Ile sie wycisnie z 1.2 12V??
-
[quote="wujtom"]Myslalem o modyfikacjach typu: stozek + wydech + walek rozrzadu + planowanie glowicy + komputer. [/quote]
Wydaje mi się że nie ma sensu się bawić tak jak [b]Adaś[/b] powiedział za duże koszty za małe korzyści.
[b]Stożek[/b] Ci nic nie da przy LPG a mogą Ci się zacząć problemy bo przy gazie trzeba ograniczyć powietrze w przeciwieństwie do benzyny.
[b]Wydech[/b] doda zaledwie parę kucyków nieodczuwalne w codziennej jeździe tak jak i [b]wałek[/b], a koszty spore.
[b]Planowanie głowicy[/b] spowoduje, że autko będzie lepiej przyspieszać, ale czy to warte około 600 zł :?: <!-- s:?: --> bo tyle to kosztuje w zakładach. Ja mam u siebie głowiczkę robioną.
Modyfikacja [b]komputera[/b] jest chyba najbardziej odczuwalna, ale i najdroższa jak nie masz układów, no i jak za bardzo przegniesz może silnik nie wytrzmać.
To chyba tyle . -
No wlansie, jak poprzednicy powiedzieli nie ma sensu pakowac kasy w tuning tego silnika. Niestety <!-- s:( -->
A moze zalozyc turbo??
To bylby wiekszy przyrost mocy niz te 15KM?? -
mi też mało mocy 1.4MPI (60 koni)... też rozkiminiałem... i doszedłem do wniosku sprzedać i kupic Octe RS, mam upatrzoną już 2004, 35 tyś przebiegu, w tym roku jeszcze jakieś sensowne pieniądze wezme za fabie, matke musze naciągnąć na drobną pozyczke i :hyhy: licze że za 2 -3 miesiące coś sie wyklaruje <!-- s:) --> ...
Zyg turbo ok, ale to też koszty, Dudi sam sobie zrobił ale sie koles troszke w temacie orientował, pozatym nie wiadomo jak zareagowałby silniczek 1.2 12V, uwazam że gra nie warta świeczki. Moja rada jest taka sprzedać kupić [color=red]TDI[/color] smigać, ogólnie moim zdaniem trudno cos sensownego wykminić bez turbo. IMO Przyrost mocy rzędu 10 - 15 koni nie jest oszałamiający, a swoje kosztuje.
-
[quote="wujtom"]chyba faktycznie dam sobie spokoj.. I tak w ciagu roku ojciec bedzie zmienial auto, wiec moze odziedzicze po nim Passka (B6 - TDI 130 KM).... A jak nie to moze pomysle nad nowym Civic'iem 1.8 lub Corolka 1.6 (...wiem, wiem, ze Civic lepszy.... ale drozszy)[/quote]
Czekaj na Passka + virusik i ... :hyhy: nie będziesz narzekał na brak mocy <!-- s;) -->
-
Ale miejmy nadzieje że PIO69 zostaniesz z nami :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
Choć osobiście wolałbym juz 330d , ale na takie 530 też bym krzywo nie spojrzał, super furka.Co do wymian w RS to sie będe zastanawiał jak juz będzie stał pod blokiem, a na co narzekali?? za miękkie??
Ale to topic o 1.2 12V także nasza rada chyba moi drodzy jest taka, nic nie kombinowac i kupic coś żwawszego.
-
[b]Bartektuning[/b], moglbys wystawic fotki swojej fabii ze wszystkich stron i wsrodku itp. :?: <!-- s:?: -->
-
spoko to czekam <!-- s:D -->
-
dużo wymian widze <!-- s -->
ale powymieniałbym jeszcze co nieconp.: jak garłka z RS to i kiera i nakładka na reczny
-
[b]Bartektuning[/b], nie nie moja jak narazie standard
-
Stłukłeś swoją fabiankę :?: <!-- s:?: -->
-
to przy okazji zmieniłes na tunigawe czesci
-
No to ładne pierdoły, przecież to praktycznie cały przód :rozpacz: , choć pewnikiem na AC się odkujesz <!-- s:) --> .
-
Przód zrobiłeś sobie podoba mi się <!-- s:) -->
-
mozna by jeszcze zrobic inny zderzaczek np. jak zygus ma przerobiony z fabii po lifcie
-
Hmm no bywa i tak, że drugi nie poczuje, najważniejsze, że Ty nie jesteś w plecy, bo w końcu pocoś to AC jest.
-
[quote="kornat"]mozna by jeszcze zrobic inny zderzaczek np. jak zygus ma przerobiony z fabii po lifcie[/quote]
Ja bym wstawił siateczkę zamiast tych plastikowwych zaślepek.
-
[quote]Ja bym wstawił siateczkę zamiast tych plastikowwych zaślepek.
_________________[/quote]
wlsnie tak mowie zygus fajnie sobie zrobił -
[quote="Bartektuning"]Teraz posiadam wkładkę K&N i zrobiony wydech i moc wzrosła z 67k na 76k i momet ze 118 do 130.
Sam wkład daje 3k i 5Nm
Czyli z obliczen wynika ze wydech 6k i 7Nm. [/quote]Gdzie miales robiony wydech, ile cie kosztowal??
Hamowales sie przed i po modach??
Ile miales seryjnie KM?? -
Podziwiam ciebie ze chcialo ci sie robic uklad wydechowy w tym silniku
-
Jak chcesz miec moc to sprzedaj ten silnik co masz i kup drugi mocniejszy np 1.8 T i wsadz do fabi. Bo tak naprawde w tym silniku nie ma sensu szukac mocy bo on ci sie skonczy nie dlugo.