[F1 i F2] Szyby przednia/tylna/boczne - temat zbiorczy
-
a uszczelka spowrotem ładnie przylega do karoserii??
bo jak oklejałem słupki w tamtym roku, to lekko odciągnąłem tą uszczelkę i teraz już tak ładnie dopasowana nie jest. Bo wziął bym się za to piszczenie, ale nie chcę ruszać uszczelki -
[quote="Zygus"]a uszczelka spowrotem ładnie przylega do karoserii?? [/quote]
Przylega dokładnie a nawet mam wrażenie że lepiej niż było i nadal nie piszczy :] <!-- s:] --> -
Zygus, najlepiej to sobie wymien ta uszczelke jesli tak bardzo ja pokrzywiles <!-- s:D -->
Koszt w ASO to ok 35 zl.
A jesli chodzi o sciaganie uszczelki (w ASO mowia na to prowadnica zewnetrzna) to trzeba robic to delikatnie, podwazajac co kawalek. Nie mozemy szarpac tylko z jednej strony - podwazamy co kawaleczek delikatnie i wszystko bedzie ok.. -
[quote="wolfmk"]podwazamy co kawaleczek delikatnie i wszystko bedzie [/quote]
i dodam że trzeba ją lekko wysunąć tak ok 5 mm spod plastiku lusterka w kierunku klamki. Oczywiście po wyjęciu jej z całej długości aż do tego fragmentu. -
.....ehhhh Dzis pojawiły sie pierwsze delikatne piski. Moja operacją na uszczelkach dała efekt na 5 dni. <!-- s:( --> Ale zawsze coś. Być może ma tu znaczenie deszcz....bo nieźle padało. Zrobię to jeszcze raz i zobaczymy co dalej.
-
U mnie rowniez sie pojawily :chytry: Coz.. Walka nadal trwa :] <!-- s:] -->
-
Nie zepsuje ten kto nic nie robi Kombinujcie <!-- s:) -->
-
Jak wymontować szybę z uchwytu podnośnika w tylnych drzwiach .
-
witam. mam mały problem z szybami, chodzi o to że rosieją od środka i strasznie mie to denerwuje szczegulnie teraz zimą. Co mam zrobic ?
-
Pytanie, kiedy wymieniałeś filtr przeciwpyłkowy w kabinie,prawdopodobnie to jest przyczyną parowania szyb.
-
Filtr niebył jeszcze wymieniany. Dzięki
-
Filtr filtrem a czy kolega nie jeździ przypadkiem na obiegu wewnętrznym zbyt często ??
To też powoduje parowanie szyb. -
Odiegu wewnętrznego wogule nie uruchamiam, dzisiaj wymieniłem filtr kabinowy i zobaczymy czy się poprawi.
-
W związku z dużymi różnicami temperatur to nic dziwnego. Mam na myśli ,że jak jeździsz to sie grzejesz a jak autko stoi to marznie. Po dojechaniu do celu przewietrz samochód ,żeby nieco wyrównać temp. miedzy autkiem a otoczeniem i przestaw nawiewy na nogi. To pomaga. Znam to z autopsji ..sam tak robię.
-
no i nie zapominaj o wyrzucaniu sniegu z dywanikow lub wylewaniu wody ktora wnosisz butami. to tez gdzies musi odparowac.
-
a jak wymienia się ten filtr?
ok, znalazłem w innym temacie jak..
jakiego jest kształtu?trapezowy czy prostokątny?
-
masz tu opisane http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=848<!-- m -->
-
ok, znalazłem w innym temacie jak..
dzięki;)
jakiego jest kształtu?trapezowy czy prostokątny?
-
prostokątny
-
Pilnie poszukuję schematu bądź zdjęć opisu, jak wyjąć tylną boczna szybę z Fabii.
Szukałem pół godziny na forum, ale nigdzie nie ma tego opisu.