Archiwum
-
127,10 zl
-
[quote="vanhouse"]Im wiecej koni tym bardziej kusi wciskać gaz[/quote]
No Mnie tak podkusiło i Trafił mi się mandacik :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> -
Mam pytanko oodnosnie działu na Forum "Galeria" Moge tam wstawic Zdjecia ze zlotu Który odbył się w moim mieście zorganizowny przez moich Kumpli z Klubu Exodus ale róznej marki aut nie skody ?? :] Pozdro :piwo: <!-- s:piwo: -->
-
Nie mam nic przeciwko
-
[b]Oskarus[/b] jasne że możesz, dawaj dawaj- czekamy :super: <!-- s:super: -->
-
Noto Fotki już są w dziale galeria Tylko nie moge ich ustawic zeby były koło siebie a nie pod sobą :mur: <!-- s:mur: -->
-
Mam nadzieje ze nie bylo A jesli bylo to przepraszam <!-- s:) -->
Patrzcie jakie cudeńko
mniaam
-
Ciekawe jak smakuje <!-- s -->
-
kurcze normalnie zalali silnik chyba miodem ale szkoda ze nas nie bylo na degustacji <!-- s:) -->
-
zjeść Fabię i ją mieć :piwo: <!-- s:piwo: -->
-
A co powiecie o nie orginalnych nawigacjach? Zastanawiam sie nad nawigacją marki MIO. Ma dobrą cenę, dużo bajerów i ma mapy całej europy. Nie znam sie za bardzo na nawigacjach więc jesli byście mogli doradzic jakies nawigacje do 1300 zł to było by super. :super: <!-- s:super: -->
-
He he pychotka :super: <!-- s:super: -->
-
tylne lampy galaretka :super: <!-- s:super: -->
-
No o MIO czytalem duzo pochlebnych informacji. Jest dosc popularny na roznych forach.
Co do map, to najlepiej sie wybrac do Media Marktu czy innego sklepu i pobawic sie na miejscu i zobaczyc czy dana mapa wskazuje to co ewentualnie moglo by cie interesowac. -
Witam!
Po pierwsze nie znalazłem postów na ten temat więc zakładam nowy. Jeżeli w złym dziale to poproszę o przeniesienie.
Wracając do tematu:
Słyszeliście o Eco Driving'u?
Ja przez przypadek przeczytałem jakiś miesiąc temu w Wyborczej lokalnej (łódzkiej) i od razu wprowadziłem w życie. Tutaj jest artykuł: http://www.motonews.pl/skoda/news-2176-eco-driving-po-polsku.html<!-- m -->
W sumie to zrobiłem niewiele, bo tylko zmieniłem moment zmiany biegów - teraz przy max 2500 (dawniej 3000).
I teraz po prawie 1000 km chciałem się pochwalić:
Spalanie wg katalogu: warunki miejskie: [b]7,6-7,7 l/100km[/b]
Spalanie wg komputera sprzed wprowadzenia zmian: 8,2 l/100km
Obecne spalanie: [b]7,1-7,2 l/100km[/b] (7,2 jak stoję dużo w korkach, normalnie 7,1).Poza tym, zacząłem jeździć bardzo spokojnie (oczywiście czasami inni nie pozwalają), w samochodzie zrobiło się ciszej. Jak dla mnie same plusy. Chyba, że ktoś lubi cisnąć wysokie obroty, to nie odczuje radości...
Co sądzicie?
Pozdrawiam! :zdrowko:
-
No ja w połowie jeżdze jak oni piszą..
Jedź na najwyższym możliwym biegu, na najniższych możliwych obrotach.- Nie jedź na luzie – jeśli planujesz zatrzymanie lub spowolnienie ruchu, tocz się na biegu, bez naciskania pedału gazu.
- Gaś silnik, jeśli przewidujesz, że zatrzymanie potrwa dłużej niż 30 sekund.
- Bądź przewidujący – unikaj zbędnych przyspieszeń i hamowań.
- Ograniczaj opory toczenia i aerodynamiczne, dbaj o właściwe ciśnienie w oponach.
- Dbaj o właściwy stan techniczny auta (silnik, zawieszenie).
A reszty nie przestrzegam :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> Ale szczerze nie słyszałem o Tym Eco Driving'u..
-
Byl juz podobny temat. wiele nie dostaniesz. Popatrz na allegro po ile sprzedaja to ci najlepiej zoobrazuje ile sa one warte. Nie wiem jak teraz ale watpie zeby cos sie zmienilo w tym temacie. Nie oplaca sie sprzedawac i tyle, dostaniesz 100zl za komplet pewnie
-
zabacz na allegro po ile chodza i bedziesz wiedział wszystko lub na giełde se podjech nie masz daleko
-
Na allegro jak patrzalem to ogulnie 100zł ale gdzie niegdzie było 300zł wiec ja nie wiem..Ale podejrzewam tez ze okolo 100 <!-- s -->
-
[quote="Adaś"]trzeba powtarzać coś tak często aż ludzie w to uwierzą <!-- s;) -->
[/quote]
masz rację
dokładnie to samo zrobiono z jazdą na włączonych światłach
zamiast skupić się na realnych zagrożeniach
wciśnięto kit że na światłach jest bezpieczniej
zamiast egzekwować miajską prędkość 60km/h ograniczono ją do 50
przykładów można mnożyć