[F1 i F2] Wycieraczki przednie/tylna
-
Chyba chciałes napisać pióro z wycieraczki <!-- s;) -->
-
Po co, jak mozna wylacznie same pioro z gumy kupic, wyciagnac stara gume i wsadzic nowa bez zdejmowania wycieraczki? Ja w swojej tak zrobilem na wiosne, a czysci tak, ze az myslalem ze w ogole nie wyciera, normalnie cichutka, ze jej nie slychac <!-- s;) -->
-
[quote="wood"]Pociągnąłem energicznie. Też bałem się że coś urwę, ale poszło bez problemu [/quote] Też tak robiłem ostatnio i poszło jak po maśle <!-- s;) -->
-
[quote="Tofik"]Po co, jak mozna wylacznie same pioro z gumy kupic, wyciagnac stara gume i wsadzic nowa bez zdejmowania wycieraczki? Ja w swojej tak zrobilem na wiosne, a czysci tak, ze az myslalem ze w ogole nie wyciera, normalnie cichutka, ze jej nie slychac <!-- s;) -->[/quote]
Ale właśnie o to mi chodzi. Przecież nie chce całej wycieraczki zdejmować. -
Ale ja nie wiem w czym wy macie problem, żeby wyciągnąć samą tylnią wycieraczkę z plastikowego uchwytu? Wyjmuje się ją w 1s, a sama wycieraczka kosztuje dosłownie grosze - wiem bo kupowałem ostatnio w naszym sklepie skody. Bez sensu wymieniać samą gumkę, bo nie tylko samą gumką wycieraczka żyje, bardzo ważny jest jeszcze równomierny docisk do szyby. A za to odpowiada cała konstrukcja pióra wycieraczki, która się przecież zużywa podobnie jak sama gumka.
-
ale chodzi mi o to, czy samej guzmki nie wystarczy kupic i zastapic stara, ktora mozna sciagnac bez zdejmowania calej wycieraczki <!-- s;) -->
-
Wymieniłem pióro udało się delikatnie <!-- s:P -->
-
Mam pytanie czy ktoś nie orientuje się, gdzie w Krk można w dobrej cenie kupić wycieraczki do F1 (tylna sprzedawana jest w komplecie?) ? I co sądzicie o montażu na przód wycieraczek jak w nowych autach (Bosch Aerotwin), miałem takie w VW u taty i były świetne. Warto?
-
tylna nie jest w komplecie kupuje się ją osobno Ja osobiście używam wycieraczek valeo zakupywanych w aso <!-- s:D -->
-
[quote="maxon"]I co sądzicie o montażu na przód wycieraczek jak w nowych autach (Bosch Aerotwin), miałem takie w VW u taty i były świetne. Warto?[/quote]
Nie pamiętam czy mam dokładnie te czy tylko podobną konstrukcję ale po roku użytkowania jestem bardzo zadowolony tak z działania jak i z wyglądu i nie wyobrażam sobie już montowania innych <!-- s:D --> -
Wycieraczki w Krakowie najlepiej kupować w naszym sklepie Skody na ul. Mogilskiej. Dla klubowiczów jest zniżka. Komplet oryginalnych wycieraczek do F1 kosztuje 73zł. Ścierają rewelacyjnie. Tylnia wycieraczka jest bardzo tania, nie pamiętam dokładnie ile, ale to też oryginał Skody.
-
Dzisiaj sprawdziłem jak działa nowe pióro z tyłu - rewelacja, zbiera idealnie. Kupione w skodaczesci.pl w Łodzi 25 zł. Poprzednie nie dość, że nie zbierało wszystkiego to jeszcze zostawiało wyraźny pas na środku. Strzelam, że od nowości nikt go nie zmieniał.
-
[quote="comfort"]Wycieraczki w Krakowie najlepiej kupować w naszym sklepie Skody na ul. Mogilskiej. Dla klubowiczów jest zniżka. Komplet oryginalnych wycieraczek do F1 kosztuje 73zł. Ścierają rewelacyjnie. Tylnia wycieraczka jest bardzo tania, nie pamiętam dokładnie ile, ale to też oryginał Skody.[/quote]
Mamy taki sklep? W którym miejscu na Mogilskiej on się znajduje, bo długa to ulica jest <!-- s:P -->
-
Przypatrz się podpisowi Mirka <!-- s:) -->
-
[quote="comfort"]Przypatrz się podpisowi Mirka <!-- s:) -->
http://www.skodakrakow.pl/kontakt.htm[/quote]
dzięki
dla klubowiczów zniżki? trzeba mieć jakąś kartę członkowską
-
No jakoś musi Cię zweryfikować... podkładki pod tablice no i naklejka klubowa by się przydała <!-- s:D -->
-
Powołasz się na mnie i pozdrów Darka ode mnie bo dawno u niego nie byłem
-
http://allegro.pl/wycieraczki-valeo-almera-323-fabia-ibiza-golf-polo-i2672991391.html czy może wystarczą zamienniki od skodaczesci.pl http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1979#<!-- m --> ?
-
Oryginał robi Valeo, a co do tych zamienników to nie wiadomo nawet kto je robi. Za 25zł nie kupisz dobrego kompletu wycieraczek.
-
[quote="comfort"]Za 25zł nie kupisz dobrego kompletu wycieraczek[/quote]
klocilbym sie <!-- s:D -->