[Inne] Żarówki
-
Warto kupić, polecam.
-
[quote="comfort"][quote="enemik"]osramki mozna w krk kupić za 60 zł. komplet[/quote]
Gdzie? <!-- s:) -->
[quote="mari0"]Nie oślepiam. Robiłem nawet test z samochodem z przeciwka, jest ok.
60 zł to nie jest duża kasa, ale w moim wypadku świeciły pół roku, a to jest stanowczo za mało jak za żarówki tej klasy (Osram, Philips).
Tutaj mam za to 3 komplety [/quote]
Za te pieniądze się chyba skuszę Faktycznie w teście dobrze wypadły.[/quote] u mnie na osiedlu wkleje wieczorem link. bo z tel to cud że udaje mi się bez większych błędów pisać
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 27-05-2012, 18:06[/i] ][/size]
i tutaj są [u]chyba[/u] najtaniej http://allegro.pl/osram-h7-night-breaker-plus-90-duo-2szt-kpl-i2336893940.html -
Trochę dziwny test, w którym żarówki Philipsa wyższe klasowo przegrywają z niższymi klasowo, a do testu wybiera się np. średniej klasy tungsramy, mimo obecności na rynku żarówek "wysokich" tzn megalightów 90-ek)
Miałem X-treme Vision w Dicy, robiły robotę, jednak nie są warte swojej ceny. Aktualnie kupiłem Tungsramy za niecałe 30 zł/kpl i w porównaniu z Philips BlueVision świecą lepiej, co w szczególności widać w nocy i w deszczu.
Wyleczyłem się raczej z żarówek powyżej 50 zł/kpl.
-
[quote="comfort"]
Za te pieniądze się chyba skuszę <!-- s:) --> Faktycznie w teście dobrze wypadły.[/quote]I co, nabyłeś ? Do tego dobre będą postojówki Philips Blue Vision.
W Norauto na promo są teraz za 13,99 zł.
-
Jeszcze nie zdążyłem:)
Akurat z Norauto mam wszystkie inne żarówki - miałem praktycznie przepalone postojówki, a jak zobaczyłem jak wyglądają stare żarówki w tylnych lampach to się za głowę złapałem. Teraz mam wszystkie nowe i świecą dużo lepiej. Z ciekawości zajrzyjcie sobie do tylnych lamp jak wyglądają wasze, możecie się zdziwić;)
-
[quote="comfort"] Z ciekawości zajrzyjcie sobie do tylnych lamp jak wyglądają wasze, możecie się zdziwić;)[/quote]
Są czarne, ale świecą ok ;D
-
Szukam zarowek ktore sa nie drogie a daja niebieska poswiate co mi polecicie?
-
Nie używam, słyszałem że Philips w miarę dobre są. Nie kupuj tanich bo to szmelc.
-
http://moto.allegro.pl/h7-cool-blue-intense-4200k-homologacja-osram-i2491094441.html moze ktos uzywa tych? Takie mi polecono tylko chcialbym miec pewnosc co do niebieskiej poswiaty i dobrego oswietlenia. [b]nicram[/b] mialem juz philipsa za 100 zl padly szybciej niz muchy po muchozolu <!-- s:( -->
-
Ja używam tych żarówek. Jestem z nich bardzo zadowolony. Mam już je okolo 8 miesięcy i dalej świecą. Ale niebieskiej poświaty nie ma. Ale za to jest bardzo intensywne białym światłem w nocy a w dzień świecą prawie tak samo jak normalna żarówka.
U mnie w temacie masz porównanie jak świecą w dzień.
-
Ok dzieki za info <!-- s;) -->
-
Mam soczewkowe reflektory i potrzebuję żarówki które w nocy dają białe mocne światło (nie oślepiające nadjeżdżających z przeciwka).Prócz tych wspomnianych powyżej możecie jeszcze jakieś polecić?
-
Ja osobiście jeżdzę na Philips Blue Vision Ultra i światło naprawdę jest białe a technologia gradient coating powoduje błękitny efekt w odbłyśniku lampy.
Mam gdzieś nawet zdjęcia porównawcze między Philipsem a Boshem Xenon Blue jak montowałem je w Seicento, różnica jest diametralna Ostatnio w Auto-Świat był nowy test żarówek i jeżeli masz nowe refletory to polecali te Philipsy, jeżeli trochę już przejechały to natomiast Philips X-Treme Vision. -
Z tym, że Philipsy, poza zielonymi Eco mają bardzo krótką żywotność.
-
W dzisiejszym świecie stawia się na eko . A te philipsy są tego najlepszym dowodem. Eco = szybciej je wyrzucisz do kosza . rozwala mnie to :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
-
[quote="TOMUŚ"]W dzisiejszym świecie stawia się na eko . A te philipsy są tego najlepszym dowodem. Eco = szybciej je wyrzucisz do kosza . rozwala mnie to :rotfl: <!-- s:rotfl: -->[/quote]
Przeczytaj jeszcze raz - ecovision - zielone philipsy - mają najdłuższą żywotność z gamy philipsowej, ale też najmizerniej świecą.
-
Czyli jesteśmy w punkcie wyjścia i nadal nie wiem co kupić.Może polecicie coś z OSRAM-a?
-
[quote="marcing040381"]Czyli jesteśmy w punkcie wyjścia i nadal nie wiem co kupić.Może polecicie coś z OSRAM-a?[/quote]
Tomuś Ci na pewno poleci Osram, który ja odradzam, z racji kiepskiej widoczności w deszczu.
Ja już pisałem - jestem zwolennikiem produktów Tungsram z serii Megalight +60 i +90. Takie też z czystym sumieniem polecam - bardzo jasne, białe światło.
Jak masz za dużo pieniędzy - Philips Blue Vision - są w miarę jasne, aczkolwiek żywotność mizerna.
-
[color=#00FF00][b]K0_VOITH[/b][/color] > Skąd widziałeś ? . Poczytaj sobie to http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/automotive-lamps/automotive-cars/halogen-light/night-breaker-plus/index.jsp <!-- s:) -->
Oczywiście polecam koledze osrama Polecam silverstar do nowych lamp lub night breaker . Polecam sklep ten http://sklep.el12.pl/kategoria/587/halogenowe_samochodowe.html lub stronkę osram.com ( http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/automotive-lamps/automotive-cars/halogen-light/index.jsp )
W moim odczuciu lampy szybciej się żółcą jak mają tradycyjną żarówkę niż żarówkę klasy premium. Jeździłem na silverstarach i lampy wyglądały na nówki ze sklepu a miały już po 1,5 roku . A jak dałem tradycyjną żarówkę to szybko żółkły . Moim zdaniem te żarówki +xx% to są do zużytych lamp ponieważ na zwykłych żarówkach już nie wiele co widać.
Poza tym trzeba sobie zdać sprawę z jednego , że więcej światła nie bierze się z niczego. Te żarówki krócej żyją w stosunku do tradycyjnej żarówki.
-
Tomuś - po 1 bez urazy za to co napiszę poniżej
po 2 - każda strona producenta będzie chwalić swoje
po 3 - sam przyznałeś, ze używałeś tylko Osramów więc sorry - użytkowałem kilka, jeśli nie kilkanaście różnych modeli żarówek, więc w przeciwieństwie do Ciebie mam jakiekolwiek porównanie
po 4 - opinie o nightbreakerach w internecie w większości pokrywają z się z moją... spisek?