[F1] skoda 1.4mpi dziwne zachowanie silnika

Topic created · 6 Posts · 2961 Views
  • Witajcie. mam problem z moją nową "fabką" 😉 . jestem jej właścicielem od miesiąca i praktycznie zaraz po zakupie zaczął się ten problem," samochód chwilami pracował tak jakby na 3 tłoki (brak mocy). jako że stałem się nowym właścicielem tej że "fabki" dokonałem wszystkich możliwych wymian żeby mieć pewność że jest wszystko ok. czyli: świece, filtry, olej, "gumki" na świece no i oczywiście rozrząd. ale problem nie zniknął. podpiołem fabkę do komputera ale żadnych błędów. Teraz fabka gdy jest zimna pracuje ok. ale gdy się zagrzeje to czasem "traci moc" chcę wiedzieć co musze jeszcze zrobić by było wszystko ok. :super: <!-- s:super: -->
    Z góry wielkie dzięk :padam: za wszelką pomoc
    🙂

  • Tzn szarpie silnikiem na wolnych obrotach, czy podczas jazdy nie ciągnie?

  • A LPG jest ?

  • A zauważyłeś przy okazji słabsze działanie układu hamulcowego ?
    Michał

  • Miałem podobną przypadłość z brakiem mocy ( ale wystąpiła ona sama i sama znikła ). Działo się to tuż przed czyszczeniem przepustnicy. Może warto ją przeczyścić ?

    [url=http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=7312][b]FOTOstory - czyszczenie przepustnicy <--- KLIK[/b][/url]

  • 🙂 Dzięki za pomoc problem sam się rozwiązał uszkodzona jest cewka zapłonowa. podjechałęm do znajomego sąsiada :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> i na chwilę zamieniłem cewki a tka przy okazji
    nie mam LPG hamulce ok. a przepustnica błyszczy się ja psu k..... :hyhy:
    dziękuję za wsselką pomoc i za zainteresowanie moim problemem
    pozdro :super:

Log in to reply