[F1] Żarówka do oświetlenia schowka 3W12V
- 

Myslałem, że naprawa oswietlenia w schowku to banalna sprawa  <!-- s:) --> <!-- s:) -->
 Ale się pomyliłem.
 Po pierwsze, ktoś kto wymyśłił tą lampkę , ostro pojechał po bandzie.
 Myślę że dało się to zrobic na milion innych prostszych sposobów.
 Ale przez to już przebrnąłem - znalazłem w necie zdjęcie złożonej lampki.Pojawił się jednak kolejny problem - gdzie kupic taką żarówke? 
 No pewnie na stacji benzynowej - pytalem juz na BP,Statoilu, Shelu,Bliskiej - okazuje sie ze nikt takiej nie ma!
 Pytałem w sklepie z czesciami samochodowymi - nie ma
 Pytałem w sklepie z lampami i oświetleniem różnego rodzaju - nie ma
 W supermarketach w zestawach żarówek - nie maGdzie to cholerstwo kupić? 
 A może wepchnąć na siłę żarówkę 5W?
- 

a moze w ASO? 
- 

tam jest rurka czy W2? 
- 

rurka 
- 

Jaka długość jest tej żarówki? 36 czy 42mm :?: <!-- s:?: --> 
- 

W sklepie motoryzacyjnym nie ma? Allegro nie ma? Przecież to wszędzie można kupić. Do schowka wkładasz żarówkę [b]C3W[/b]. Ja ostatnio kupowałem sobie C5W, bo wymieniałem oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Bez problemu dostałem to w Norauto. Przykładowa aukcja na allegro z C3W: 
 http://allegro.pl/c3w-12v-zarowka-magneti-marelli-oryginalna-i2188754682.html<!-- m -->
- 

[quote="comfort"]W sklepie motoryzacyjnym nie ma? Allegro nie ma? Przecież to wszędzie można kupić. Do schowka wkładasz żarówkę [b]C3W[/b]. Ja ostatnio kupowałem sobie C5W, bo wymieniałem oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Bez problemu dostałem to w Norauto. Przykładowa aukcja na allegro z C3W: 
 http://allegro.pl/c3w-12v-zarowka-magneti-marelli-oryginalna-i2188754682.html<!-- m -->[/quote]Tak, tylko kupno z allegro z przesyłka mija się z celem  1,99zł+17 zł przesyłka 1,99zł+17 zł przesyłka 
 Ale dzieki za podpowiedz poszukam na allegro we Wrocku, moze akurat.
 5W żarówki są wszędzie - wiem, bo taką najpierw kupiłem.[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 21-03-2012, 08:19[/i] ][/size] 
 [quote="Tofik"]Jaka długość jest tej żarówki? 36 czy 42mm :?: [/quote]
 Krótsza od 5W 
 Ale nie wiem dokładnie , bo jej jeszcze na oczy nie wiedzialem - u mnie w skodzie poprzedni wlasciciel ją wyciagnął.
 Ale w aukcji allegro którą zamieścił kolega comfort, są podane wymiary i wygląda na to że ma 38mm.
- 

Nie wystarczy Ci list polecony priorytetowy? To też pewna przesyłka, a tańsza o prawie 10zł;) 
- 

Zamowiłem na allegro. 
- 

Jak pani stemplem na poczcie nie rozmaczy  <!-- s:P --> <!-- s:P -->
- 

Lampka zrobiona. Troche mi to zajeło ale świeci  i nawet gasnie przy zamknieciu schowka i nawet gasnie przy zamknieciu schowka <!-- s:) --> <!-- s:) -->
 Ale zabawy z tym było co nie miara 
 Najbardziej mi sie podobało jak producent zaplanował kroki które trzeba poczynić żeby lampke zamontować n swoim miejscu Zarowki zakupione na allegro sie sprawdzily, przy okazji polecam gościa z allegro bo przesyłka zapakowana była bardzo dobrze, koberta z "bąbelkami" + pudełko + dodatkowa folia z "bąbelkami" . 
 Kupiłem tutaj:
 http://allegro.pl/c3w-12v-zarowka-magneti-marelli-oryginalna-i2188754682.html