[F1 i F2] Problem z odpalaniem - temat zbiorczy
-
Zacznij od podłączenia auta do kompa.
Jak to zrobisz i odczytasz błędy, będzie można pomyśleć.
pozdro
-
jak ma się problem z immobilizerem to samochód odpala i po sec. gaśnie. Masz jakieś metalowe gryloki czy coś innego metalowego przy kluczyku :?: <!-- s:?: -->
-
Nie, przy kluczyku mam tylko pilocik.
-
[quote="Pala_lysy16"]Nie, przy kluczyku mam tylko pilocik.[/quote]
jedynie sprawdzić błędy na VAG'u -
A z drugim kluczykiem jest tak samo ?
Bateria w kluczyku OK ?
pozdro
-
No zamyka otwiera drzwi pilotem to chyba bateria spoko
-
Powtarzam pytanie: na drugim kluczyku jest tak samo?
pozdro
-
Identycznie
-
Wygląda na to, że uszkodził się immobilizer w liczniku.
Można jeszcze spróbować na nowo zakodować kluczyki - jeśli to nie pomoże, to moim zdaniem czeka Cię zmiana licznika.
pozdro
-
Śmieszna historia , podczas holowania do mechanika , przestał mi migać immo , na miejscu auto odpaliło i wróciłem normalnie nim do domu..
-
Jak dotąd wszytko gra
-
Witam,
potrzebuje pilnie POMOCY Jak dłużej postoi samochód(całą noc)w garażu to rano bardzo długo muszę kręcić i dopiero odpala. Mój 2 problem jak nastepujący:2dni stała Fabia w garażu i nieodpaliła. Patrzyłem iskrę na świecach i jest, świece mokre były,zalane. Nieodpaliła ani na gazie ani benzynie. Dopiero na 3 akumulatorze po długim kręceniu rozrusznikiem odpaliła. Denerwuje mnie ten problem. Może wiecie jak mi pomóc???jeszce jutro podłącze VAGa <!-- s:) --> -
Przede wszystkim trzeba sprawdzić WN - kable, świece, moduł.... Wymień bo trzeba to robić okresowo. Najprawdopodobniej iskra jest za słaba do rozruchu... Zalewa Ci komorę spalania - nie ma iskry...wtryski leją... A jak pokręcisz to świeca się rozgrzeje...da iskrę i pyknie silniczek. także sprawdź najpierw te proste rzeczy...jeśli nie to będziemy szukać dalej...
-
Dziś byłem u mojego dobrego mechanika i wszystko jest OK. Po podłączeniu komputera wszystko OK jest. Słyszałem od znajomego że to może sonda lambda lub czujnik położenia wału? Jak myślicie czy to może być?:help:
-
sprawdz czujnik temp i swiece. wtryski zalewaja i swiece nie sa w stanie tego przepalic.
-
Świece nowe, wymienione. Na starych tak samo było. Sprawdze czujnik temp.Dzięki
-
Objawy czujnika temp. tak jak pisze [b]mss[/b],
-
a co on ma wspólnego do odpalenia???jak go wymienić? :orany: <!-- s:orany: -->
-
Czujnik ten podaje do sterownika pewien parametr tak samo jak inne czujniki gdy jakiś się nie zgadza to silnik albo nie odpala albo różne inne rzeczy się dzieją. Wymiana jest banalnie prosta poszukaj w dziale zrób to sam wymiana termostatu. ponieważ ten czujnik jest nad termostatem, wystarczy wypiąć wtyczkę oraz zawleczkę która ją blokuje i wyciągnąć go góry
-
czujnik wymieniony. Nadal to samo. po podłączeniu VAGa pojawiły się następujące błędy:
17635 P1227 Obwód wtrysku paliwa do cylindra #3 – skrót do uziemienia A
17634 P1226 Obwód wtrysku paliwa do cylindra #2 – skrót do uziemienia A
17636 P1228 Obwód wtrysku paliwa do cylindra #4 – skrót do uziemienia A
17633 P1225 Obwód wtrysku paliwa do cylindra #1 – skrót do uziemienia A
Co dalej ma zrobić???