[F1 i F2] Alarm/centralny zamek - temat zbiorczy
-
odlaczylem dzis kostke z zamka od bagaznika i moge zamykac pilotem nie rozumiem tego po co wogule jest kostka w zamku tylko od podswietlania ???? bo bagaznik normalnie pilotem se otwiera
-
siłownik ma swoje połączenie. A kostka w zamku jest do krańcówki. A krańcówka jest do podświetlania. Ot i cała historyja.
-
to dziwne jak odlaczylem zamek .. to alarm dziala co oswielenie bagaznika ma wspolnego z alarmem ??
-
[quote]to dziwne jak odlaczylem zamek .. to alarm dziala co oswielenie bagaznika ma wspolnego z alarmem ??[/quote]
ano wlasnie ma - wtedy "system" widzi ze drzwi są otwarte i się nie uzbroi.
u mnie na wyświetlaczu cały czas się świeciło że klapa jest otwarta i nic innego nie wyświetlało. wtedy wlasnie zdjąłem kable i było ok.
nie wiem czy ta krańcówka jest "normalnie otwarta" czy "normalnie zamknięta" ? -
czyli co zostawic odlaczone????
-
[quote]czyli co zostawic odlaczone????[/quote]
doraźnie tak bym zostawił, co nie zmienia faktu że wkrótce i tak trzeba tą usterke usunąć. <!-- s:) -->
minus takiego rozwiązania to brak światła w bagażniku.
pozdrawiam. -
koledzy poszedlem do auta i znow sprawdzilem zamek dusze pilota otwiera zamykam zamyka a zaraz migaja kierunki 3 razy i po okolo 20 sek dopiero domyka mam tez zniszczonego pilota i tylko jednego moje pytanie czy idzie dokupic same czyste piloty uniwersalne do wkodowania prosze o linki dzieki aha i gdzie sa montowane centralki alarmow w skodzie ??
-
Zwarcie przewodów powoduje efekt taki jakby drzwi były otwarte. Ciężko powiedziec jaka jest ta krańcówka. Ja zamka jeszcze nie rozbierałem. Pilota w jakimś dobrym serwisie albo na allegro. Ale trzeba je z tego co pamiętam dopasować do centralki. Centralka alarmu podejrzewam że gdzieś pod kierownicą, ale to tylko moje przypuszczenia (tam jest trochę miejsca)
-
znalazlem centralke jakas DOST DOG 10 SKODA FABIA CONFORT tak opisane co to za szajs ??
-
to fabryczny alarm? czy kupny?
-
Poczytaj to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic180946.html<!-- m --> tu coś jest o tych alarmach. nie przeglądałem dokładnie tylko powierzchownie.
-
witam, popsułem centralny przygotowuje sie do montazu alarmu can, i szukalem zolto-niebieskiegiego przewodu do domykania szyb znalazlem w drzwiach i dzialalo domykanie szyb po podaniu minusa ... mowie troche daleko sie przebijac...
po nitce od drzwi znalazlem go w aucie, wpialem sie i do testu zamknalem drzwi wyjalem kluczyk dotknalem minusa ... i nie moglem wysiasc z auta opuscilem szyby i sie otworzylem kluczykiem ... tak wiec zrobilem pewno zwarcie wszystkie dostepne bezpieczniki pod kierownica dzialaja, lampka sie swieci, sygnal wlaczonych swiatel plumka, wszystko dziala oprocz centralnego nie reaguje na pilota ani na przyciski w konsoli i na lokciu... zdechl, aku odpinalem nic to nie daje... czytalem duzo bo jest sporo tematow o centralnym...
chcialbym dopytac jednak czy centralny ma swoj osobny bezpiecznik? i gdzie on bedzie w F2 ...od tego zaczne...
dzieki i pozdrawiam -
zacznij o tego jaki masz centralny firma jaki motowali seryjnie wiekszoś ma bezpieczniki przed wejscie zasilania do centrali
-
centralny mam (mialem <!-- s:) --> ) oryginalny, fabia II 2007 1,9 TDI wersja wyposazenia Sport jesli mowisz o bezpiecznikach tych pod kierownica to wszystkie sa wporzadku [img]http://images50.fotosik.pl/169/2b7f5e4286dc9d44med.jpg[/img] jesli o te chodzi... jesli firma tego CZ jest wazna to doradz gdzie najszybciej to sprawdzic? pozdr i dzieki
-
W fabi I montowali po lewej stronie kierownicy pod plastikami musiał bys porozkreca troszkę fabkę ... jutro jak bede miał wiecej czasu poszukam czegoś pozdro
-
Możliwe że mogłeś sfajczyć tą puszkę od centrala. Jeżeli był oryginalny to bezpiecznik powinien być ze wszystkimi
-
gdzie znajde ta puszke od centralnego? juz sie gubie jedni pisza o module komfortu w drzwiach inni o jakims przekazniku nad kolanem gdzies nad pedalami za deska... dzieki i pozdr
ps nie ma bezpiecznika od centralnego mam opis w ksiazce kazdego bezpiecznika i o centralnym cisza... jedynie jest o podnosniku szyb (dziala) jest od modulu komfortu ( moze ten? ale tez dziala) ale bezpiecznik nazwany CZ nie ma takiego na standardowej tablicy bezpiecznikow -
jak wyżej pisałem pod plastykami musisz szukać idz po tym samym przewodzie co szukałes domykania szyb lub BRĄZOWY u mnie od centralnego właśnie jest
-
dziekuje znalazlem modul komfortu, jest nad pedalem hamulca powyzej , rozebralem wydawal sie dobry, wrocilem skoro modul ten jest odpowiedzialny za m.in centralnym wrocilem do sprawdzenia i wyjecia bezpiecznika modulu komfortu nr 45 i byl jednak upalony uff ( mimo ze piszczal na mierniku ... dziwny swiat)
[img]http://images47.fotosik.pl/175/331bcda27ebfc92cmed.jpg[/img] [img]http://images47.fotosik.pl/175/f2385fd6e93ad5e4med.jpg[/img] [img]http://images47.fotosik.pl/175/c13bfe101bc028a0med.jpg[/img] -
dziwny masz ten miernik swoją drogę nie rozumiem co ma otwarcie drzwi do centralnego... pociągniesz raz za klamkę - wyskoczy bolczyk, drugi raz - otworzą się drzwi. Więc po co to otwieranie szyby i otwieranie się kluczykiem to nie rozumiem :padam: <!-- s:padam: -->
(może czegoś nie doczytałem, jeśli tak jest to mnie poprawcie)
W F1 bezpieczniki są z lewej strony...