[F1] [F2] na jakich stacjach najlepiej tankować?
-
Witam mam dzisiejszego dnia takie pytanko na jakich stacjach najlepiej tankować chodzi mi o jakość paliwa gdzie i tanio które stacje polecacie ?
-
Witam. <!-- s:) -->
Ja tankuje na shellu v-power 95. Nie jest może tania ale jakościowo dobra. Auto szybko nie zdycha pod górke jak się jedzie :hurra: . Silnik lepiej pracuje na niej, a poza tym auto ma większego kopa - niby minimalnie ale zawsze coś , szczególnie przy wyprzedzaniu sie przydaje . Spalanie minimalnie mniejsze do 0.5l na 100km.
Nie ma takiego przyśpieszenia jak ta rybka z tej reklamy ale ogólnie to jest nie złe przyśpiesznie -
Shell.
-
Rafineria w Trzebini .. 98
-
Od 5 lat tylko i wyłącznie na BP
-
BP nie narzekam <!-- s:) -->
-
Obecnie tankuje na Orlenie.
-
jesli ktos nie przeciaza silnika tylko spokojnie jezdzi to proponuje NESTE - stosunek ceny do jakosci najbardzieej optymalny - PB 98
-
Shell , LUKOIL.
-
ja BP i jest ok. A ma pytanie. Dziś przejeżdżałem obok LUKOIL i dlaczego na tych stacjach pb98 i pb95 są w takich samych cenach tj 4,44pln. Tanio bo ja za 98 na BP płacę 4,99!!!!!!!!!!!. Spora różnica. Może ktoś coś więcej powiedzieć na temat LUKOIL?
-
ja za 98 place na rafinerii 4,50 <!-- s:D -->
-
ja słuzbowe na rafinerii w trzebini a ogulnie to shell
-
Ja tankuje tylko i wyłącznie na ORLENach, nigdy się niezawiodłem. Jeżeli chodzi o cenę to jedną z najtańszych stacji w Krakowie jest ORLEN na Prokocimiu.
-
Ja przeważnie tankuje na BP i Shell dziękuje wszystkim że pomogli i wyrazili swoje zdanie.Pozdrawiam.
-
Gregory tak jak myślałem, ile osób tyle zdań, podobnie jest z oponami i akumlatorami, każdy będzie zachwalał swoje, musisz sobie sam wyrobić opinię gdzie auto najlepiej Ci się sprauje po zatankowaniu i tej stacji się trzymać.
-
MirekS,trzymam się swojej opcji tankowania chciałem tylko zapytać gdzie forumowicze tankują <!-- s:) --> .Pozdrawiam.
-
SHELL - już od wielu lat - i to do różnych aut - parę razy tankowałem u małego dystrybutora który miał paliwko z orlenu i muszę powiedzieć że było dobre (smakowo to nie wiem <!-- s:D --> )
-
Shell <!-- s --> ewentualnie BP
-
BP,Lukoil,Orlen. I to dokładnie w tej kolejności. Czyli jak nie mam BP tam gdzie jestem to szukam kolejnych.
-
Od kilku lat tankuje różne samochody na stacjach przy hipermarketach, najwięcej na Carefour przy Medweckiego, ostatnio też na Auchan przy Bonarce.
Ceny są najniższe w Krakowie, bo sprzedają paliwa praktycznie bez marży. Ostatnia cena to 5.05 za E95.Obie stacje regularnie przechodzą kontrole przeprowadzane przez Inspekcję Handlową, jakość paliwa jest bez zarzutu. Dzięki temu możemy sporo zaoszczędzić na tankowaniu całego zbiornika. Polecam, bo ostatnio cena benzyny jest masakryczna <!-- s:( -->