Nowa Fabia II FL Elegance
-
Witam. W dniu 16 maja odebrałem swoje wymarzone autko jakim jest Fabia Autko zostało zamówione 8 marca, gdyż było produkowane typowo na zamówienie. Jest to bardzo nietypowa wersja ze względu na swoje wyposażenie, gdyż postanowiłem wziąć w 98% maxa <!-- s:) --> Silniczek 1.4 85km benzynka
Wyposażenie:
-Radio Swing z wejściem AUX IN + 8 głośników
-Fotele przednie podgrzewane + regulacja wysokości
-Schowki pod fotelami przednimi, schowek na okulary w podufitce
-Climatronic + Klimatyzowany schowek w konsoli
-8x AIRBAG
-ACS System pokolizyjny
-immobiliser
-Wyświetlacz MAXI-DOT
-Skórzana kierownica + lewarek biegów + dźwignia ręcznego
-Sterowanie radiem w kierownicy
-reflektory projekcyjne
-Alarm z czujnikiem przechyłu i monitorowaniem wnętrza
-Tempomat
-Gniazdo MDI + kabel USB
-Przyciemniane szyby
-oryginalne alufelgi 15 cali
-ESP + ABS + ASR + MSR + EDS + HBA
-4x elektryczne sterowanie szyb
-Elektryczne lusterka + podgrzewane
-Czujniki parkowanie z wyświetlaczem na radiuAkcesoria:
- bagażnik dachowy SKODA
-uchwyt rowerowy Thule Pro Ride 591
-CB Radio TTI 880
-Antena Sirio ML 145
-Nawigacja Navman Tornado
To chyba tyle z najważniejszego wyposażenia Więcej fotek dodam później
Zdjęcie wykonane w Tarnowie, gdyż na chwilę obecną tutaj znajduję się na wypoczynku
[url=http://imageshack.com/f/70dscn2581dj][img]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/252/dscn2581d.jpg[/img][/url]
- bagażnik dachowy SKODA
-
ładna zielona żabka <!-- s;) -->.
Niezły wypas, napisz nieco jakie wrażenia masz z działania ESP jak już nieco pojeździsz. -
do full wypasu brakło szyberdachu oraz fabrycznej nawigacji, czego nie chciałem więc tylko z tego powodu brak tych rzeczy w niej <!-- s:) -->
-
Gratki nabytku świetnie sie prezentuje choć do takiego wypasu przydałby sie mocniejszy silniczek który by to ładnie ciągnął do rpzodu
Pozdrawiam i szerokości -
Nooo panie, autko pierwsza klasa <!-- s:) --> i ten kolor.... gratuluje i szerokości!
-
No rakieta to to nie jest Diesla odrzuciłem od razu. Chciałem wziąć 1.2TSI 105km, ale dowiadywałem się u pewnych osób i powiedziano mi, że występują problemy z turbinami oraz łańcuszki rozrządu strzelają, więc postawiłem na rozsądek bezawaryjność i sprawdzoną jednostkę <!-- s:) -->
-
z taka moca nie poszalejesz^^ ale autko piekne:) wyposarzone dokladnie jak moje z wyjatkiem MAXI-DOTa, alarmu i wejscia MDI;) szerokosci przyczepnosci i zadowolenia^^ kolor tez zajebiaszczy^^
-
Wspanialy kolorek , gratuluje wyboru i zycze duzo szczesliwych bezwypadkowych kilometrow <!-- s;) -->
-
bezawaryjności <!-- s;) -->
-
Fajna jest ta zieleń :serce: <!-- s:serce: --> Tylko felgę bym większa włożył.
Patrząc na wyposażenie, czy ono jest na specjalne zamówienie ?
To są 3 pakiety, Trend, Style .. i coś tam jeszcze o ile się nie mylę.
-
Tak, Fabia była składana od zera na zamówienie 6 tyg. produkowała się Standardowo jest to najbogatsza wersja ELEGANCE + pare gadżetów, które do tej wersji dobrałem Jutro wrzucę zdjęcia wnętrza, a dzisiaj podczas powrotu z Krakowa do Tarnowa stuknął pierwszy tysiąc <!-- s:D -->
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc01187o.jpg/][img]http://img855.imageshack.us/img855/2113/dsc01187o.jpg[/img][/url]
-
widać, że też masz ten "paskudny i bezużyteczny" podpowiadacz zmiany biegów
masakra normalnie, ani na to patrzeć, ani wg niego jechać .... też go mam i mnie denerwuje....poza tym elegancki wypasik w fajnym kolorze - powodzenia i bezawaryjności <!-- s;) -->
-
niezły wypas szerokości <!-- s:) -->
-
Witam,
Wczoraj byłem moją Żabcią w Zakopanem i na dystansie Zakopane - Tarnów średnia spalania wyszła równe 5l Jestem pozytywny zaskoczony, wcale nie jechałem jak żółw, a samochód pokazał klasę Przy 150km/h w środku wcale nie jest tak głośno <!-- s:) --> Jedynie bagażnik dachowy gwiżdże....
-
Piękna ta Twoja żabcia
Pozdrawiam
sid -
Ładnie pierwszy elegant w wersji II, gratuluję i szerokości życzę <!-- s;) --> .
-
Bardzo fajny kolor. Od razu na myśl przychodzi wersja RS <!-- s:) -->
-
Czy w tej wersji masz oryginalny uchwyt dla komórki?
-
Nie, nie zamawiałem ani uchwytu ani systemu bluetooth.... Nie chciałem, aby był zestaw głośno mówiący Jest celowy brak tego gadżetu <!-- s:) -->
-
Gratuluję zakupu, samochód jest cudowny (zwłaszcza kolor) - ja zrezygnowałem z wersji Ellegance na rzecz silnika, aczkolwiek powoli nadrabiam straty a i wyboru nie żałuję <!-- s:) -->
Radości z jazdy (zapewniona) i bezawaryjności życzę[quote="pietrass"] napisz nieco jakie wrażenia masz z działania ESP jak już nieco pojeździsz.[/quote]
Jeśli o mnie chodzi - jest to element wyposażenia, który warto mieć. Pewnego razu, noc, pusta wiejska droga, koleiny, prędkość ok. 90 km/h, 4 osoby na pokładzie i pełny bagażnik i nagle z lewej wyskakuje zając - odruch, szybki skręt w lewo i kontra - leciutko dupą zarzuciło, kontrolka zamrugała i jedziemy dalej szczęście takie że nic z przeciwka nie jechało. natomiast jeśli chcesz w zimie poszaleć po paekingach itp. (wiadomo OCB) no to ten system Ci na to nie pozwoliPozdrawiam, Jacol