Rapid w Polsce
-
Oto artykuł który dziś znalazłem na wp.pl
http://moto.wp.pl/gid,14957420,title,Skoda-Rapid-12-TSI-Elegance-Green-Tec,galeriazdjecie.html<!-- m -->
zachęcam do przeczytania.
-
22 pazdziernika u mnie w miescie^^ jazda probna juz zamowiona <!-- s:) -->
-
Ceny już są znane - różnica może być niewielka . Najtańsza rapidka to koszt około 49300 zł z silnikem 1.2 mpi 55 kw. Jak dla mnie to za slaby silnik jak do tego auta.
-
W czechach już stoi nowa rapidka ale jest zakryta . Premiera jest 20.10.2012r.
W polsce jest promocja na rapidkę i najtańszą z 1.2htp można mieć za nie całe 44 000 zł. -
[quote="TOMUŚ"]W czechach już stoi nowa rapidka ale jest zakryta . [/quote]
no - tłuką je teraz na potęge. chyba SKODA wiąże duże nadzieje z tym modelem. takie odnosze wrażenie.
w czechach na zakładzie namierzyliśmy jedną - to jest liftback - jak OII a nie typowy sedan jak F1.
poza tym - maska przednia wielkościa porównywalna do OII, a samochód plasuje się miedzy OII a F2. dziwny mariaż zrobili.
ale wrażenia na "+" . -
Ja widziałem htb (liftback) . Kształt jest dość ładny .[url]http://www.skoda-auto.cz/cze/model/rapid/pricelist/Pages/pricelist.aspx[/url] Głównie są silniki 1.2 nawet jest htp <!-- s:/ -->
Mi się wydaje że twórcy rapidki chcieli ją zrobić nowocześnie ale z elementami nawiązującymi do poprzedniej rapidki -
Z gamy silników wypadł 1.4 16v, chyba był za solidny.Za to same TSI, no i 1.2 HTP.W końcu serwis musi zarobić.Samo auto rewelacja choć na żywo nie miałem okazji go jeszcze zobaczyć.Czekam aż pojawi się w salonie na Sunny na ul. Obornickiej
-
[b]marcing040381[/b] 1.4 solidny racja, ale chyba tez odpadł bo juz norm Euro nie spełnia <!-- s:) -->
-
bylem, widzialem, siedzialem, dotykalem - nie jezdzilem (jeszcze) piekny samochod, na zywo duzo lepiej sie prezentuje niz na zdjeciach. do silnika 1.2 TSI 6-stopniowa skrzynia (fajne) drazek zmiany biegow jakis dziwnie krotki^^ wnetrze fajnie zrobione, kierownica dziwnie "chuda", dziwnie sie trzyma. zle zrobione wglebienia na napoje na srodku, zadna wieksza flaszka nie wejdzie bo klima przeszkadza. Radio swing w rapidzie wyglada jakby bylo 1 din tzn wydaje sie takie malutnie w grubej ramce. bagaznik ogromny jak w octavii HBm jedyne co mnie zdenerwowalo to cena... nie liczac zawieszenia i silnika jest prawie tak wyposazony jak moja monte, i kosztuje tylko 1000€ wiecej... gdybym wiedzial rok temu, to dzis bym sie chwalil, ze zamowilem Rapida <!-- s:) --> a tak, to ciesze sie z tego co mam:)
-
Ja właśnie też jestem po sobotniej jeździe próbnej Rapidem i powiem wam, że miłe zaskoczenie. Prowadzenie, miejsce w kabinie i bagażnik jak w Octavii, silnik 1,2 TSI 105km taki jak w mojej Fabii także żadnej różnicy w przyspieszaniu nie odczułem ale powiem wam, że cena 43 tysiące za, którą reklamują Rapida w TV to totalny golec także za dobrze wyposażoną wersję trzeba te minimum 55-60 tysięcy zapłacić a za tą cenę to już bym się zastanawiał nad Octvią.
-
Dokładnie.U nas w salonie stoi taki za 70900 zł.Ma chyba wszystko no ale za te pieniądze mam OII a po dołożeniu najtańszego Yeti.
-
[quote="marcing040381"]Dokładnie.U nas w salonie stoi taki za 70900 zł.Ma chyba wszystko no ale za te pieniądze mam OII a po dołożeniu najtańszego Yeti.[/quote]
Rapid Elegance kosztuje tyle, co Civic Sport MR 2012 1.8... Więc w sumie żadna rewelacja. Jak się wsiądze do Civa po przejażdżce Rapidem, to ma się wrażenie, że Rapid to auto sprzed 10 lat, a Honda to po prostu Honda. No Civic ma znacznie bardziej bogate wyposażenie od Skody, lakier metallic do wyboru w cenie, kamera cofania, felgi 17" etc.
Rapid jest dziwnie wypozycjonowany cenowo...