[F1 i F2] Żarówka H7
-
[quote="Lord_Nikkon"]Pragne sie z Toba nie zgodzic. HID i Xenon to dokladnie to samo tylko inaczej nazwane[/quote]
Jak pisałem znawcą nie jestem opieram sie nawywodach kogoś tam kto spłodził artykulik na ten temat i tam było czym sie różni jedno od drugiego....ale juz nie pamietam bo to dawno było. <!-- s;) --> -
Żarówki typu "Xenon" to :wstyd: Czym bardziej niebieskie światło bym większa kicha. Nawet prawdziwe xenony o barwie 4000K to kicha (Bynajmniej tak pamietam). Kolega w Passacie ma takie, deszcz burza ch... widzisz :] Deszcz plus niebieski odcień jakbyś jechał przez mgłe także takie żaróweczki to niepotrzebne, na to samo wyjdzie jak sobie zamkniesz oczy i jedź. Dużo osób też to potwierdziło więc więcej krzywdy niż pożytku. Fabie mam od 2004 i do tej pory żadna żarówka nie przepaliła się :] A Wpadam tu z pytaniem poszukuje żaróweczek do Fabki naprawde "Białych" i dobrych Jak ktoś ma u siebie takie dobre i Białe to niech podeśle linka <!-- s;) --> Bo obrazki na allegro to 1 a swiecące na Fabi 2.
-
[quote="omron"]ja kupiłem" Hella " jeszcze się trzymają (odpukać)
omron[/quote]
Ja dzisiaj również zainwestowałem w żarówki firmy Hella (bo Tungsramów nie mieli na CPN-ie)I się zastanawiam czy będą się równie dobrze sprawowały?
-
Zamówiłem cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=574937864 ...żarówki są sprawdzone ponieważ jeździlem juz na nich cały poprzedni rok;) kurcze ale zanim zamówię muszę podać moc żarówki..."oświećcie" mnie proszę bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jaka moc jest odpowiednia:) :] :oczami: :przestraszony: :wstyd: <!-- s:wstyd: -->
-
H7 55W
-
Ale skoro i tak można za to dowód stracić, to nie lepiej od razu 100W - przy okazji będzie się oślepiać wszystkich po drodze :mur: <!-- s:mur: -->
pozdro
-
A posiadają one homologację ?
Krótka rozmowa z upartym policjantem i po dowodzie.
pozdro
-
z tego co się orientuję to na żarówkach jest homologacja
-
moje żarówki miały pisało E4 chyba. Poza tym ja jeżdżę na takich niby xenonach i nie miałem problemu z panami policjantami
-
bardzo fajne żaróweczki.... tak jak napisałem w poprzednim poscie: przejeździłem na nich cały poprzedni rok, a przepaliła mnie się jedna gdy byłem w Karpaczu na miłym wypoczynku:hyhy: No właśnie...dzięki vanhouse za przypomnienie jaka moc jest sii Żaróweczki nie oślepiają, maja białe światło - nie niebieskie więc problemów z policjantami być nie powinno <!-- s;) -->
-
Moje żaróweczki wyglądają tak
[url=http://img16.imageshack.us/my.php?image=dsc00285z.jpg][img]http://img16.imageshack.us/img16/3373/dsc00285z.th.jpg[/img][/url]
Nie ma żadnych kolorowych poświat, tylko sama biel <!-- s:) --> -
a mi wczoraj poleciał dowód rejestracyjny . Na trasie spaliła mi się żarówka wieć kupiłem jakaś w tesco xenon <!-- s;) --> policjant zatrzymał mnie bo myślał ze mam ksenony trzepali autko szukając "zestawu z allegro do montarzu xenonów" kiedy to nic nie znaleźli przyczepili się do niebieskich postojówek i zabrali dowodzik ;/
-
[b]FIGO-23[/b], mowiac 1 slowem : fiu..y :cenzura: trzeba bylo im zaproponowac stowke i bylby spokoj .. wszyscy w drogowce biora, kwestia podejscia do psa <!-- s:) -->
-
[quote="Wojtas"]wszyscy w drogowce biora, kwestia podejscia do psa[/quote]
Oj tu sie mylisz. Mam kumpla w drogówce i kiedys przy pivku gadalismy o tym. Powiedział ,że teraz nie biora bo za 50 zeta prace stracić to głupota.( oczywiscie jak wszedzie są czarne owce) Maja po kilka kontroli dziennie i pełno podpuch. A co do podejścia do psa to sie zgadza. Sprawdzone osobiście. Jak grzeczie z lekim żarcikiem i na wesoło to udaje sie samo pouczenie wychaczyć. -
Ja posiadam żaróweczki Bosma Xtreme White. Bardzo ładnie świecą białym światełkiem, do tego białe ledowe postojówki. Na zwykłe reflektory w zupełności wystarczający zestaw. Kiedyś miałem zajawkę na żółte żarówki, myślałem nawet nad przerobieniem reflektora na H4 i dołożenie żółtych baniek. Mam zajawkę na styl cult Ale od 1 stycznia tego roku moje marzenia szlag trafił <!-- s:P -->
-
A co myślicie o Philips NightGuide ? Podobno faktycznie lepiej widac nocą. Maja 3 kolory światła. Jak ktos z was takich używał to opiszcie wrażenia.
-
Posiadalem ten wynalazek ale rewelacji nie bylo. Wytrzymały rok cena 98 zł
-
A miał ktoś Tungsram sportlight?
-
Witajcie <!-- s:) -->
Problem jest taki zarówki za 10 zł w biedronce swiecace białym swiatłem swieciły ze 4 miesiace... w trasie padła... kupilem w markecie tez jakas White za 14 zł/szt. i padła mi po dwoch dniach... i tyczy sie tylko lewej strony... -
to kup taką, za 30,- <!-- s:) -->