Dolewka plynu chlodniczego
- 

Mam takie pytanko 
 Ostatnio ubyło mi trochę płynu chłodniczego. W zbiorniczku mam oryginalny płyn skody, a ostanio kupiłem sobie borygo. Czy mozna te płyny pomieszać, czyli dolac boryga, a jesli nie to jak wymienić cały płyn?
 Pozdrawiam
- 

witam, tak można dolać. ja dolewałem już kilka razy i wszystko jest OK  <!-- s:D --> <!-- s:D -->
- 

[quote="wiaderny"]oryginalny płyn skody[/quote] 
 tzn jaki, G12 ?? plyny mozesz mieszać jezeli ich sklad jest taki sam .
- 

ja do G 12 dolewałem borygo 
- 

A można w ogóle zrezygnować z G12 i wlać borygo? czy to raczej nie jest wskazane? 
- 

słuchajcie...czy dolać trochę koncentratu do płynu chłodzącego?dodam, że jest dość świeży wymiana listopad 2007??? 
- 

chłopie nic nie dolewaj.wymień całkowicie.A G12 to gówno.Wymiana jest dziecinnie prosta. 
- 

Odnośnie mieszania poprzednicy napisali, a co do wymiany masz zaworek z lewej strony chłodnicy od dołu który przekręcasz o 45 stopni. Zanim zaczniesz spuszczać odkręć zbiorniczek wyrównawczy i podgrzej silnik by się otworzył termostat. Jednak by zalać płyn poczekaj aż wystygnie Ci silnik w przeciwnym razie na wskutek gwałtownego wychłodzenia może pęknąć głowica. 
- 

ale czy jest sens wymiany skoro poprzednia była dokładnie rok temu?Dodam, że ubytków brak;) 
- 

[quote="badyl1982"]ale czy jest sens wymiany skoro poprzednia była dokładnie rok temu?Dodam, że ubytków brak;)[/quote] Moja odp była do [b]wiaderny[/b]  <!-- s;) --> . <!-- s;) --> .