Dolewka plynu chlodniczego
-
Mam takie pytanko
Ostatnio ubyło mi trochę płynu chłodniczego. W zbiorniczku mam oryginalny płyn skody, a ostanio kupiłem sobie borygo. Czy mozna te płyny pomieszać, czyli dolac boryga, a jesli nie to jak wymienić cały płyn?
Pozdrawiam -
witam, tak można dolać. ja dolewałem już kilka razy i wszystko jest OK <!-- s:D -->
-
[quote="wiaderny"]oryginalny płyn skody[/quote]
tzn jaki, G12 ?? plyny mozesz mieszać jezeli ich sklad jest taki sam . -
ja do G 12 dolewałem borygo
-
A można w ogóle zrezygnować z G12 i wlać borygo? czy to raczej nie jest wskazane?
-
słuchajcie...czy dolać trochę koncentratu do płynu chłodzącego?dodam, że jest dość świeży wymiana listopad 2007???
-
chłopie nic nie dolewaj.wymień całkowicie.A G12 to gówno.Wymiana jest dziecinnie prosta.
-
Odnośnie mieszania poprzednicy napisali, a co do wymiany masz zaworek z lewej strony chłodnicy od dołu który przekręcasz o 45 stopni. Zanim zaczniesz spuszczać odkręć zbiorniczek wyrównawczy i podgrzej silnik by się otworzył termostat. Jednak by zalać płyn poczekaj aż wystygnie Ci silnik w przeciwnym razie na wskutek gwałtownego wychłodzenia może pęknąć głowica.
-
ale czy jest sens wymiany skoro poprzednia była dokładnie rok temu?Dodam, że ubytków brak;)
-
[quote="badyl1982"]ale czy jest sens wymiany skoro poprzednia była dokładnie rok temu?Dodam, że ubytków brak;)[/quote]
Moja odp była do [b]wiaderny[/b] <!-- s;) --> .