Podświetlenie popielniczki
-
[quote="kornat"][quote="waku"]no tylko 12voltowa musi byc [/quote]
wiem wiem tylko moze lepiej 14.4V to mniejsze prawdo podobienstwo ze sie spali[/quote]przy takiej roznicy voltkow nic sie nie stanie <!-- s;) -->
-
jezeli tak to dobrze bo napiecie skacze i myslalem ze moze sie spalic
-
[quote="kornat"]jezeli tak to dobrze bo napiecie skacze i myslalem ze moze sie spalic[/quote]
wszedzie skacze na radiu tez skacze u mnie czasami skacze od 12 do 15.6 i nic sie nie dzieje bo jakas tolerancja musi byc zachowana ...dokladnie zeby sprawdzic sobie jesli wogole nie wiesz ocb to bierzesz zarowke zalozmy ze to jest samochodwa <!-- s;) --> :
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d55be83d21758548][img]http://images27.fotosik.pl/25/d55be83d21758548m.jpg[/img][/url]
no i z minusa sobie bierzesz do masy gdzies a z tych dwoch co masz od popielniczki sprawdzasz jak dotchniesz do masy to nie bedzie nic jak do plusa to bedzie swiecic :hurra: i juz bedziesz wiedzial gdzie masz plusa no i all jasne pozdro -
thanks you
juz wszystko wiem tylko ze moje okolice to takie wiochy ze nawet led'a nie moge dostac o napieciu 12V -
to kup "zwykłego" LEDa na 3V i daj rezystor 1k Ohm <!-- s;) -->
-
a ten rezystorek jak zamontowac i wejdzie calosc w ten plasiczek czy nie potrzebny bedzie :?: <!-- s:?: -->
-
Na rysunku poglądowym masz diode bez obciętych nóżek
Rezystor ma mniej wiecej taką wielkość jak na rys. 2. Tniesz jedną nóżke wlutowujesz rezystor, a potem formujesz sobie te nóżki żeby ci pasowały. Do gniazda wpychasz tylko te 2 wystające druciki. (rys 2)Jeśli nóżki muszą być krótke to robisz taki myk jak na rys.3 <!-- s:) -->
-
Jak ty pieknie rysujesz <!-- s:D --> ok dzieki jutro pobawie sie w makgajwera i zobacze jak to wyjdzie dzieki
-
[b]Sie Ma Wam...[/b]
... a no bo ja mam taki problem, że wogóle nie wiem gdzie ta żaróweczka dokładnie sie znajduje. Qrde dopiero niedawno sie dowiedzialem z tego forum ze cos takiego istnieje od nowosci nie widzialem zeby swiecila a moze nie zwracalem, na to uwagi... dajCie znac gdzie to jest bo fajnei miec taki bajer :hyhy: <!-- s:hyhy: --> -
w lewym tylnym rogu popielniczki w górnej częsci widać taki biały prostokącik pod którym jest lampka.
-
[quote="kros"]w lewym tylnym rogu popielniczki w górnej częsci widać taki biały prostokącik pod którym jest lampka.[/quote]
...no tak ale wlasnie o to chodzi ze tam czegos takiego nie widzialem, no dobra zobacze kolejny raz :hyhy: ,a czy musze sciagac cala obudowe zapalniczki + skrzyni biegow zeby dobrac sie do tej zarowki :?: <!-- s:?: -->
-
Nie wszystkie fabki mają podciągniętą tam instalację elektryczną, ja mam tylko białą obudowę podświetlenia, a z tyłu pusto, żaróweczki i kabelków brak :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> .
-
[quote="MirekS"]Nie wszystkie fabki mają podciągniętą tam instalację elektryczną, ja mam tylko białą obudowę podświetlenia, a z tyłu pusto, żaróweczki i kabelków brak :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> .[/quote]
Ja nawet zapalniczki nie miałem -
No to ja zapalniczkę mam :super: <!-- s:super: -->