[Inne] Lakierowanie plastikow
-
Co do kratek sie nie wypowiadam bo wygladaja ekstra. Chodzi mi tylko o roznice miedzy orginalem a metalizowanym guzikiem. Widzialem wtedy obydwa i widac bylo roznice w odcieniu.
-
[quote="Zygus"] Chodzi mi tylko o roznice miedzy orginalem a metalizowanym guzikiem. Widzialem wtedy obydwa i widac bylo roznice w odcieniu.[/quote]
Rozmawiałem z facetem od metalizowania i można również dostosować odcień srebra. Np oryginalne srebrne klamki są lekko ciemniejsze i wtedy do srebra dodaje sie czarnego i wychodzi ten sam odcień. -
bylem w ASO .. jest dostepny guzik ze sprezynka itd za 21 zeta ..
-
[quote]Rozmawiałem z facetem od metalizowania i można również dostosować odcień srebra.[/quote]
No wtedy to inna bajka, nie wiedzialem o tym.
-
Podoba mi się ta kratka ładnie zrobione.. też muszę sobie coś takiego sprawić.. <!-- s:D -->
-
http://www.pf.pl/serwis/Galmex+Sp+z+oo-Metalizowanie-----------Gdańsk-C4449847B9574T1V1IP0_INF.html?nav=HKJ3S9<!-- m -->
Oni sie tym zajmą?? -
yy chyba odradzam metalizowanie.. na początku kratki od nawiewu były ładne, ale po jakimś czasie popękały od naprężeń.. i teraz szukam okleiny..
-
[quote="vanhouse"]Możesz kupić np w Norauto[/quote]
jaki koszt jest tego u ciebie? wrzuc jakas fotke :piwo: <!-- s:piwo: --> -
No bardzo fajnie to wygląda :hurra: <!-- s:hurra: -->
-
Cześć.
Nie zdążyłem się jeszcze przywitać, bo nie mogę dodać wątku. Cały czas problem Debbuger error czy coś w tym stylu.. <!-- s:( -->Mam pytanie : Demontowałeś klamki czy oklejałeś? Jeśli demontowałeś to czy wyjmowałeś wkładkę zamka i czy trudno zdemontować klamkę?
-
klamki zdejmowałem. Nie było z tym wiele problemów. Wkładkę również wyciągałem, 2 śrubki należy odkręcić w tym celu. Co do demontażu klamek nie pamiętam dokładnie, ale nie było jakichś większych komplikacji
-
Wiemy o błędach odpowiednie kroki zostały już podjęte <!-- s:D -->
-
[quote="Zygus"]klamki zdejmowałem. Nie było z tym wiele problemów. [/quote]
To fajnie. W polo nie dałem rady zdemontować klamki pomimo, że starałem się bardzo..
Mam jeszcze pytanko: czy żeby zdemontować listwy ze zderzaków, trzeba zderzaki odkręcać? -
Nie trzeba demontować zderzaków, listwy są na zatrzaskach, musisz podważyć w którymś miejscu i dalej już pojdzie
-
[quote="Zygus"]Nie trzeba demontować zderzaków, listwy są na zatrzaskach [/quote]
Aaa to podoba mi się ten samochód co raz bardziej :] <!-- s:] -->
-
zygus masz foty listw zderzaka pomalowanych ??
-
[quote="FIGO-23"]zygus masz foty listw zderzaka pomalowanych ??[/quote]
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=93d61dceba4498d0<!-- m --> -
hmm to lepiej na gładko walnac
-
no pewnie że lepiej, ale wiąże się to z większym wydatkiem. Listwy w kolor to taki półśrodek. Jak masz okazję to dawaj na gładko
-
Wybaczcie, że odgrzewam koleta, ale cholernie chce u siebie polakierować klamki. I tu mam kilka pytań do [b]Zygusia[/b]. <!-- s:) -->
- To, że trzeba je wszystkie zdemontować, to wiem. Tylko jest pytanie, czy żeby się do nich dostać trzeba ściągnąć boczki z drzwi, czy jest jakiś sposób, o którym nie wiem?
- jak się zabrać do samego lakierowania (czyli jaki lakier, jaki podkład, czy atakować klamki drobnym ściernym)?
- I czy w końcu warto sobie darować hand made, jeśli ma się do tego średnie zaplecze i średnie doświadczenie w lakierowaniu?