[F1] problemy z silnikiem 1,4 MPI
-
[quote="MirekS"]Tak, bo przepustnica jest czysta, a nastawy w vagu pozostały do brudnej. Należy podłączyć vaga i powrócić do fabrycznych nastawień.[/quote]
A to nawet dobrze bo jutro oddaje fabionka do lekarza to przy okazji przestawi nastawienia ale dzis bede jechał to sprawdze jak co i wogole -
Mi to bedzie robil znajomy ktory teraz robi mi uszczelke pod glowica i zobacze co bedzie.
-
Odebralem autko w piatek i nie potrzebowal Vaga uszczelki dokladniej wyczyscilem i teraz zapi...... jak szalona <!-- s:D -->
-
[b]x[/b], a spalanie pozniej Ci spadlo po skalibrowaniu i czy spadlo na takie samo jak wczesniej czy moze mniejsze :?: <!-- s:?: -->
-
a mi nawet po czyszczeniu i kalibracji trzesie silnikiem
-
[quote="FIGO-23"]a mi nawet po czyszczeniu i kalibracji trzesie silnikiem :-([/quote]
Być może poduszka któraś się kończy.
-
tez mozliwe ale on ma takie podrygi na jałowym oraz jak jade do 2tys szarpac potrafi potem jest spoko widac jak skazuwka obrotak lata sobie
-
panowie odnosnie nieuwnej pracy silnika 1.4 mpi 60 kucy wyczytalem juz na kilku forach aby odlaczyc w czasie pracy auta jeden wtryskiwacz a robi sie to jesli czyszczenie przepustnicy nie pomaga . nie wiem jaki w tym sens ktos sie z tym spotkal??
-
[quote="MirekS"][quote="FIGO-23"]a mi nawet po czyszczeniu i kalibracji trzesie silnikiem :-([/quote]
Być może poduszka któraś się kończy.[/quote]
Mam to samo co FIGO23, w srodku jest to wyjatkowo odczuwalne na jałowym, wszystko sie telepie, poducha napewno jest do wymiany dziwne ze jej nie wymienili w ASO, chociaz mialem taki problem z przepustnica ze auto przyspieszalo od 3tys do 4tys... teraz juz tak normalnie, buja sie juz od 2,2-2,5 tys az do 3. a co do przepustnicy to w ASO zrobili usługe : zmywacz do przepusnic (czyli jakby ją wyczyścili)..ale tak to na fakturze to nic wiecej nie widze.jesli poducha nie zniweluje tego telepania i trzesienia w srodku to co?
P.S i faktnycznie ostatnio zaobserwowałem ze potrafi szarpnac miedzy 2-3 biegiem...przewodów paliwowych nie ma wiec moze to przewody zasilania czy jak im tam...
:rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->
-
hmm ja zauazylem ze poszarpuje do 2,5 tys potem jest ok ..ale drecszy mnie to z tym odlaczaniem wtryskiwacza a pouche jak sprawdzic ?
-
Pierwszy raz słyszę by wtryskiwacz odłączać :niepewny: <!-- s:niepewny: --> .
-
[quote="MirekS"]Pierwszy raz słyszę by wtryskiwacz odłączać :niepewny: <!-- s:niepewny: --> .[/quote]
Tak jak ja. Jedynie wyciąganie wtrysków to przy czyszczeniu -
panowie a co do przepustnicy mozana ja w srodeczku troszke papierem sciernym przejechac jak ma delikatne wrzery??
-
KOLECZY a jak vagiem sprawdzic czujnik powietrza na kolektorze oraz czujni polozenia przepstnicy fabka 1.4 mpi 8v
-
Witam.
Mam podobny problem. Było czyszczenie przepustnicy oraz vag. Były wszystkie filtry, były świece, był olej, a nadal coś nie tak. Na biegu jałowym strasznie poszarpuje. Czuć to na siedzeniu. Strasznie wkurzające. Czy to może być poduszka pod silnikiem. Nigdy nie była wymieniana. Przebieg 122 tyś. Rok 2001. Od nowości w moich rękach. Kiedyś było to lekko wyczuwalne ale teraz cały czas trzęsie. Masaż za darmo. Czy można to jakoś sprawdzić?
Obroty nie falują. -
U mnie tak jest i tak pewnie pozostanie niestety tutaj ten typ tak ma się sprawdza...
-
Tak, tylko wcześniej poszarpywał lekko, sporadycznie, a teraz tyłkiem trzęsie cały czas. Wszystkie gary pracują.
-
heh u mnie to samo wszystko ok ale masaż masz gratis od skody <!-- s:) --> hehe
-
Podejrzewam kolego, że nie aż tak jak ja. Oczywiście rozumiem, że AZE zawsze lekko poszarpuje ale to jest mocniejsze. Szarpnięcia wcześniej występowały co jakieś 5-6 sekund. W tej chwili występują w odstępach poniżej sekundy. Jedno po drugim. Są mocne ale nie tak jak w przypadku nie działającego wtrysku na jednym z cylindrów.
-
to chyba u mnie coś nie tak, bo nie szarpie a na liczniku 178 000. co prawda mam jakieś dziwne drżenie koło 100km/h wyczuwalne jak dotykam nogą konsoli środkowej które mija jak wcisne sprzegło... na pewno to nie opony