Smród gazu w samochodzie.
-
Witam. Mam taki problem. Parę dni temu oddałem swoją Fabię do gazownika. Chłop wyregulował gaz i wymienił filtry. Od tamtego momentu podczas gdy włączam nawiew zaczyna śmierdzieć gazem. Co to moze być? Ma ktoś jakiś pomysł?
-
Czy na zewnątrz auta również czuć gaz?Może spaliny gazem czuć?
-
Wróć do pseudo gazownika niech poprawia, prawdopodobnie masz nieszczelność na instalacji, być może przy filterku jest wyciek.
-
Na zewnątrz czuć tylko czasami przy odpaleniu auta, ale tylko przez kilkanaście sekund. Później nic nie czuć na zewnątrz tylko z wywietrznika. Z góry dzięki za pomysły.
-
Tak jak napomknął MirekS-jedź do gościa co wymieniał Ci filtry i niech sprawdzi szczelność.Może coś za słabo dokręcił,może w ogóle nie sprawdził szczelności po wymianie filtrow i stąd ten zapach.
-
Odpalasz auto na gazie, że CI gazem śmierdzi tuż po odpaleniu?
Jeśli wymieniał filtry, to luzował opaski na przewodach, które trzymają filtr. Czasami samo dokręcenie opaski nie wystarcza, trzeba ją odkręcić, poruszać trochę na przewodzie i dokręcić obróconą względem pierwotnej pozycji. (odkryłem to po 4 miesiącach poszukiwania wycieku gazu).
-
Jak odpalam na benzynie to gazem śmierdzi. Gaz czuć tylko jak mam nawiew nastawiony na zimne powietrze, jak na ciepłe to nic nie czuć.