Archiwum
-
No to miła wiadomość dla nas <!-- s:) -->
Nagrodę Samochód Roku 2007 otrzymała w Serbii Škoda Fabia. Jest to pierwsza ważna nagroda dla tej czeskiej nowości.
Druga generacja modelu Fabia, która właśnie trafia na najważniejsze rynki europejskie, otrzymała w Serbii prestiżową nagrodę w tradycyjnym plebiscycie ogłaszanym przy okazji salonu samochodowego w Belgradzie. W ocenie dziennikarzy, profesorów politechnik i kierowców wyścigowych Škoda Fabia pokonała swoich najważniejszych konkurentów z Europy i Azji i otrzymała 70 % wszystkich głosów.
Tytuł Samochód Roku dla nowej Fabii jest już trzecim sukcesem marki Škoda w Serbii. W minionych latach tytuł przyznano Škodzie Superb i Škodzie Octavia II. Importer Škoda Auto, spółka AČ AutoČačak, sprzedał w Serbii w ostatnich sześciu latach prawie 15 tys. samochodów marki Škoda, w ostatnich dwóch latach było to ponad 3 tys. egzemplarzy rocznie.
źródło: roadlook.pl
-
jak nie za brak wlaczonych swiatel jest mandat i 2 pkt karne.
tak mowili w radio, chyba ze klamali -
Zawsze to jakies wyroznienie <!-- s:D -->
Zobaczymy jak sie u nas przyjmie, ale 15 tys szt to u nas napewno sie szybciej sprzeda, niz przez 6 lat -
W taryfikatorze (przynjamniej w ostatnim który widziałem-jeśli był aktualny...) jest kilka podpunktów dot. niemania swiateł m in.
a) od zmierzchu do świtu
b) okresie zimowym w dzieńi przy nich jest wycena a-200zł i 4 pkt, b-100zł i 2 pkt.
ale o okresie letnim w dzień nic nie ma, bo dopiero będą nad tym medytować. Jak zwykle zabierają się za przepisy od dupy strony. Jedyna nadzieja w rozsądku policjanta, który wyceni to tak jak podpunkt b) i sądzę, że nowy taryfiaktor też właśnie na tym będzie polegał.
-
ja to slyszalem w czwartek. normalnie jakis policmajster sie wypowiadal, ze niby juz tak ma byc
-
fabia II wygląda z boku jak tarpan bez paki
-
Dla niezgadzajacych sie z nowymi przepisami, lub tych ktorzy lubia oszczedzac <!-- s:D -->
http://poboczem.pl/tylko-w-polsce/news/wydrukuj-sobie-swiatla,900264
-
No przyznam pomysł :super: , warto to przemyśleć <!-- s:) -->
-
Polak to jednak debil co juz nie wymysla szkoda im na zarowki szklanki benzyny w skali roku czy na zarowke :?: :zabawa: ciekawe czy te wszystkie dusigrosze wiedza ze przez ich klimatyzacje samochod pali wiecej o prawie 1l wiecej na 100km :kijemgo: <!-- s:kijemgo: -->
-
Witam dziś w Rybniku w salonie oglądałem nową Fabie, jedyną osobą której się podobała był mój syn.
Moja żona powiedziała że takim samochodem powinien jeździć Jaś Fasola w nowych odcinkach, a ja myślę że to porażka projektantów nadwozia. Wnętrze jest całkiem ok tylko obicia drzwi całe z plastyku, popatrzyłem pod podwozie a tam wszystko jak w pierwszym modelu żadnych rewolucji, ceny nie znam. Ja zostaję przy swojej staruszce jest ładniejsza oczywiście według mnie, bo gusty są różne.
Pozdrawiam Wiesiek :piwo: <!-- s:piwo: --> -
oczywiscie ze model fabki produkowanej od 1999 jest o wiele ladniejszy od tej produkowanej od 2007 .. i stwierdzilismy to juz w niejednym temacie na tym forum <!-- s:) -->
-
Czytałem ale miałem nadzieje że na żywo będzie lepiej wyglądać niestety nie.
-
pewnie jak ja zobacze na zywo to napewno mi sie nie spodoba ... tak jak Roomster jeszcze im sie jakos udal to F2 to zupelny niewypal .. strach myslec o FRS2 :szok: :dobani: juz wole swoja benzynowke niz FRS2 .. wyglad nowej fabi jest negatywny :dobani: <!-- s:dobani: -->
-
I ja też tak mysle,
-
".. wygląd nowej Fabii jest negatywny"...wyglad negatywny, taaaaaa powiedziałbym nawet, ze ten wygląd jest ...np. bezbrzeżny :piwo: <!-- s:piwo: -->
-
Panowie toż to profanacja !!! zbezczeszczenie marki---------------- i znowu nie lubię czechów.
Kupuje inne auto!!! -
Kurde to trzeba sie juz na ulicach rozgladac za nowymi fabkami. Ciekaw jestem jak na zywo wyglada, bo wiadomo ze fotki nie oddaja tak do konca realu <!-- s:) -->
-
Też czekam z niecierpliwością co to z tej nowej fabki zrobili, ale pewnie też mi się nie spodoba :krzeslem: może ktoś z Was ją kupi to pooglądamy na live? <!-- s;) -->
-
[url=http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/nowa-fabia-juz-w-sprzedazy,891238,415]Tutaj[/url] trochę cen fabiuli.
-
ja wczoaj widzialem w czechach i w austri jezdza fabie szczeze... bardziej podoba mi sie poprzednia wersja raczej nie bede zmienial na nowasza <!-- s;) -->