[F1 i F2] Akumulator
-
jakbyś mógł podać jakąś pełną nazwę tego akumulatora, co by łatwo było w google znaleźć... byłbym naprawdę wdzięczny.
-
Usiłowałem go właśnie znaleźć na allegro i nie znalazłem ani sztuki, jedyne co mogę Ci powiedzieć to jest na nim napis power i biała głowa tygrysa. Jak trafię go znów to zapodam link w tym temacie.
-
zima tuż tuż więc nie ma co zwlekać :] <!-- s:] --> futura zakupiona więc zima nie straszna (mam nadzieję)
thx za pomoc
-
bardzo dobry wybór ta futura ja kupiłem niedawno żonie do Ibizy SDI też future 72Ah = auto pali dosłownie na dotyk kluczyka, a ja tylko oczy przecieram ze zdziwienia, czysta rewelacja, moja prawie nówka skoda tak ładnie nie odpala <!-- s:) -->
-
Ja mam Centra Power 50Ah 560A i pali za 1x w -27 stopni (ostatniej zimy) bez niespodzianek zawsze żywy jak dla mnie tylko Centra no i wytrzymuje 5godzin słuchania radia i wlaczonej dmuchawy bez pracy silnika zanim padnie (testowałem osobiście) <!-- s:P -->
-
nowy "atak" zimy i pojechałem :] <!-- s:] --> może nie zbyt srogi, ale przy wcześniejszych dwóch miałem już problemy ze starym akumulatorem...
-
Dziś rano przy -15 stopniach nie odpaliłem Fabki, rozrusznik pokręcił trochę ale za słabo i zdechł, po 5 minutach ładowania zapalił bez problemu,. Czy to normalna sytuacja czy raczej koniec akumulatora?
-
Powody są 2 słaby akumulator bądź samochód źle wpływa na niskie temperatury a ile masz już akumulator?
-
6 lat to pierwszy akumulator w tym aucie.
-
Dołączam się do tematu:
Dziś rano odpaliłem bez problemu- raz w trakcie jazdy wyłączyło mi się wspomaganie, ale stanąłem na czerwonym zgasiłem i włączyłem i załapało bez problemu dojechałem do pracy. Wyszedłem po pracy odpaliłem jakby się wydawało że też bez problemów ujechałem może z 50m i zgasło i tylko kręci lekko i zdycha zepchnięty bolid na parking:/
Myślicie że da rade to rano z kabla odpalić?? jest jakaś zasada odpalania że diesel od diesla powinien odpalać?? jakie kable najlepiej kupić??jakieś porady?? -
[quote="qb2007"]jest jakaś zasada odpalania że diesel od diesla powinien odpalać??[/quote]
Wystarczy że w drugim aucie będzie dobry akumulator, nie musi być diesel. -
a jakie najlepiej AKU do Fabii kupić moje auto to 1.9 TDI rocznik 2001 wiem ze mozna poszukac ale chce szybko do sklepu skoczyc i kupic zanim mi zamkna:) jak uż coś doradzicie to jakiego rzedu to wydatek??:P
-
[b]qb2007[/b], Centra Futura 72Ah wydatek około 350 - 400zł
-
"Nadejszła wiekopomna chwiła' na wymiane aku. Po 6 latach <!-- s:( --> Z racji ,że miałem nóż na gardle i musiałem to zrobić koniecznie dziś to wybrałem Varte. W warsztacie były tylko do wyboru jakieś No-name ( facet mówił nazwę ale skleroza robi swoje) oraz Vatra i Bosch. Bosch był drogi i mam złe wspomnienia z innego samochodu wiec pozostała Varta 45Ah/400A. Czy dobrze zrobiłem to zima zweryfikuje. Razem z wymiana na miejscu 310 zeta.
-
[quote="qb2007"] jakie kable najlepiej kupić??jakieś porady??[/quote]
Kup sobie 4 pary kleszczy zaciskowych i gruby elektryczny kabel który ma 1cm średnicy plus izolacja i zrób sobie kable sam. To co sprzedają w hipermarketach to jest delikatnie mówiąc totalny badziew.
-
koledzy a jakie powinienem miec ladowanie?? pokazuje mi 13.80 jak włacze wszystko spada na 13v
-
hmmm. wydaje mi sie że powinno być około 20v ale to jest tylko moje zdanie.Pozdrawiam
-
[quote]hmmm. wydaje mi sie że powinno być około 20v ale to jest tylko moje zdanie.Pozdrawiam[/quote]
chłopie, jeszcze Cie nie nauczyli, że jak nie masz pojęcia, to sie lepiej nie odzywaj? To takie trudne jest? :mur: :mur: :mur: <!-- s:mur: --> -
Prawidłowe ładowanie to 14,4 do 14,7 V przy włączonych światłach drogowych, dmuchawie ( na fulll) , tylnej szybie ogrzewanej,
-
;( regulator napiecia kaput ?? a możliwe że pokazywała tak małe ładowanie skoro aku był wydojony do zera i z kabli palony ??