[F1 i F2] ramki na zegary, tarcze zegarów itp. - temat zbior
-
To jest też spoczko choć nie widziałem na żywo, w każdym razie dla mnie do niebieskiego - czerwień.
-
to po podziwiamy jak cos :hurra: <!-- s:hurra: -->
-
No to czekamy na fotki ... <!-- s:) -->
-
ja juz temat przerobiłem , wiec jak by ktoś chciał można sie dogadać
tylko to cała sobota w plecy , bo to zegarmiszczowska robota
-
Bardzo fajnie to wygląda :super: i ładnie się prezentuje <!-- s -->
Ja też mam niebieskie podświetlenie /dzięki uprzejmości i dobrych chęci [b]Tomislava [/b] :zdrowko: / teraz czekam na zmiane zegarów /projekt jest tylko czekam na wykonawcę / i pokombinuje coś z czerwonymi wskazówkami :hyhy:
[b]Wojtas[/b] sobie załatwił z golfa i wygląda to naprawdę super
-
a ja mam orginały czerwone :evil: <!-- s:evil: -->
-
[quote="MŁODY"]a ja mam orginały czerwone :evil: <!-- s:evil: -->[/quote]
ja wole te z VW poniewaz maja ladniejszy ksztalt
a propos wskazowek ... chce sprobowac te swoje biale zrobic na czerwone ... lepiej zrobic to specjalnym markerem czy folia transperntna .. lub tez slyszalem patent o lakierze do paznokci
-
[quote="Bartektuning"][quote="MŁODY"]a ja mam orginały czerwone :evil: <!-- s:evil: -->[/quote]
[quote="Wojtas"]ja wole te z VW poniewaz maja ladniejszy ksztalt [/quote]
Czy to znaczy ze zegary od któregos Vw pasują do Fabi bez problemu.POZDR[/quote]
nie wiem jak to ma sie ze starszymi modelami vw ale ja mam od Golf IV
-
wojtek jak będziesz mieć jakąś folie to napisz gdzie kupiłeś ...
Ja u siebie znaleźć nie moge, albo nie potrafie szukać <!-- s:) -->pisze o folii bo nie chce malować wskazówek
po ile chodzą wskazówki od golfa IV ?
a ha
od razu sie pochwale że strzeliłęm sobie szafe i wszytkie przyciski na biało :super: (wskazówki oczywiście pozostały czerwone)
Jestem jeszcze w trakcie bo robie podświetlenie na nogi i kilka innych dupereli.. -
Fajna ta decha z milami, kolega miał taką kiedyś w maluszku z 88 roku, a zorientował się dopiero wtedy gdy mu nie pasowała na pewnych odcinkach ilość przejechanych km, jak się okazało licznik zliczał tylko w milach :hyhy: <!-- s:hyhy: --> i dlatego wyniki bły zaniżone.
-
[b]Tomislav[/b], jak dorwe folie to wezme odrazu troszke wiecej dla Ciebie <!-- s;) -->
super ze w koncu znalazles chwilke na zmiane podswietlenia jak cykniesz foto to wstaw na forum
wskazowki udalo mi sie wyrwac za grosze (30 zeta, allegro) i z tego co widzialem po kopercie to ten koles co od niego kupilem sam kupil je za 65 :looka: czyli mialem duzo szczescia : a naprawde sa o wiele ladniejsze od tych w fabii .. w fabce sa prostokaty a w G IV sa na jednym koncu zaokraglone a na drugim maja ostry koniec jak dokoncze modyfikacje licznika to dam fotki czekam jeszcze na nowa tarcze :hyhy:
P.S. Tomislav pewnie trudno Ci uwierzyc ale nie moge nigdzie u siebie dorwac 3mm diod czerwonych do wlacznika swiatel :wsciekly: musze poszukac gdzie indziej :chytry:
-
[b]Bartektuning[/b], swietnie wygladaja te zegarki ale jeszcze dałbym czerwone wskazówki a ile dales ze zmiane podswietlenia wraz z diodami :?: <!-- s:?: -->
-
jak nie znajedziesz diod to znasz mój ulubiony sklepik w sz-nie <!-- s;) -->
a folie z tego co Mayek pisał na FC to powinna być [b]transculentna[/b] podobno dużo lepsza niż [b]transparena[/b]
[quote="Mayek"]
Transparentna - przepuszcza światło po podświetleniu
[b]Transculentna[/b] - przepuszcza bardziej światło jak witraż[/quote]fory próbowałem robić ale mam dysponuje aparatem w którym jest mnóstwo trybów oznaczonych jakimiś dziwnymi skrótami, generalnie wszytko wychodzi rozmazane ż, tak że sie ceferek nawet nie da odczytać. Jak rozkminie ten aparat to powrzucam foty
-
No no chlopaki szalejecie z tymi zegarami <!-- s:D -->
Ja choruje na biale podswietlenie, ale na to przyjdzie jeszcze czas.[quote="Tomislav"]Jestem jeszcze w trakcie bo robie podświetlenie na nogi [/quote]
To bym natomiast mogl zrobic teraz tylko nie wiem czego uzyc do podswietlenia. Tyle tyego jest na allegro.
-
[quote="Zygus"]Tyle tyego jest na allegro.[/quote]
ja bym proponował normalny neon a nie jakies wyslone nie wiadomo co,ale to zależy jak mocno zeby swieciło itp naj lepiej u zaufanych sprzedajacych -
mam maly problem ... wypialem wlacznik swiatel poniewaz po zmianie diod nie swiecily 2 diody od podswietlenia samego pokretla, wymienilem diody ktore po wyjeciu wlacznika okazaly sie w pelni sprawne .. wlutowalem nowe .. posprawdzalem sciezki, diody itd .. wszytsko swieci .. problem pojawia sie po zmontowaniu tego wszystkiego :sciana: podlaczam wlacznik do samochodu i po wlaczeniu postojowek zapalaja sie tylko same zgeary, NIE podswietla sie wlacznik, sterowanie szyb oraz nawiewu :smutny:
co sie stao :?: a bardziej interesuje mnie to jak to naprawic :?: <!-- s:?: -->
-
A sprawdzałes kable,wtyczki czy tam czasem cos nie padło :?: <!-- s:?: -->
-
juz wiem co bylo nie halo .. nowe diody mialy za male V i dlatego reszta nie swiecial .. ale wlutowalem te stare 2 razy z piesci w konsole i wszystko swieci :hyhy: ale 6 h wyjete z zyciorysu przez 2 diody :wsciekly: <!-- s:wsciekly: -->
-
nie martw sie kiedys nadrobisz ten czas :hurra: czego sie nie robi dla autka <!-- s:D -->
-
[quote]... 2 razy z piesci w konsole i wszystko swieci :hyhy: <!-- s:hyhy: -->[/quote]
Moze ja tak sprobuje sobie wyprostowac moje krzywe tarcze :hurra: