Jakie swieczki polecacie?
-
Witam. Odwołuję się do waszego doswiadczenia. Mam przejechane 50 tyśków i trzeba myśleć o wymianie świec. Autko jest bez gazu.Jakie świece polecacie?
-
Jesli chcesz to mozesz zainwestowac w sportowe BRISK PREMIUM jesli nie to zaloz zwykle BRISK i bedzie ok <!-- s -->
-
Dzięks. Słyszałem też sporo dobrego o NGK.
-
NGK osobiscie nie uzywalem wiec nie moge nic powiedziec, ale zapewne tez beda dobre <!-- s:) -->
-
Ja przy LPG miałem NGK przez 65 tys km i sobie chwaliłem, ostatnio zmieniłem na briski.
-
Ja osobiście polecam NGK <!-- s -->
-
U mnie NGK ZFR5P-G :super: <!-- s:super: -->
-
prawidłowo powinieneś kupić świece odpowiadające kodowi silnika wtedy będziesz używał takie jak były zamontowane fabrycznie. Ja sprzedaję świecę i zawsze pytam o kod silnika klienta
..lub założyć sportowe jest różnica, miałem u siebie założone trzy elektrodowe. -
Dzięki za opinie. W sklepiku namówili mnie na NGK. I takie kupiłem.
Pozdro. -
KOLEDZY A CO DAJĄ ŚWIECE sportowe?? zwiekszaja pewnie spalanie tak ?? :kwasny: <!-- s:kwasny: --> i pytanie do kolegi który sprzedaje swiece. jakie do silnika 1.4 44KW 60Km ??
MIEŁAM DOCZYNIENIA Z NGK ale nigdy np z briskami
-
Świece sportowe maja za zadanie polepszenie dynamiki silnika, zwiekszyc moc silnika, zmniejszyc zuzycie paliwa i zredukowac emisje spalin.. Silnik powinien rowniez ciszej pracowac.
-
[quote="FIGO-23"]. jakie do silnika 1.4 44KW 60Km ??
[/quote]
Jeśli chodzi o NGK to: PFR6Q (platynowa elektroda), też mam taki silnik i sobie chwalę :super: <!-- s:super: --> -
a kto jezdzi na platynowych NGK ??
-
Może jestem inny ale wydaję mi się, że kolega [b]melony[/b] posiadacz dokładnie tego samego silnika, dokładnie jeden post wyżej poleca te świece - co zapewne oznacza, że na nich jeździ.
pozdro
-
upss niedociągnięciee... ale coz.. inaczej czy te swieczki kosztuja 40 za szt ??
-
Świece wykonane z droższych materiałów naturalnie muszą być droższe. Cena NGK platynowych, o których mowa rzeczywiście kosztują w granicach 40 zł ale nie jest to wygórowana cena. Co do głównego wątku to tak jak ktoś już napisał świece najlepiej takie jak zaleca producent w sensie wartość cieplna, odstęp między elektrodami itp. wybór firmy ma tylko i wyłącznie (przy samochodach użytkowych) wpływ na żywotność świecy tzn. jedna będzie pracowała prawidłowo przez 1000 km a inna przez 100000 km.
-
Tak, zgadza się ja jeżdżę na platynowych NGK
Jeśli chodzi o cenę to zaczynają się od ok 36zł za szt do ok 60zł za sztukę -
i jest jakas roznica w jezdzie ?? ilo elektrodowe one sa ??
-
NGK PFR6Q są jednoelektrodowe
Ostatnio słyszałem o świecach NGK też platynowych specjalnie do LPG symbol PFR7Q
http://moto.allegro.pl/item644476659_pfr7q_ngk_platinum_audi_seat_skoda_vw.html<!-- m -->tu jest link na stronę NGK z wykazem świec do Fabii:
http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&pd=1320&t=pkwzuendkerzen&lmf=SKODA&h=SKODA&m=Fabia[quote]i jest jakas roznica w jezdzie ??[/quote]
Jeśli chodzi o różnice to niewiele Ci powiem bo poprzednie świece jakie były to BRISK DR15TC (3elektrodowe) a niewiele na nich jeździłem
a na tych NGK PFR6Q zrobiłem jakieś 48 tys.km i jeszcze nie myślę o zmianie -
te świece NGK PFR7Q są podobno o jeden stopien zimniejsze (cokolwiek by to znaczyło) od PFR6Q dlatego niby lepsze do LPG