Otwieranie klapy bagażnika z pilota
-
Witam,
mam pytanie co może być nie tak jeśli klapa bagażnika (kombi) nie otwiera się po naciśnięciu środkowego przycisku na pilocie?Czy jest możliwe że takiej funkcji może wogóle nie być mimo że na pilocie jest przycisk?
Pozdrawiam
Robert -
A w jaki sposób normalnie otwierasz bagażnik ?
Masz siłownik przy ryglu ?
pozdro
-
Otwieranie klapy wygląda tak:
najpierw przyciskiem na pilocie otwieram wszystkie drzwi, następnie przyciskiem na klapie otwieram klapę.Siłownnik przy klapie jest.
-
A guzik naciskasz, czy przytrzymujesz go dłuższą chwilkę ??
U mnie samo naciśnięcie nic nie daje trzeba go przytrzymać 2 - 3 sekundy
-
[quote="kabzik"]A guzik naciskasz, czy przytrzymujesz go dłuższą chwilkę ??
U mnie samo naciśnięcie nic nie daje trzeba go przytrzymać 2 - 3 sekundy[/quote]
Wydaje mi się że różne kombinacje robiłem (z dłuższym przytrzymaniem też) ale pewny nie jestem - jutro sprawdzę
-
Witaj, <!-- s:) -->
Spróbuj z drugiego pilota. Może masz brudny pilot i dlatego masz jak masz. Przydało by sie sprawdzić siłownik przy klapie. Ja w alarmie miałem podobną sprawę że mi sie nie chciał rozbrajać i wyczyściłem pilota i jest dobrze jak na razie -
[quote="TOMUŚ"]Witaj, <!-- s:) -->
Spróbuj z drugiego pilota. Może masz brudny pilot i dlatego masz jak masz. Przydało by sie sprawdzić siłownik przy klapie. Ja w alarmie miałem podobną sprawę że mi sie nie chciał rozbrajać i wyczyściłem pilota i jest dobrze jak na razie [/quote]Drugi pilot sprawdzany - niestety to samo
Siłownik jest sprawny bo otwiera, gdy przycisne przycisk w klapie. -
Niestety nie mogę Ci pomóc <!-- s:( -->
-
[quote="kabzik"]A guzik naciskasz, czy przytrzymujesz go dłuższą chwilkę ??
U mnie samo naciśnięcie nic nie daje trzeba go przytrzymać 2 - 3 sekundy[/quote]
No niestety dłuższe przyciśnięcie pilota też nic nie daje. :rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->
Może ktoś ma jakieś inne pomysły?
-
Ciekawe. :mysli: <!-- s:mysli: -->
U mnie czasami- w sedanie(centralny zamek bez pilota) żeby otworzyć klapę bagażnika muszę otworzyć lewe tylnie drzwi inaczej nie odblokowuje zamka w bagażniku (nie zawsze). -
w zamku tylnej klapy też jest krańcówka - może ona winna jest calego zamieszania ???
[quote]Czy jest możliwe że takiej funkcji może wogóle nie być mimo że na pilocie jest przycisk?[/quote]
jesli masz "oryginalne" klucze do samochodu - to jesli jest przycisk - powinien działać.http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=5356<!-- m --> - podobny temat o ile nie taki sam. ???