Czym wyczyścić zaschnięty asfalt na karoserii?
-
Czym wyczyścić zaschnięty asfalt na karoserii?
-
Spróbuj naftą!
-
Benzyną też puści
-
MAC SERIEN PRICKBORT 124 Środek do usuwania smoły z lakieru 1000ml. Też powinno dać radę.
-
Intensive Tar Remover od Autoglyma świetnie radzi sobie z punktami smoły na karoserii i jest stosunkowo niedrogi jak na tak dobry środek
-
Ja używam rozpuszczalnika benzyna ekstrakcyjna, nie uszkadza lakieru, a usuwa bardzo skutecznie.
-
Witam,a może to// http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=3248<!-- m -->
-
Ostatnio używałem do podobnej akcji Tar Removera i glinki technicznej.
-
A ja stosowałem zwykłą pastę do polerowania lakieru, np. shell'a <!-- s;) -->
-
zwykłą pastę do polerowania lakieru, np. shell'a
A coś bliżej?
-
Kazda pasta do polerowania zmniejsza grubosc lakieru, wiec chyba na poczatek lepiej jest uzyc benzyny ekstrakcyjnej, lub
jakiegos specjalnego srodka do usuwania smoly, koledzy juz podali pare takich specyfikow. Ja drobne punkty smoly i tzw. Flugrost, nie wiem jak to sie po polsku nazywa, chodzi o takie malenkie punkciki rdzy, pochodzacej nie z mojego auta, ale gdzies z drogi, usuwam glinka do czyszczenia lakieru. Nazywa sie to Reinigungsknette i mozna to kupic w necie. Pardon, ale od lat mieszkam za granica i nie znam niektorych polskich slow. -
pijacy
-
Tak jak pisał kolega [b]Dr. O[/b] i [b]MirekS[/b] benzyna daje radę.
-
benzyna daje rade, ale trzeba sie troche natrzeć środki typu MAC SERIEN PRICKBORT 124 czy Intensive Tar Remover jak sie uzyje nie trzeba sie tak napocić żeby usunąć <!-- s;) -->
-
[quote="zecke"]benzyna daje rade, ale trzeba sie troche natrzeć środki typu MAC SERIEN PRICKBORT 124 czy Intensive Tar Remover jak sie uzyje nie trzeba sie tak napocić żeby usunąć <!-- s;) -->[/quote]
Ale ile przyjemności daję taka "tytaniczna" praca.
-
Mozesz sprobowac Wurth zmywacz przemyslowy. U mnie dalo rade, powloka lakiernicza bez zastrzezen.
-
brawo
-
???
-
super
-
Najlepsza będzie benzyna tylko potem dobrze wymyj żeby ci plama nie została.