledowe, dziala tylnia wycieraczka ( nacisniecie na manetke i proba wlaczenia przednich i tylnych wycieraczek)
w momencie przelaczenia swiatel w pozycje swiatel drogowych dmuchawa wylacza sie wycieraczka tylnia tez, dodatkowo zaczyna sie żarzyć kontrolka ze światel na liczniku co to moze byc??
-
Byc moze w samych swiatlach LED jest jakas automatyka (np do zalaczania i wylaczana po wlaczeniu swiatel mijania). Efekt jaki opisujesz jest typowy dla zwarcia w kostce swiatel +12V po stacyjce ze stałym +12V od swiatel postojowych. Wtedy wiekszosc rzeczy "zyje" bo zasila sie wlasnie przed ten obwod.
-
dzis dodatkowo doszedl nowy objaw zwiazany z radyjkiem... tzn po uruchomieniu autka nie dziala mi radio tzn radyjko samo w sobie jest sprawne dostaje prad ale nie dziala, wylaczylem silnik wyjalem kluczyk ze stacyjki i ponownie uruchomilem silnik i radyjko juz dziala wszystkie stacje w radiu i ustawienia sa zapisane wiec dlatego napisalem ze prad dochodzi do radyjka
-
Wracaj do aso niech naprawą :dobani: <!-- s:dobani: -->
-
Jedź na poprawkę do aso . Jak źle zrobili zła robotę to niech to naprawią.
-
Witam, co do producenta to nie mam zielonego pojecia sprzedawali je w ASO namowili mnie wiec je kupilem... juz sie umowilem do ASO niech poprawiaja. Ale jakos tak probuje zrozumiec polityke ASO i nie kumam dlaczego oni tak partola robote?? MASAKRA NIE POLECAM ASO w WIELICZCE !!!!!!!!!!!
-
Pewnie Kolego masz racje...
-
Zrób fotkę jak masz to zamontowane i oblukaj jaka to firma może sobie założę . A może ktoś z was doradzi jakiej firmy kupić do fabi 1 ?
-
Dzięki za linka te wyglądają solidnie - ja na częściach i osprzęcie też nie oszczędzam