Układ kierownczy
-
Witam serdecznie ! i zwracam się o pomoc ! jestem szczęsliwym posiadaczem skody fabi , jestem pierwszym właścicielem od 5 lat przejechana ma 55 tys km i od jakiegoś czasu jaktyszam kierownicom (bez włączonego silnika) słychac konkretne stuki w układzie kierowniczym ! natomiast jak włącze silnik i wspomaganie działa ! to słychac ale minimalnie .Dodam że byłem na diagnostyce i wszystko z drążkami i tulejami gumowymi,łożyskami jest ok . Za wszelkie porady z góry dziekuje Bogdan.
-
Tak jest w każdym autku. Gdy zapalisz silnik zaczyna działać pompa wspomagania i kasuje wszelkie luzy.
-
Zaczeło sie tak robic od niedawna ! więc to jest nie możliwe żeby tak waliło we wszystkich samochodach :mur: <!-- s:mur: -->
-
[quote="bogdancbr"]Zaczeło sie tak robic od niedawna ! więc to jest nie możliwe żeby tak waliło we wszystkich samochodach :mur: <!-- s:mur: -->[/quote]
może nie dawno to odkryłeś po prostubo rzeczywiście tak jest w każdym samochodzie i nic złego to nie oznacza
-
[b]bogdancbr [/b] ja mam to samo <!-- s;) --> wiec sie nie przejmuj..
Podczas jazdy tego nie slychac wiec to zostawilem.. -
Bardzo Wam dziękuje ! troche mnie to przeraziło ! bo to jednak układ kierowniczy . :kwasny: <!-- s:kwasny: -->
-
U mnie to samo. Jak wyjadę z garażu skręcam w prawo i słyszę ładne łup, potem w lewo i znów słyszę łup i później mnie mama budzi .......
A na poważnie nie słychać już później nic. Jest cisza. oprócz oczywiście skrzypiących tulejek na stabilizatorze.
To jest normalne.