[F1] Brak postojówek :/

Topic created · 8 Posts · 1141 Views
  • dziś postanowiłem zmienić żarówki od postojówek wyjełem stare i włożyłem nowo zakupione led i tu zaczyna się problem 😕 światła nie świecą zarówno ledy i jak i normalne żarówki świeci mi się cały czas błąd z poduszką i radio nie działa sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i były dobre po prostu już zgłupiałem troszkę i nie wiem co mam robić 😕 <!-- s:/ --> może wy macie jakiś pomysł ??

  • mialem u siebie taki feler, ze LEDy sie nie swiecily, ale zadnego bledu komputer nie pokazywal... sprawa sie rozwiazala poprzez zmiane biegunow. Po prostu obroc zarowke o 180 st. i wloz do gniazdka. Moze to cos pomoze 🙂 <!-- s:) -->

  • [b]maciejlubin[/b], jeśli w Twojej fabii jest układ kontroli spalonych żarówek to tak bedzie. system sprawdza czy nie są spalone i bedzie błąd ponieważ LED-y mają inny pobór prądu i system głupieje.
    sprobuj założyć normalne żarówki i zdejmij kleme z aku na jakiś czas żeby błędy się skasowały, załóż kleme i sprobuj jeszcze raz 😉 <!-- s;) -->

  • [b]kapi[/b], chodzi ci po głowie żółta samochodowa kontrolka żarówki z wykrzyknikiem w środku :?: <!-- s:?: --> Ja takiego nie mam, jeśli o tym prawisz...

  • próbowałem odłączać aku ale to nic nie daje już w akcie desperacji sprawdzałem napięcie wtyczkach od postojówek i napięcia brakuje także na prawdę zgłupiałem radio zaś napięcie ma bo jak na cisnę to normalnie wydaje płytę ale nie chce się włączyć 😕 auto wyląduje u elektryka dzisiaj jak zrobi to napisze co poszło 😕 a chciałem się tylko po cieszyć głupimi żaróweczkami led a tyle problemów teraz 😞 <!-- s:( -->

  • [quote="Tofik"][b]kapi[/b], chodzi ci po głowie żółta samochodowa kontrolka żarówki z wykrzyknikiem w środku :?: <!-- s:?: --> Ja takiego nie mam, jeśli o tym prawisz...[/quote]
    tak - wlaśnie kontrola spalnej żaróki.... o tym myślałem. Nie wszystkie Fabie to mają.

  • [quote="maciejlubin"]chciałem się tylko po cieszyć głupimi żaróweczkami led a tyle problemów teraz [/quote]

    Myślę że to jakiś pechowy zbieg okoliczności. Nie jest możliwe żeby radio się popsuło od LED-ów.

    [quote="Tofik"] Po prostu obroc zarowke o 180 st. i wloz do gniazdka. Moze to cos pomoze[/quote]

    Popieram. LED-y muszą mieć zachowane bieguny.

  • auto odebrane w ten sam dzień i wszytsko działa 🙂 <!-- s:) --> okazało się że bezpiecznik przepalony kawałek kabla wywalona kostka i przerwany kabel od radia(a radia nie ruszałem i przed podłączeniem działało) wszytsko wróciło do normy a tego systemu z przepalonymi żarówkami nie posiadam

Log in to reply