Korekta przebiegu Fabia 2010
-
Cześć,
czy wiecie gdzie można skorygować wskazania licznika w fabii po liftingu z maxi-dotem ? po wymianie wskaźników pokazuje mi się za niski przebieg...przy odpalaniu auta na chwilę w polu przebiegu pojawia się napis error, dodatkowo czy jest możliwe dogranie języka polskiego do zegarów ?
-
Cześć.
Myślę że poza dobrym aso to raczej ciężko będzie, ale nie jest to niemożliwe. -
Chciałem w ASO to zrobić, ale oni podobno nie mogą ingerować w przebieg w liczniku, jeżeli wskazuje on przebieg większy niż jakaś tam nieduża ilość km...
-
Szukaj gości co korygują liczniki. Aso ci tego nie zrobi.
Poza tym wskazanie zawsze będzie inne niż wartość zapisana w komputerze. Temat już był na forum.
-
Nie mogłem nic znaleźć w temacie... piszesz, że wskazanie będzie inne niż zapis w komputerze...co to znaczy? że nie da się skorygować przebiegu w zegarach do takiego samego jaki jest zapisany w pozostałych modułach w aucie ? co do gości od liczników dzwoniłem do kilku z okolicy i nikt nie ma sprzętu do tak nowego auta <!-- s:/ -->
-
[quote="granit"]...piszesz, że wskazanie będzie inne niż zapis w komputerze...co to znaczy? że nie da się skorygować przebiegu w zegarach do takiego samego jaki jest zapisany w pozostałych modułach w aucie ? [/quote]
Przebieg samochodu który widzisz to przejechane km a ten zapisany w komputerze to motogodziny jakoś przeliczane na km i te wartości zawsze będą różne. Gorzej jakby były takie same tzn licznik już jest/był przestawiony.
W Tarnowskich Górach firma autoelektronika. Oni mogą ci pomóc. Tyle mogę podpowiedzieć.
Pamiętaj by do takiej operacji wybrać odpowiedzialnych ludzi.
Powodzenia. -
Dzięki za namiar, to już jakiś konkret, znalazłem w Łodzi jeszcze jeden serwis, który musi zobaczyć auto i spróbować się skomunikować, jeśli to nie pomoże konieczna będzie wycieczka, bo wkurzają mnie złe wskazania...
-
Zagadaj do kolegi Ariel z FC. On jest z Łodzi.
-
Jak byś miał bliżej to bym temat załatwił ale jeżeli nadal masz problem napisz na email podam kontakt do kolegi z łodzi, poradzi sobie <!-- s:P -->
-
Znajdź w mieście gdzie mieszkasz autoelektronika. On ci to bez żadnego problemu zrobi.
-
Temat załatwiony przez kolegę s27, dzięki za kontakt <!-- s:) -->