[F1 i F2] usunięcie naklejki (tylna szyba ogrzewana)
-
Mam problem,mianowicie chcę usunąć naklejkę z tylnej szyby z nazwą i adresem dilera,nie dlatego że go nie lubię ale te same dane mam na ramce tablicy.Próbowałem usuwać ale nie chce uszkodzić ogrzewania szyby.Może ktoś przerabiał temat :help: <!-- s:help: -->
-
Ja w starej fabii sobie odkleiłem naklejkę dealera- zrobiłem to bez pomocy żadnych narzędzi itp, normalnie paznokciem "zaczynałem" a później jak już było za co pociągnąć to ją chwyciłem i odkleiłem. Później trzeba było tylko trochę przemyć szybę czymś w stylu denaturatu aby usunąć resztki kleju.
Powodzenia.
-
[b]Dyniogłowy[/b], szuszarka podrzej naklejke i zejdzie, a jak nie suszarka jak masz naklejke w miejscu gdzie masz tez paski ogrzewania to je wlacz i po chwili odklej
-
Dzięki Panowie wypróbuje obydwa sposoby,a tak swoją drogą to dilerzy mogliby pytać czy chcę mieć tak obklejone auto ! a tak "bęc" frajerska mała reklama.Co ja nie wiem gdzie się mieści mój serwis czy co ? Jeszcze raz dzięki :padam: :padam: :padam: <!-- s:padam: -->
-
Ja usuwałem suszarką i bez problemu zeszło.
-
No naklejki usuniętę <!-- s:) --> Włączyłem ogrzewanie tylnej szyby i pociągnołem za róg i pięknie odeszły.Bez strat.Żaden klej na szybie nie został.
-
Chciałbym odświeżyć troszkę temat tej nieszczęsnej naklejki na tynej szybie.
Kupiłem samochód z taką naklejką z netsle "Jedzie z nami dziecko" czy jakoś tak.
Nie dość że jest stara jak świat to w dodatku popękana i niczym nie mogę jej usunąć, próbowałem wd40 i acetonem.
Czym jeszcze mogę to zrobić prócz żyletką bo boje się o ogrzewanie szyby.
Dzięki za jakąkolwiek pomoc. -
a jakies wynalazki typu do usuwania asfaltu z lakieru jak decarbit itp....
-
benzyną nie da rady?
-
benzyną ekstrakcyjną nie próbowałem.
-
Słyszałem że są specjalne rozpuszczalniki do klejów. Też mam taką niewdzięczną mendę na klapie bagażnika której resztki muszę usunąć, bo zajmuje miejsce dla naklejki Klubowej FCP.
W przyszłym tygodniu będę jeździł po sklepach z farbami i klejami w poszukiwaniu tego cacka które się z tym upora.Miałem też taką na szybie ale acetonem zeszła. Namaczałem ok 30min klej po niej i mocno ścierałem.
-
wszystko ładnie pięknie, tylko w moim przypadku klej jest tak twardy jak by to był szpachla z wiórkami aluminium. Może inaczej jak jeb..... POXIPOL i jest z tym naprawdę problem bo nawet żyletką jest problem. kilka razy już złapałem lakier ale ok 60% usunąłem, a co z resztą?- za cholerę nie będę ryzykował, muszę znaleźć jakiś magiczny środek.
-
Zacznę od tego. Ale podejrzewam że się na tym nie skończy i mały majątek wydam na te specyfiki.
-
ok, nazwa przyda się na pewno
-
[b]MARKO[/b], nalepe mozesz zapodac w prawy gorny rog szyby .. najlepsze moim zdaniem miejsce na logo klubowe <!-- s:D -->
-
a u mnie będzie czarna pod znaczkiem 1.4 16V a druga biała na szybie nad lusterkiem wewnętrznym. gadu gadu a ja i Ty Wojtas robimy OT
-
w takim razie po baniku :ban?: <!-- s:ban?: -->