Wygłuszenia
-
slyszalem ze podobno sa 13 i 16 nie wiem od czegozalezaly rozmiary albo od datyprodukcji albo od wyposazenia tak sie domyslam......
-
ja zrobiłem tak
-
a zeby zamontowac to w przednie drzwi to czeba miec takie cos jak dystanse glosnikowa http://allegro.pl/item179459581_dystansy_glosnikowe_golfiv_fabia_cena_za_2szt.html<!-- m -->
-
dystanse zrobiłem z drewna <!-- s:D --> w taki sposób możesz zamontować głośnik o dowolnej średnicy
-
hmm a powiedz mi ta zew blacha na czym ona sie u ciebie trzyma bo wiem ze byly tez nitowane te blachy ;/ to wtedy to juz schody sie robia <!-- s:( -->
-
Dokładnie a wygłuszenie musi być bo zupełnie inaczej głośniki zagrają.
-
[quote="dr.DuRiN"]hmmm i jakos sobie nie moge wyobrazic zeby to moglo byc znitowane[/quote]
no niestety robilem w warsztacie gdzie wymienialismy szyby i nie raz sie trafila taka co miala nitowana to blache nie wiem po co ino utrudnia wszystko nie wiem od czego to zalezalo...... nic ino samemu sciaganac i sie przekonac <!-- s;) --> -
po obklejeniu:
-
Wiem, ze pare osob juz wygluszalo fabki i stad moje pytanie.
Czy sa znaczne roznice w matach app miekkich i twardych? bo nie chce na przepalac na macie 2 zl. Prosze o rade jakich mat najlepiej uzyc.
Pozdrowka -
Masz takie dwie zaslepki gumowe srednicy ok 5cm. Zdejmij je i tak manewruj szyba zebys w tych otworach zobaczyl mocowanie do prowadniecy szyby. Tam odkrecasz srubke i luzujesz szybe, jak masz obydwa mocowania luzne to szybe pod katem w gore wyciagasz. Bulka z maslem <!-- s:P -->
-
ja ci powiem ja mam u siebie tasme dekarska wylozylem nia bagaznik i dalem po 6 warstw <nie powiem> i jest super latwo sie kladzie jest gietka ale niestety jest jednorazowa nie przylepisz tej samej drugi raz co do mat wiem ze lubia podczas zimy pekac a tasme dekarska w lato i w zime sie trzyma <!-- s:) --> ja placilem w castoramie cos okolo 70zl za 25cm sze i 10 m dlugosci
-
jak sie pytałem kolegi to mowił mi ze lepsze sa te twarde bo nie przepuszczaja dzwieku
-
[quote="maniek"]ja ci powiem ja mam u siebie tasme dekarska wylozylem nia bagaznik i dalem po 6 warstw <nie powiem> i jest super latwo sie kladzie jest gietka ale niestety jest jednorazowa nie przylepisz tej samej drugi raz co do mat wiem ze lubia podczas zimy pekac a tasme dekarska w lato i w zime sie trzyma <!-- s:) --> ja placilem w castoramie cos okolo 70zl za 25cm sze i 10 m dlugosci[/quote]
hmm ja chyba kupie zwykle twarde maty bitumiczne i je zgrzeje, a w zieme nie peknie jak sie dobrze polozy. Heheh albo bitex kupie i zachlapie cale drzwi
-
[quote="kornat"]jak sie pytałem kolegi to mowił mi ze lepsze sa te twarde bo nie przepuszczaja dzwieku[/quote]
o milo wiedziec czyli mam juz jakies potwierdzenie i wiem co brac <!-- s:) --> thx
-
[quote="Hildek"]:) thx[/quote]
nie ma sprawy bo akurat rozmawiamem przedchwila z tym kolega i mowi ze on by te zakladał bo juz tamte probował i mu sie nie wydawały ciekawe w sumie DJ sie nie dziwie <!-- s:) --> -
Hildek to napisz pozniej jak sie sprawuja ja jestem zadowolony z tasmy bez niej to sie nie dalo sluchac cala blacha latala <!-- s:( -->
-
elo
W mojej fabce wygłuszone są wszystkie plastyky "materialem filcowym o grubosci ok 1 cm." Blachy bagażnika, drzwi, klapa, polowa podlogi wygluszone app <!-- s:) -->.
Szykuje sie do wygluszenie wyżej wspomnianym "materiałem filcowym o grubosci ok 1 cm" calej podlogi.
Polecam tego typu manewry -
[b]Siemi[/b], masz moze jakies fotki :?: <!-- s:) -->
-
cos mam
-
[quote="Siemi"]Szykuje sie do wygluszenie wyżej wspomnianym "materiałem filcowym o grubosci ok 1 cm" calej podlogi.
Polecam tego typu manewry [/quote]
a jak sie sprawa ma z wilgocia w tego typu materialach? bo maty jako tak to nic nie chlona a filc...a wilgoc zawsze gdzies sie znajdzie